Semestern 2015

Nu har jag äntligen fåt tummen ur och fått ihop ett inlägg om vår semester. Det blir mest bilder och korta bildtexter.

Det började med Putte i Parken och dop för Joline men har ju redan visat bilder från dopet så vi kör lite annat. 


Från innan PIP. Förkrök hos Elin. Fy va varmt det va! 


Jag och Elin. Gör oss iordning. 


Sen hade vi lite roligt med min kamera ....


Och Elins selfie-pinne. 

Akta vinet! 

Har inga fler bilder från kvällen och tur är nog det :). Roligt hade vi iaf. 


Sedan var det dags att packa i bilen och dra till Torsö utanför Mariestad där vi mötte upp svärföräldrarna i deras båt. 


En tur runt i fina Mariestad. 


Grillat lamm på kvällen :) 


Skeberga på kvällen. 


Vidare mot Spiken. 



Niklas styr och jag slappar :) 


Ibland blev det kallt. 


Framme efter ett antal timmar. 


3 Maxi 95:or på rad :) 


Shoppade lite :) fint armband och sköna skor. 



Sen blev det läckö :) kollade in slottet och gick på rundtur. Kul med gamla Slott tycker jag. 


Tyvärr kom mitt "snurr" tillbaka under rundturen så eftermiddagen låg jag ganska avtrubbad i båten :(. 


Fint väder va det iaf :) och fint slott! 


Njuter på båten. Har jag inte rätt seglar stil eller? "Seglar-shorts" och converse. ;) 

Båt-selfie blev en ny grej :) 

Sen blev det tillbaka till Skeberga men då blev det inga bilder med min telefon iaf. Hade fullt upp med att hålla mig kvar på båten och hålla sjösjukan borta. 
Herrgud vilka vågor det gick! Sen skulle vi längs med vågorna så vi kunde inte styra emot dem hela tiden heller. Det va jobbigt! 
Brukar inte bli sjösjuk men har blivit det två gånger nu :( första gången när vi åkte över vänern med dem (vågor då med) och denna gång. Men sjösjukan va inte det värsta, det kom väldigt snabbt så mådde jag jätteilla och sen gick det över lika snabbt. 
Gungandet var värre! Trodde först att båten skulle välta hela tiden. Va helt säker på att vi skulle dör där ute! Tror till och med att jag sa: Jag skall aldrig mer åka båt! Något jag såklart tog tillbaka redan dan efter ;). 
Sen försäkrade Niklas pappa att båten inte kommer välta och då blev jag lite lugnare. 
Men att åka liten båt när det gungar är ingen hit kan jag lova! Dödsångest deluxe! Men nu har vi upplevt det också :) även om fam Johannesson va lugnare än jag va. 

Något som inte gungar är bilar :) så nästa halt blev Rättvik och Classic car week. 


Åkte först till årjäng och hjälpte mamma att packa ner husvagnen. Så hör ser deras säsongsplats på Ekeby camping ut. Ingen dålig utsikt :) 


Åkte nästan karavan till Dalarna sen :) pappa först i 300:an, sen mamma med husvagn och sist vi i volvon. Men jag är rätt van det där. När vi åkte med Västsäter förr så hade nästa alltid varje fam 2 ekipage. Papporna körde var sin gammal chrysler och mammorna nyare bilar med husvagn och vi barn hoppade runt lite hur som hellst i de olika bilarna :). 

Hälsade på hos farfar i Borlänge först :). Sen drog vi till Rättvik. Jag och Niklas lite före för vi hade en tid att passa. När vi skulle checka in i stugan. 
Jag det är ju en historia för sig :) 


Uteplatsen på vår stuga :). 
När vi väl bestämt oss för att hänga på till CCW och vilka dagar vi skulle stanna var det så sent att jag va säker på att allt boende var upptaget. Vi fick erbjudande av mamma och pappa att sova i deras förtält eller ha med eget tält. Ni som könner mig vet vad jag tycker om tält så jag va på väg att fråga min moster om vi fick chrasha på golver i deras stuga. Men då tänkte jag att jag kollar internet ändå så vet jag att det lilla som finns är svindyrt. Men ramlade över denna stuga, i vikarby, som är jättefint. Förvisso ganska dyr men överkomligt för 2 och ett sovrum över men skit samma! Vi slapp tält och fick vara för oss själva :) perfekt. 

Sen så ligger tyvärr vikarbyn på andra sidan rättvik mot vad vi kom ifrån när vi åkte från Borlänge :(. Så när vi redan sena och stressade kom fram till rättvik och inser att kön börjar i första rondellen va det tur jag varit där så många gånger. Jag ringde de vi skulle hyra av och meddelade att vi blir sena samtidigt som jag guidade Niklas runt på småvägarna genom Rättvik :). Så vi kom smidigt genom byn ändå och fram till Vikarbyn. 


Så himla fint! Utsikten från stugan. 



Fick inte så bra bilder i stugan men den var iaf stor och mysig. Perfekt för oss! Vi vill tillbaka nästa år och ta med några kompisar :). 

Under 4 dagar njöt vi av fina bilar, mestadels bra väder, utflykter till insjön, mora och dragracing i Orsa. Eva Eastwood i parken, ladys run. 





Lördagen firade vi mamma och pappas bröllopsdag på resturang där vi fick maten rekord-snabbt! 23 år har de varit gifta nu :) <3 godingarna. 





Team street sisters :) tjejer som kör dragracing. Det är typ det coolaste jag vet! Jag körde ju 2010 och har saknat det sen dess. 


Vi bjöd hem hela gänget till vår stuga för att grilla :) så fick användning för långbordet på verandan. 
Såå mysigt att alla kom <3. Min familj, moster med familj och fam. Berglunds från Skellefteå. Bara Västsäter som saknades :(. 

Lite tråkigt när vi åkte hem efter halva veckan men eftersom vi skulle börja jobba igen veckan efter ville vi ha slutet av veckan hemma. Och så hann vi träffa Niklas morbror med familj som kom till Värmland och hälsade på. 

Så vi har allt hunnit med en hel del denna sommaren :) 
Jag är väldigt nöjd. Vi har gjort saker fast det inte blev stressigt. Det är en svår avvägning tycker jag. 

Sen har väll inte vädret varit det bästa men det har inte gjort så mycket. Jag tycker ju inte om när det är för varmt så en svalare sommar var skönt :) sen va det synd att inte bada och regn är ju aldrig kul. Men efter två pang-sommrar så va jag faktiskt inställd på en dålig sommar :) så ingen ångest direkt. Lite synd kanske. 

Det va våran semester i korthet :) nästa sommar hoppas jag ha en riktig kamera så jag kan bjuda på finare bilder :(. 

Puss och Kram