Äkta kärlek till materiella ting

Hej! 
 
Här sitter jag under en filt i soffan i allrummet i skövde och känner mig lycklig. Är i ett litet lyckorus just nu :) och ingen som inte är från min familj kommer nog riktigt fatta ;). 
Brorsan har nämligen ringt för han har börjat greja med min bil! Redan! Nu börjar det närma sig :) 
 
Erik har ju lovat att hjälpa mig. Jag klarar det ju inte utan hans jobb och hans kunskap :) Men han brukar inte vara speciellt snabb så jag hade ju inte räknat med att han redan skulle ha gjort så mycket som han har. Trodde att jag skulle behöva åka till årjäng för att det skulle hända nått. Inte för att han behöver min hjälp utan mer för att han behöver en spark i arslet för att komma igång. Sen tycker jag det är kul å vara med och greja med den. Man lär sig ju saker :) 
 
Det hade kronglat för honom med en grej men det kommer antagligen gå lättare med en annan så det va ju bra nyheter. 
 
Nu när det händer grejer så längtar jag mer och mer efter min bil. Har ju saknat min egna bil! 
 
Den är liten, grön, slukar bensin, har börjat rosta, måste bytas lite grejer och fixas men jag älskar den ändå! :) vill bara pyssla om den och greja och lägga lite pengar och kärlek på den. 
 
Har ju bara haft den som student så den har inte blivit så ompysslad. Så nu är min plan att fixa till den till minst det skick jag köpte den för, sedan köra med den tills jag tröttnar och sedan sälja den. 
 
Men det är ju min första bil, och den bästa första bil man kan ha så den har ju en speciell plats i mitt hjärta. 
 
Haha det här inlägget makear väll ingen sens alls men jag tycker det är kul :) 
 
 
Snart så! :) 
 
Puss och Kram 
 

Jobbar på

Hej! 
 
Kom på att nu är det allt bra länge sen jag skrev nått här. Har väll mest uppdaterat om saker som hänt på helgerna och så men nu kännde jag att jag borde skriva lite om hur det går på jobbet. Nu har jag ju ändå jobbat några månader. Kommer inte skriva om själva projektet eller nämna några namn utan mest hur jag upplever det hela. 
 
Här i Skövde händer det grejer på bygget hela tiden och jag trivs verkligen super-bra! Både med projektet i sig, dom kollegorna som jag jobbar med och med mina arbetsuppgifter. Alla som jobbar här är väldigt lättsama och roliga. Ett gäng där man känner sig välkommen, man kan skoja, man kan be om hjälp men man kan även vara ärlig  och påpeka saker man tycker är fel. Jag tycker att sammantaget så har jag fått väldigt bra hjälp, i alla fall om jag jämför med förra bygget jag va på. Och det är ju det enda jag kan jämföra med. Då är dom överlägset mycket bättre på å hjälpa mig här. Det är ett helt annat tempo här, lite lugnare och man gör saker mer "riktigt". sen kommer det väll bli stressigare senare för vi är ju ändå i uppstarten fortfarande. Men ändå var det en kollega som önskade att vi hade mer resurser på plats så han kunde lägga ner ännu mer tid på att lära upp mig och det känns ju bra att de verkligen vill lägga ner sig i början för att lära upp mig på ett bra sätt :) 
 
Det som va lite jobbigt i början var att det känndes lite oklart vem som skulle göra vad och jag fick lite små uppgiter här och var och fick ingen riktig kläm på vad som var mitt ansvar och när jag bara hjälpte någon annan. Men sen gjorde projektchefen papper där han skrev till var och en vad man hade för ansvarsområde och efter det så känns det som jag har mycket bättre koll. 
 
Så min uppgifter är i stora drag: mycket ekonomi. Hålla på med kalkyl och fakturor. 
Vara administratör på lagbasmöten och samordningsmöten. Alltså skriva protokoll. 
Ansvar för intern och extern Information. 
Gör en del inköp. 
3D modell och BIM
Kommer hålla på med val av material inom en snar framtid. 
 
Det är väll det jag gör i stora drag. sedan blir det lite smågrejer som man hjälper till med så klart men det skönt att veta vad som är ens huvuduppgifter så man kan prioritera det. 
 
Jag trivs ändå bra med uppgifterna. Än så länge så känns det som att det passar mig. I början tyckte jag det va lite synd att ha en massa uppgifter som innebär sitta inne på kontoret, när man ändå är på byggarbetsplatsen. Men jag börjar inse nu att även om jag sitter mycket inne så är det en stor fördel att sitta på plats. Speciellt när det gäller ekonomin så kan man inte sitta någon annan stans å sköta den. Man behöver informationen som finns på plats. Man kan fråga om fakturor som man inte fattar mm. Sedan kan jag ju alltid gå ut och se saker på plats om jag vill (och har tid, vilket jag inte haft så mycket det senaste). 
 
Sedan finns det en del saker som jag redan känner mig hemma, och bra, på. Ekonomin är fortfarande lite svår men tex 3D modellen och annat it/tekniska grejer tycker jag går lätt. Jag har redan börjat få lära andra hur man gör med modellen och så fort skrivaren krånglar så ropar dom på mig :) haha. Det är ju jättekul för då känner man sig verkligen behövd. Som när man får höra: "det kan väll du hålla en genomgång i Linn, du som kan" blir lika glad varje gång. Tänk att jag kan lära dom nånting när jag bara har jobbat några månader och dom flera år! 
 
Kommer fortfarande ihåg första mötet som jag verkligen blev involverad i. Innan hade jag mest suttit med på möten för att se hur det går till eller för att skriva protokoll men den gången känndes det som halva mötet blev "aa men det fixar Linn" haha. Inte riktigt kanske men kul va det. Nu är jag ju lite mer van, är mer delaktig i möten och kan själv säga eller påpeka saker. 
 
Sedan känns det som jag kan bli ganska bra på ekonomin också. Just för att det handlar om att använda datorprogram för där känner jag att jag har ett övertag. Jag kan förstå vad programmet gör och vad som händer medans någon av de äldre kanske bara klickar på knappar som någon lärt dom att trycka på utan att de riktigt förstår vad de gör. Så just att jag jobbar med dataprogram känns bra. Även om jag inte är lika bra på byggtekniska grejer som alla andra så är jag i alla fall bra på tekniska saker. Har blivit en lite inofficiell it-ansvarig på plats :) så fort det har med dator, skrivare eller annat tekniskt att göra så hamnar det på mig. Har sagt det till Niklas att jag måste se ut som en datanörd för alla ställen jag hamnar på så blir jag it-ansvarig :) konstigt! 
 
Som ni förstår så har jag det väldigt bra här :) jag gillar arbetsplatsen, kollegorna och företaget. Dom tar väldigt bra hand om mig. Och som kvinna i en väldigt mansdominerad bransch så känner jag mig väl bemött. Jag är för det mesta enda tjejen på bygget, en tjej jobbar deltid med vent på detta projektet, men annars är jag själv. Men det är inget problem, jag visste ju redan från början att jag skulle hamna bland massa män så det är ingen överraskning. Sedan trivs jag bra med att jobba och umgås med män. Det är även skönt att veta att de har rätt inställning för platschefen har sagt till mig att han utgår från att jag ska bli lika bra byggingenjör som någon annan, och inte nån, citat, "jävla sekreterare/assistent". Det är det som är viktigt för mig. Sen får dom dra hur mycket sexistiska skämt och kalla sina fruar för "kärringen" hur mycket dom vill, det bryr jag mig inte om. Tar inte åt mig. Men jag vill ju att dom ska tycka att jag är lika viktig på arbetsplatsen som någon annan. Att dom ska se att jag uppfyller en funktion där och kan uppskatta mig för det. Och det känns det som dom gör :). 
 
sen kan det kanske tyckas vara negativt att behöva jobba i skövde. Bo borta från Niklas 3 nätter i veckan, jobba långa dagar och så. Men jag har valt att inte se det så. Det är väll klart jag ska passa på nu så länge jag är ung, och bara har Niklas. Det är ju säkert värre när man har familj och så. Sen får jag ju uppleva och bo i en annan del av Sverige som jag kanske aldrig hade upplevt annars, utan att för den sakens skull behöva flytta från värmland. Så jag väljer att se detta med possitiva ögon, se det som en möjlighet. 
 
 
Hade väll passat bäst med en bild från bygget men vill inte lägga upp det så det får bli en bild på mig :). 
 
Puss och Kram