Mad world

Hej! 
 
Nu sitter jag hemma vid datorn och har precis sökt till Skanska P3. Ett studentprogram som Skanska har för de som läser byggingenjör andra året. Så nu är det bara att vänta och se. Det är studenter över hela sverige som söker så det är ju ingen stor chans att jag komer med. Men jag tyckte det va onödigt att inte söka. Jag försöker hoppa på allt som skulle kunna hjälpa mig :) 
 
På tal om företag så hade skolan igår fixat en kväll för oss byggingenjörer och fastighetsekonomer på löfbergs lila arena där det kom en massa företag och presentera sig och man fick mingla runt och prata med dom, plocka på sig reklamprylar och de bjöd på mat. Allt va gratis och de hade till och med en tävling där man kunde vinna en ipad. Tyvärr så vann jag inget :( Men en från Årjäng vann biobiljetter :) Tyckte det va en jättebra grej för oss, man vill ju träffa företagen, få höra vad de gör och de vill ju träffa oss med. Det va lyckat för jättemycket folk kom och många företag också, och maten va god ;) Det enda negativa va lokalen :( arenan är fin men de hade tagit bort alla stolar som man kunde bara stå upp och gå runt. Det är ju naturligt att man går runt när man minglar men vi fick stå upp under alla föredragen och när vi åt (?). Sen så höll ju allt på i 3 timmar så tillslut gick vi ut i foajén och hitta en soffa att vila benen i för vi hade så ont. Sen när det va så mycket folk blev det trångt och jättevarmt. Så det är ju saker de kan tänka på till nästa gång ;) För jag hoppas de fortsätter med tillskottsdagen. 
 
Här är programmet. 
 
Så oftast är jag nöjd med mitt universitet och allt de fixar. Idag va jag dock inte så nöjd :(. Vi började 8 idag och skulle ha föreläsning i CAD och sen skulle vi va i datasalen och ha övning i CAD. Det första jag möts av när jag kommer till skolan är att det är helt tyst och öde. Och jag kan lova att det brukar va liv och rörelse där innan klockan 8 på morgonen. Men typ inge folk, de har möblerat om, ställt upp massa långbord med fin dukning, alla receptioner och cafeterior är stängda, alla branddörrar är stängda och det lyser inte överalt (lamporna styrs av rörelsesensorer så de täns där det är folk). Träffar i alla fall några klasskamrater och alla undrar vad som händer. Jag gick då in på universitetets hemsida för att kolla, eftersom ingen hade hört nått, och då visar det säg att det är personaldag så de har bjudit all personal (inte bara lärare) till CCC. Då börjar vi undra ännu mer om vi verkligen ska ha nått. Men jo då, våran lärare dyker upp, förklarar att de hade tänkt flytta dagens undervisning men att det inte hade funnits plats på schemat, håller föreläsningen och sen gick vi till datasalen. Där startar alla upp sina datorer och försöker starta CAD-programmet, nej då kronglar det med licenserna så inget funkar. Läraren provar att ringa till skolans it-support, eftersom det typ inte finns någon personal, men det visar sig att det bara finns tre datagubbar på placet och ingen av dom kan med licensservrarna :( Så han fick ställa in hela övningen och vi åkte hem vid halv 11. Totalt ovärd dag!! Han drar dit oss när ingen annan har föreläsning (det va såklart studenter där som håller på med egna arbeten, det är det alltid) sen håller han en av sina vanliga halvdåliga föreläsningar, sen funkar inte datorerna så vi får åka hem. Såå ovärt! ingen bra start på dagen :( 
 
 
Nej nu är jag hemma i alla fall och ska försöka bli glad genom att julpynta lite och njuta av att det är fredag. 
Det kommer nog ett inlägg med bilder när vi har pyntat :) Sen ser jag fram emot imorn, för då kommer min Maria hit. Och Daniel såklart :) Så ska vi mysa, fika och julhandla med dom <3
 
Puss och Kram

Tack!

Hej! Nu ligger jag i mamma och pappas soffa och det är skidor på tv :) om ett tag ska vi åka till mina kusiner och hälsa på också. Sen senare idag tar vi med oss pappa och åker till Karlstad :) där ska vi sätta honom på en buss til Kristinehamn. Hoppas ni också har en lugn och skön söndag.


Igår va vi på barndop i Arvika, mammas kusins barn döptes :) jättefint dop och bebisen va så lugn och snäll under hela dopet. Sen blev det in på McDonalds i Arvika på vägen hem. Sen direkt till kyrkan i årjäng där vi fixade fika till Kongo-kvällen. För pastorn i den kyrkan har varit iväg till Kongo i Afrika i två veckor. Där hon i en vecka föreläste på en bibelskola och den andra veckan åkte runt till olika byar och kollade hur kyrkans arbete fungerade och vad som behöver förbättras. De gav även bort gåvor till folk i byarna. Så igår skulle hon då berätta om sin resa och visa bilder och filmer. En jättetrevlig kväll :) sen åkte vi hem och fick höra Eriks berättelse från Equador och se ännu mer bilder. Det va också jättekul och de har vart på så fantastiska resor båda två. Att först se afrikas fattiga land där de inte har lampor och blir så glada för en fotboll och sen se de fantastiska naturen i Equador och deras indianbyar. Jag önskar att jag också hade haft modet att göra sådana resor. De är fantastiska människor som åker iväg så. Jag är alldeles för rädd för allting för att våga åka, rädd för djuren, för värmen, för sjukdommar, för maten mm. Men jag lyssnar mer än gärna på de som gör dessa resor för det får mig att reflektera så över mitt eget liv. Så just nu är jag otroligt tacksam för att jag bor där jag bor och att jag har allt jag har. Jag känner verkligen hur bra jag har det :) Och jag behöver verkligen de här wakeupp callen lite då och då för att uppskatta allt. Jag behöver inte bo i ett land där befolkningen måste be om hjälp från andra länder för att få det bra. Där de inte själva kan fixa det de behöver utan måste alltid be till andra länder för hjälp. Tänk att alltid leva så!

Nej nu ska vi se på Homeland :) ha det så bra allt! Och passa på och va tacksamma för allt ni har för det finns alltid nån har mindre <3

Puss och kram


Riktig vänskap består . . .

Hejsan!
Känner mig helt varm i kroppen just nu :) En härlig kännsla av att vara omtyckt av dom man själv tycker om.
Har kännt lite nu det senaste att jag har tappat bort så många härliga personer från min barndom/tonårsperiod i Årjäng. Alla har liksom flyttat åt olika håll och skaffat sig liv(?!). (Tänk att det vi hade i Årjäng en gång var våra liv.) Nu känns det så länge sen men ändå inte.
Jag har själv skaffat mig ett eget liv här i Karlstad med Niklas, hans familj och jag har lärt känna och blivit vän med så otroligt sköna människor här i Karlstad som jag verkligen gillar. Sa senast förut idag till Niklas hur bra jag trivs i Karlstad, med honom, i våran lägenhet, i min klass mm. Men betyder det jag inte kan ha min gamla vänner kvar? Jag förstår att dom också har sina liv med nya människor i och vi har inte lika mycket tid till varandra längre. Men kände verkligen förra veckan när jag träffade Emelie igen hur mycket jag saknar er alla. Och idag skrev jag och Malin till varandra på Instagram. Det va så skönt att bara få den lilla kontakten som de kommentarerna innebar, och få veta hon fortfarande älskar mig som jag älskar henne fast vi inte har träffats på hur länge som helst.
Man behöver inte alltid träffas för att visa att man finns där. Får även dålig samvete över Maria som jag har kontakt med ganska regelbundet men som jag inte har träffat sen i våras :( Vi får aldrig planerna att gå ihop.
 
Vet inte hur jag ska fixa det här när det alltid känns som om jag lägger ner för lite tid åt skolarbete men samtidigt för lite tid åt att hålla kontakten med vänner, och så Niklas få lite av min tid där emellan :/ Hur hittar man balansen egentligen? Brukar inte oroa mig så mycket över detta annars men idag kom det till mig extra mycket. En dag där jag mår dåligt över hur min balans fungerar samtidigt som jag är överlycklig över de kontakter jag har lyckats återskapa.
Sen så tror jag inte att jag kommer ha samma kontakt med min gamla vänner som jag har haft utan vi kommer skapa en ny kontakt eftersom vi alla har förändrats. Men det funkar lika bra för mig :) Så länge jag får ha er i mitt liv. Era söta människor! <3
 
Därför kommer här lite gamla minnen - bilder ;)
 
 
 
 
 
Lite Julaktigt där på slutet :)
Puss och Kram
 

Bio-sista delen..

Tja!
Jag har precis kommit hem från twilight bion:) va på den med några tjejer i klassen och några av dom hade med sin kille. Jättetrevlig kväll :) först åt vi pizza hos Johanna och sen åkte vi till bion där vi mötte Elin och Erik.

Filmen höll alla förväntningar och jag kan rekomendera att se den. Filmen bjöd även på en del överraskningar. Trodde nästan den skulle bli dålig där en stund. Men mer säger jag inte ;) ifall nån mer vill se den.

Sen fick jag skjuts hem av snälla Elin och Erik. Många skratt i bilen blev det! ( på bion också). Ha nu en bra kväll allihopa :) speciellt Ingemar som fyller år idag.

Puss och kram


Längesen sist ...

Tjenna! :)

Idag slutade jag tolv på skolan men kom inte hem förens nu vid halv fem :) det beror bara på en sak. Jag fikade med Emelie, en gamal klasskamrat från hägstadiet! Vi har inte setts sen vi slutade nian men träffade på varan på universitetet och tog upp kontakten på facebook och bestämde oss för att träffas. Jag såg fram emot att träffa henne men va lite rädd för att det skulle bli tyst och att vi inte skulle ha nått att prata om, när man har förändrats så. Men det va ingen risk kan jag säga! Vi pratade oavbrutet i 3,5 timme sen va vi tvungna att bryta för hon skulke åka till Säffle. Men vi ska träffas igen och fortsätta prata :) vi har nog lite att prata ikapp efter de här fyra åren. Jag kan inte fatta att det har gått 4 år! Vi slutade ju 9 nyss ju. Men nu när jag träffa Emelie fattar jag verkligen va längesen det va! Va mycket man har förändrats och va mycket hon har gjort :) hon har vart ute och rest och jobbat och en massa roliga saker. Det va verkligen så roligt att lyssna och prata! :D jag ser verkligen fram emot fler mysiga fikastunder nör vi kan prata i flera timmar :) haha. Jag är verkligen glad vi träffades och jag hade jättetrevligt. Tiden flög iväg!

Så nu blir det några gamla bilder på mig. (För jag har ingen på Emelie) haha


Mys efter helgen...

Hej!
Tisdag idag då. Tänkte jag skulle skriva nått om helgen igår men det hanns inte med så får bli idag istället :)
Lördagen började ju med tenta för mig. Jag hade såklart glömt kolla busstiderna för lördag så kom lite sent till tentan :( men smög mig in och tentavakterna va trevliga för en gångsskull så det gick bra :) sen gick tentan jättesnabbt att göra så jag ringde till Niklas för höra om jag skulle åka hem eller vänta till de hämta mig. Men niklas hann hämta mig så åkte och plockade upp hans bröder och mamma och bytte bil. Sen började resan mot södertälje :)
När vi kom fram var det bara att klä på sig maskeraddräkterna. Jag och Lena va häxor, Niklas va hårdrockare och Tomas va .... aa stekare kan vi säga ;)

Sen va på en jätterolig fest med massa folk i snygga utklädnader :) jag hade i alla fall jättekul, pratade med folk och dansade. Vi drog tillbaka till dit vi skulle sova vid halv 3 tror jag :) dagen efter mådde jag inte så bra och va trött. Men vi skulle ju åka runt och hälsa på Niklas skäktingar så jag åkte från den ena soffan till den andra. Lite synd att jag inte kunde va social med dom andra. När det va dags för resan tillbaka till värmland mådde jag bättre iaf :) så det va en rolig helg.

Nu sitter vi vid tvn och dricker glögg och äter glass :D lite rolig kombination kanske men vi va så sugna på glögg idag. Och så köpte vi söta glöggkoppar och då va vi ju tvungna att inviga dom.

Puss och Kram


Det har inte gått en dag . .

 

Jag ville säga någonting, bara hålla dig kvar en minut
Och jag stod där vi kanten, igen redo att kasta mig ut
Och det finns inga andra chanser här
Fäll upp kragen och fortsätt gå
Du vet att vissa människor aldrig borde skiljas åt

Det har inte gått en dag sen du försvann
Utan att jag tänkt på dig, hur det blev, och hur det var
Det har inte gått en dag utan att vi pratar
fast det bara är jag som är här
Jag har ännu inte gått en dag

Jag går bland våra minnen där månader blir till år
Ibland får man plocka upp bitarna och bara fortsätta gå
Vissa dagar känns allt som vanligt det känns som länge sen
Men en film en sång på radion så kommer allt igen
 
Det har inte gått en dag sen du försvann
Utan att jag tänkt på dig, hur det blev, och hur det var
Det har inte gått en dag utan att vi pratar
fast det bara är jag som är här
Det har ännu inte gått en dag
 
<3
 
 

November

Hej! :)
Ja nu är det november. Fy va tiden går fort! Det är ju bra på ett sätt för då kommer man ju närmare vissa saker, slutet av min utbildning och så. Men ibland kunde tiden bromsa lite tycker jag :)

Har precis haft mormor här på besök :) myspys! Bjöd henne på min nya grej med kanel kaffe och det gilla hon. Så hade hon med sig lite fika. Och en massa prat som vanligt ;) haha niklas fick nog ont i öronen.

Jag håller på och pluggar för fullt nu om dagarna. Har ju tenta på lördag. Den som kom på att vi skulle ha tenta på en lördag skulle jag vilja ta ett snack med!! Vi fick ju ändra våra planer för helgen :( vi ska på maskeradfest i södertälja på lördag så vi får åka direkt efter min tenta. Men det kommer bli kul med fest iaf :) mindre kul att jag måste gå upp 7 på morgonen en lördag och sen festa hela kvällen:/

Igår fick jag håret färgat också :) det va skönt. Så nu är jag brunhårig igen. Det känns skönt. Jag trivs som brunett :) Niklas gillar det också ;-)
Lena hjälpte mig att lägga i färgen och jag är jättenöjd.
Här får ni se resultater i de före och efterbilder jag tog. Det syns inte jättebra men det kommer nog upp nån mer bild senare framifrån.


 

Jag har även fått låna den andra boken i Lars Kepler serien men har inte vågat börja läsa än :/ Om jag börjar nu så kommer jag va helt fast och det vore inte så bra med tanke på tentan på lördag som jag behöver plugga till. Så den får vänta lite fast jag är så sugen ;P 

 

Puss och Kram


Fredag

Hej!
Nu är ytterligare en tenta gjord då! Eller två tentor egentligen, men det va hopslaget till en.
Blöjar bli lite tjatigt det här med tentor nu. Har ju haft värsta perioden nu med bara tentaplugg. Nästa vecka har vi haft tre tentor på fyra veckor! Det kanske inte är så mycket för andra utbildningar men för oss är det mycket. Man hinner liksom aldrig slappna av för man byter från oron över den tenta man gjort till den tenta man ska göra på samna dag. Det blir två oro på samma dag.

Idag försökte vi i alla fall slappna av lite efter tentan :) vi, några tjejer i klassen fortsatte med våran tradition med att fika efter tentan. Det blir så klart mycket prat om tentan men det är ändå skönt att ta en kaffe och sitta ner ett tag. Tillslut pratar vi ju om andra grejer ;)
Är så glad för att jag har tjejerna i klassen. Trivs så bra med dom och tycker om att vi kan träffas både på skolan och på fritiden. Vi kan plugga ihop och skratta ihop. Tycker det är kul när vi kommer från olika ställen och har vart med om olika saker men passar så bra ihop :) jag gillar er allihop!!

Efter fikat gick vi i några affärer och det blev lite spontanshoping av underkläder :) jag som typ aldrig spontanshoppar. Men det va 50% på twilft och det passar ju en student ;) haha. Fast nu borde man väll börja köpa julklappar snart istället för grejer till sig själv.


Bruuunt

Hejsan!
Nu är det verkligen höst! Minusgraderna smyger sig på och det blir mörkare och mörkare. Då får jag ångest igen!
Vad ska jag göra med mitt hår? I somras så ville jag ju ha det lite ljusare och mer likt min normala färg. Nu är färgen jätte urtvättad och mycket av min vanliga färg har kommit fram. Nu tycker jag den är jättetråkig! Vill ha lite mer liv och spänning. Då funderar jag direkt på det mörka igen. Problemet är att jag inte vet hur mörkt jag vill ha det :( jag vill inte ha ljusbrunt iaf (det har jag typ nu) utan antingen chokladbrun eller så mörk så det nästan är svart, men inte riktigt. Och ska det va lite rött i, eller lite guld typ eller bara brunt? Hmmm. Förslag?
Jag hittade några bilder som jag gilade hårfärgen på, nu är det kanske inte så stor skillnad mellan bilderna men säg gärna vad ni tycker :) jag vill färga snart.