Målat hos mormor

Hejsan! 
 
Måndag och första dagen i skolan avklarad :) Blev bara en timme så inte så värst jobbigt. Blev en trevlig lunch med tjejorna iaf och det roligaste var ju att träffa  Mariana igen. En tjej som gick i våran klass första året men som sedan tagit en paus i pluggandet ett år och ska nu gå andra året. Känns ändå som hon hör till våran klass ;D haha. Hon är iaf väldigt go så det var kul att träffa henne igen och vi kommer säkert ses mer. 
 
Helgen spenderades ju i årjäng och jag tänkte ta det dag för dag. 
 
Torsdag
Jag var ju ledig så tog bussen till Årjäng på förmiddagen och eftersom min bror har brutit hälen (HAHA xD kan inte sluta skratta) var den enda som va hemma så kunde ingen hämta mig utan det fick bli en promenad från busstation och hem. 
 
 
Väl hemma blev det gamla filmer, kaffe och glass med lillebror :D Mys! Eftersom han inte får stödja på foten utan hoppar runt på kryckor så fick jag ju göra allt och serva. 
 
 
Fredag
 
Brorsan väckte mig vid halv 10 för de hade ringt från hans jobb så han var tvungen att komma dit på ett möte. Så det var bara att gå upp och köra till Töcksfors. Under tiden han var på möte tog jag ett varv uppe på centre. 
 
 
Blev lite smycken handlade. Mötet var snabbt avklarat så drog vi tillbaka till årjäng. 
 
Pappa kom hem från Kristinehamn, Erik drog till Halden och Niklas kom från Karlstad. På kvällen blev det tacos-mys med mamma, pappa och Niklas. 
 
Lördag
Gick upp tidigt, åkte till mormor med pappa, Erik och Niklas. Mamma var tvungen att jobba så hon kom senare. Målade hela dagen ihop med moster, kusiner och Bengt. Har tyvärr inga före och efter bilder men lite bilder från när vi målade. 
 
 
 
 
 
 
Krockade dom här planen eller? 
 
 
 Testade Iphonen i närbilder. 
 
På kvällen hade vi kräft-kalas :) Mycket prat och skratt. 
 
 
Söndag
 
Gick upp ännu tidigare och åt frukost hos mormor. Underbart! :) Sen fortsatte målandet. Vi målade inte hela huset men bra mycket. 
 
 
Älsklingen målar. (och fick en hink målarfärg över sig) 
 
 
En av mormors super-goa och fina katter! :) 
 
Det är så skönt att komma hem till mormor, hennes anda finns över hela stället. Man blir omsluten av mormors kärlek, omtanke och speciella stil. Hennes hus där hon gör om hon vill och vi får göra vad vi vill. Man får göra allt, man får ta på allt, lite skit i hörnen gör inget. Man får vara barn! 
Jag vet ju hur min mormor är men jag blir också annorlunda när jag är där. När jag är där önskar jag saker jag inte önskar någon annan stans. Jag vill kunna gå ut i växthuset och smaka på det som finns där, äta morötter direkt från jorden, äta bär direkt från skogen. Jag vill ha mormors mat där allt är gjort från grunden, på hennes egna lilla vis. Mat och smaker jag inte önskar någon annan gång. Och djuren, som det kryllar av. Där blir jag inte äcklad av spindlar utan fascinerad av dom och små paddor vill jag fånga i händerna. Där är ingenting äckligt eller lortigt (som jag tycker allt är i stan) utan bara helt naturligt, och lite skitig kan man va. Naturligt är nog det som beskriver allt hos mormor bäst. Och det är så jag vill ha det! Jag vill inte komma hem till mormor och få någon köpt mat, som jag skulle ha gillat hemma. Det är så konstigt hur jag ändrar mig och mina krav beroende på vart jag är. Jag älskar i alla fall min mormor och vill att hon alltid ska vara som hon är! <3  
 

sista sommarjobbs-dagen

Hallo! 
 
Har precis kommit hem från sista dagen på byggbolaget. Känns lite vemodigt faktiskt :( Har ju vart med nästa från början och sett denna byggnad växa fram. Att jag missar slutet är lite synd faktiskt. Bygget blir ju som ett litet skötebarn, man bryr sig så mycket och vill att det ska bli bra. Får väll se om jag lyckas hålla mig därifrån tills det är klart :S haha. 
 
Men jag är otroligt nöjd med min sommar och ler när jag tänker tillbaka på den, även om jag har jobbat mycket så har det gett mig så mycket. Jag känner verkligen att jag har växt i mig själv genom att få testa på ledarskapsrollen. Har inte den rollen så ofta utan glider mest bara med, så om B hade vart där hela sommaren så hade jag nog inte lärt mig lika mycket. Men när han lämnade var jag tvungen att kliva in i den rollen, vilket jag tror har hjälpt mig mycket. 
 
Allting har ju inte varit lätt och det har pendlat mellan stressigt och långtråkigt men jag är nöjd när dom är nöjda med mig. 
 
Avslutade i alla fall på topp idag med ett "det här har du gjort jävligt bra Linn. Det ska du veta" från B, han trodde även att vi kommer ses i framtiden och Kling sa att han trodde jag skulle vara tillbaka om ett år. Sånt är ju roligt att höra. Blir ju typ generad. Tycker inte om att skryta egentligen men nu är jag så himla stolt över mig själv :D 
 
Stackars B höll på å få en chock när jag sa på eftermiddagen att dom fick klara sig utan mig sen. Han hade fått för sig att jag skulle sluta nästa onsdag. Stackarn! Skulle nog ha påminnt honom i morse. 
 
Lite bilder från sommaren. Några som jag inte visat tidigare och några som ni sett. 
 
 
Bygget sista dagen. I morgonsolen. 
 
 
kommer sakna mitt kontor lite
 
 
 
 
 
De la första strängen asfalt idag
 
 
 
För några veckor sen
 
 
Kom dit en morgon när det hade regnat under natten. Då hade det bildats snygga mönster av vattnet på parocen. 
 
 
 
Mina snygga arbetskläder fick jag ha kvar i alla fall :) Gött! Trivs väldigt bra i snickarbyxor nu faktiskt. Många fickor, det passar mig det! ;) 
 
 
Det känns även helt okej att börja skolan igen. Har ju inte "pluggat" på riktigt sen i början av april. Och så ska det bli kul att träffa alla igen :) Vi är några tjejor som tänker börja första dagen med att gå ut och äta lunch ihop. Det blir trevligt! :) 
 
Imorgon tar jag bussen till Årjäng och under helgen ska vi måla mormors hus med mamma, pappa, Erik, moster, kusiner och Niklas. Blir säkert kul :) 
 
I måndags va Ingemar här och byggde en trappa till katterna så vi ska kunna ha dom ute :) Blev jättebra. Så nu tränar vi att ha dom ute en stund varje dag. Har även skaffat halsband till dom. Så söta de blev i halsband! :) Har tyvärr inga bilder på när de va ute men Niklas har så ska sno dom.
 
 
Katt-trappan
 
Puss och Kram
 
 

14-08-2013

Hej! 
 
Nu var det ett tag sen jag bloggade. Eller det känns så iaf ;) Har tänkt flera gånger "det här ska jag skriva om i bloggen" men sen har jag aldrig kommit till skott. Så det blir väll att klumpa ihop flera saker i ett inlägg. Ni får väll stå ut med mina "klumpinlägg". 
 
I helgen var vi i Strängnäs och hälsade på Niklas släktingar (morbröder) men det får jag nog skriva mer om i ett annat inlägg så jag får med lite bilder också :) 
 
Jobbar fortfarande på byggbolaget och blir nog kvar där tills skolan börjar. Jobb - Nicklas försöker komma på ett sätt så jag kan jobba där samtidigt som jag pluggar men det blir svårt ;) haha. Annars går det bra på jobbet. Det blir mer och mer stress ju närmare slutet vi kommer men jag tycker ändå det är kul. Skönt att inte allt ansvar ligger på mig ;) hihi. 
 
Ja skolan närmar sig med stormsteg och sommaren flög iväg! Så fort man säger ordet skola och Niklas semester tog slut så försvann värmen på ett kick och det känns som om hösten är på väg. Måste ha jacka på morgonen nu fast jag för bara nån vecka sen gick ut i linne på morgonen, herregud.
 
Men idag gick det bra för mig :) Jag har sökt studiebidrag från CSN (vilket inte gick igår) och så har jag beställt första boken till studierna. Som sagt så kronglade CSN för mig igår men idag fungerade det klockrent (skumt). Sen beställde jag boken från ett företag som bara säljer böcker om bygg, där man får rabatt och man är student. Flera i klassen har beställt därifrån men de gånger jag har försökt så har det inte funkat. Den har klagat på mitt val av leveranssätt :/ Men idag funka det!! Har flyt idag :D 
 
Nu kommer min moster och kusiner snart så Ha en GO kväll! 
 
 
Puss och Kram
 

Regn

Ligger här och tittar på Jönssonligan och småskrattar för mig själv :) tycker dom filmerna är så otroligt charmiga!

Dom visar ju alla på kanal 7 och jag kanske glömde berätta när jag såg den första för några veckor sen.

Då skickade jag sms till mamma för jag fick sånn nostalgi när jag såg den. När vi va små brukade jag och erik se dom med mamma.

Det var en så rolig replik så var tvungen att skicka till mamma för jag visste hon skulle fatta. Å det gjorde hon! Hon satt nämligen och kollade hon med :D haha. Telepati där! Älskade mamma <3

 


Jag kunde ha sovit kvar i norsbron idag om jag ville men kände att jag hade lite att pyssla med hemma i lägenheten innan jag drar till strängnäs imorn :)

Så blir att sova ensam inatt, utan varken fästman eller katter. Niklas åkte tåg till Strängnäs idag.

Idag har jag först jobbat och sen hängde jag i Norsbron där Niklas moster Isa och hennes familj hälsar på. Fick go mat och gosade med deras minsting Jack ;) så himla söt! (Alla tre barnen så klart) Jag fick hålla honom och gulla med honom länge, man blir ju så bebis-sjuk. Haha även fast jag vet att det inte är dags för mig och Niklas än på ett tag så kan man ju träna lite med andras barn ;) hihi.

Känns även kul att jag och Niklas har kommit in i det stadiet i vårt förhållande när vi kan träffa varandras familjer utan att den andre är med. Jag träffade ju Niklas moster och hennes familj utan Niklas idag och jag skulle lätt kunna åka hem till hans föräldrar själv och sätta mig :P haha. Men dom är ju så goa alla hans släktingar! Tycker om dom allihop :)

Det skulle väll vara lite svårt för Niklas att åka till mina föräldrar själv för de bor så långt bort men rent teoretiskt skulle det funka. Haha.

Men vi har ju varit ihop i över 3 år så har hunnit träffa alla släktingar ett par gånger :) och mer ska det bli!

Puss och kram

 


Underbara dag

Hej!
 
Idag har jag en så otroligt bra dag! När jag satte mig i bilen efter jobbet satte jag på musik och sjöng hela vägen för jag va så glad, haha. Töntigt jag vet!
 
Det var en väldigt bra dag på jobbet. En liten knut jag haft i magen försvann och när chefen kom och hälsade på så tyckte han allt såg bra ut. Han tillochmed berömde mig och sa att jag hade gjort ett bra jobb! :)
 
Jag har väll själv tyckt att det gått ganska bra för mig men det va underbart skönt att få höra det. Det har ju liksom inte varit någon katastrof men jag har ju dålig koll på hur saker "brukar gå till" så det har vart svårt att veta hur bra jag har skött mig. Alltid bra med feedback och jag älskar ju beröm ! <3 Gör mig varm i hela kroppen.
 
Så när arbetsdagen var slut ville jag belöna mig själv lite så smet in på Lager 157 och köpte en tröja jag kollat på tidigare. Man får unna sig ibland ;)
 
Just nu känns det så himla bra med jobbet. Jag trivs så bra ute på bygget, så det hade ju vart surt att få höra att man va dålig på något man tycker om att göra. Nu fick jag istället höra att jag var ganska bra på något jag tycker om att göra. Jättekul! Det gör ju att min utbildning och mitt val av karriär känns ännu mer rätt.
 
 
 
Så här smutsig blev jag på jobbet igår! haha :D
 
 
 
 

söndag 20130804

Hej! 
 
Har haft en underbar söndag :) Fick en lagom sovmorgon. Nu på helgen så vaknar jag innan niklas så ligger och läser ett tag tills han vaknar. Väldigt skönt att läsa lite på morgonen. 
 
Vi åt frukost och sen satte vi oss på cyklarna och cyklade in till stan för att möta Niklas föräldrar, hans mormor och hennes man Lennart som hade lagt till med båten i gästhamnen igår. Gick lite i affärer först ;) 
 
Det blev ett trevligt möte med fika, glass och mycket sol. Sen visade det sig att de bara skulle åka utanför stan och lägga båten vid segelbåt sällskapet. Så vi cyklade med dit och umgicks lite mer :) Så trevligt! Speciellt när vi inte träffar Anki och Lennart så ofta. 
 
När vi blev hungriga cyklade vi in till stan och åt mat innan vi cyklade hem.
 
Bilder från dagen
 
 
Båten när de låg i gästhamnen
 
 
 
Jättefint väder och det är ju så fina lägenhetshus vid hamnen 
 
 
Hade lite tid över så gjorde håret lite annorlunda än jag brukar :) 
 
lite andra bilder från helgen. vi har badat och va på bio. Såg Pacific Rim, den va bra :)