Dito

Är jätte irriterad nu så måste bara skriva detta. 
 
För att ta historen från början. Har ni hört om tjänsten Dito?
Det är en tjänst för e-böcker. De sammarbetar med akademibokhandeln och bokus. Jag visste inte så mycket om det förut och har inte brytt mig så mycket om det för jag har laddat ner de e-böcker jag har velat ha och i dito köper man böcker. 
 
Men för ett tag sen fick jag ett sms från halebop att man fick välja mellan två e-böcker gratis på dito. Man bara gick in på dito.se och skrev in koden som stog i smset och så valde man en bok. Och laddade man ner dito appen så hamnade boken där. Jag laddade ner appen och boken hamnade där av sig själv. Jättesmidigt! Jag valde boken bländverk av Thomas Erikson. Dessutom fick man tre provböcker med i appen med bla J.K Rowling. Så långt va allt lugnt. Jag började läsa boken och kännde att det var en bra app. Det var bra storlek på texten mm. 
 
Sen nu så kom loka med en kampanj så om man köper en loka så får man med en e-bok via dito. Perfekt tänkte jag, jag har ju appen redan så lika bra att samla på sig lite böcker. Detta kommer bli en användbar app. 
Så jag köpte mig en loka, gick in på dito.se/loka på mobilen, skrev in koden och fick boken på min inloggning på dito. Denna gången blev det en av Anna Jansson. Men när jag skulle trycka på ladda ner så protesterade telefonen på  filformatet. Jaha tänkte jag, men den finns väll i appen iaf. Nehej då, ingen ny bok där. Då gick jag in på datorn ist och då gick det att trycka på ladda ner. Men då hamnade ju boken i datorn! Det ville jag ju inte. Läste runt på deras hemsida men det stog överallt att den ska hamna i appen av sig själv. Jätteknäppt! Jag testade att logga ut och sen in i appen men det hjälpte inte. Jag blev sur och la ner. Testade på nytt idag för att se om jag kunde lösa det. Sökte på google för att se om någon annan hade haft samma problem, och det hade det. Hittade en blogg där en klagade på appen. Hon hade vart tvungen att ta bort appen och sen ladda ner den igen för att få in en ny bok. Då testade jag det. Och visst kom Anna Jansson boken in. Men Thomas Erikson boken försvann! Men va faaan! Så nu sitter jag här och HATAR dito appen för fullt! Såå värdelös! Hur svårt kan det va att göra en bra app!?! :O Jag hade ju börjat läsa Thomas Erikson boken så nu fick jag ladda ner den som ljudbok på internet så kan höra klart den. Herregud säger jag bara! Håller med hon i den andra bloggen att appen suger! 
 
Den är även favoriserad på android, för där kan man gör mer i appen, typ köpa böcker och sånt. Det kan man inte med apple, där måste man köpa böckerna via hemsidan och sen läsa dem i iphonen. Men inte ens det funkar ju speciellt bra märkte vi. 
 
Jag som ville köpa mer loka och få alla fyra böckerna men nu kanske jag inte kan det för de gamla böckerna försvinner ju när man tar in de nya. Det kanske går om jag skriver in koderna och böckerna hamnar på min inloggning och sen får jag ta bort appen när jag har läst klart den första boken. 
 
Aa det är väll ett i-landsproblem men va arg man blir! Hoppas nästan Dito läser detta så det blir fixat ;)
 
 
om ni vet om nån bättre app för e-böcker så säg gärna till ;) Jag har ibooks annars som funkar bra.  
 
 
Puss och Kram 
 

Nya soffan :) :)

Nu får jag äntligen lägga ut bilder för min sambo!! Haha nej då, vi köpte ju soffa i onsdags och soffbord idag så han tyckte vi skulle vänta tills vi hade allt innan vi la ut bilder och det har han ju rätt i ;) som vanligt.
Så nu kommer det bilder. Soffan hitta vi ju för ett tag sen och bokade. I onsdags fick vi hjälp av snällaste svärfar och hämta den.
Självklart när vi packar upp den och ska sätta ihop den så har jag lite bråttom och tycker soffan ser helt fel ut. Jag får panik och börjar gasta åt niklas att vi har fått fel soffa och att han måste ringa Ingemar. Sen fattar vi hur det ska sitta ihop och ser att det visst är rätt soffa :) puhh! Då blev jag lugn igen.

Vi satte snabbt ihop soffan och konstaterar att vårt bord inte får plats. Precis som vi hade misstänkt. Så vi hade redan sett ut ett billigt bord på ikea. Spenderade kvällen med att mäta och fundera och planera.

Så när niklas hade slutat jobbet idag så åkte vi till ikea och köpte bordet. :) sen blev det lite tillbehör också ;)

Vi är såå otroligt nöjda!!! Älskar soffan och är så glada att vi hitta den. Verkligen perfekt! :)
Bordet passade väldigt bra till också tycker vi.

Så nu är alla välkommna hem till oss och provsitta :)
Puss och kram

 

 
Före
 

Efter. När vi hade fått in soffan bara :) Niklas damsuger.

Lita gilla också nya soffan :P

Sen kom bordet till. 

 


Jobbigt!

Phuu! Idag va det en jobbig dag på jobbet. Inte jobbigt för kroppen utan för psyket. Nog för att jag är ganska stresstålig men det här är en annan typ av stress. Det känns som jag får buntar av grejer över mig. Allt kommer samtidigt. Så arbetsbördan är stressande i sig men även risken för att göra fel, rädslan för att göra någon besviken eller arg och för att inte göra dom nöjda är också stressande.

Tycker om det här jobbet för det mesta men tycker ibland att det brister i kommuniktionen på det här stället. Folk kommer inte till mig förens det är panik och sakerna ska vara klara direkt! Och undrar varför jag inte har gjort det. Det stör mig för då känns det som att jag gör ett dåligt jobb, och har ett dåligt minne. Önskar att dom hade ett annat system ibland. Kanske är det för att jag är ovan men det känns väldigt krongligt och omständigt tycker jag.

Dom är jättesnälla här och vill att jag ska lära mig men ibaland känns det som dom glömmer bort det och helt plötsligt förväntar dom sig mer av mig. Då blir jag stressad och frustrerad på dom. När jag inte förstår saker som dom tycker är naturligt och att jag borde förstå blir jag också frustrerad.

Som idag skulle jag ringa och beställa material som jag inte riktigt fatta hur det skulle va, och då hade jag ändå fått det förklarar två eller tre gånger för mig. Hade jag frågat en gång till hade dom trott jag va idiot! Men det löser sig nog.

Så nu har jag klagat mitt för idag ;) nån gång kommer jag väll in i det här och då känns det helt naturligt allting men idag var det jobbigt.

Puss och kram


midsommar 2013

Tjaba! 
 
Är nu hemma efter några härliga dagar i mitt älskade Årjäng! Det är helt sjukt hur man kan vilja bort från ett ställe och sen när man bara besöker det ibland så blir man helt varm i hjärtat av att vara där. Men jag har ju hela min familj där och det är alltid härligt att träffa dom. Sen är inte allt en dans på rosor där heller och det är skönt att komma hem till lugnet i våran egen lägenhet. 
 
Helgen i korthet (eller skall försöka hålla det kort iaf):
Tordag
Jag slutade kl.1 så åkte hem och packade och grejade. När Niklas slutade kl.6 åkte vi till Norsbron och hämtade upp hans bröder som hade bestämt sig för att följa med. När vi kom fram var min farfar och Birgitta redan där, så det blev mys och varma smörgåsar. Pappa bjöd Johannesson-killarna på stark krydda så det brann i munnen på dem :D haha. Vi fick övervåningen för oss själva och jag somnade tidigt medan de andra var vakna. Det var även min älskade brors födelsedag så hans kompisar hade hämtat honom tidigare på kvällen och tagit med honom på picknick på Bössnäs-skroten. En jättegamal skrot långt ute i skogen med en massa gamla coola bilar. Det var nog uppskattat. 
 Så än en gång ett stort grattis till han och det va skönt att spendera så mycket tid med brorsan under helgen. Han är min klippa! Alltid! 
 
Fredag
Vi kom upp i tid och fick en god frukost med vattenmelon till. Fattar inte hur det kan vara så gott med vattenmelon till frukost men det är det. Vi njöt av det fina vädret och killarna kom på att de ville bada. Så vi "ungdommar" drog iväg. Niklas var inte så sugen och jag hade ingen bikini med mig, men tvillingarna lånade av Erik och nån hade med sig så de tre badade. Jag och Niklas doppade fötterna. Niklas tyckte det var kallt men jag ångrade att jag inte hade tänk på att ta med bikini från kd. 
 
Fint väder och varmt i vattnet.
 
 
Badande killar
 
 
 
 
 kl.2 var det dags för midsommarstång. Vi följde med min familj till Kloppa där vi har firat midsommar så länge jag kan minnas. Jättemysig gammal gård där vi reser midsommarstång, fikar, morfar med flera spelar musik, mormor leder dansen mm. Det var mycket folk, mycket barn som dansade. Så gulligt! 
 
 
Tyvärr föll det några droppar på oss men det regnade inte hela tiden iaf. Och jag träffade Laila och fick höra att allt var bra med N & N så det var skönt!
 
Sen var det mat och folk hemma hos oss. På kvällen drog Erik till Långserud och vi drog till Keith. 
 
Så trevlig midsommar på er! 
 
Lördag
kl.12 var det födelsadagslunch för Erik. Min släkt och Västsäter va där. Vi åt mat och sen spela vi spel med mina kusiner. Efter kalaset tog vi en tur till bilarna, vi skulle dra in eriks bilar i garaget och så skulle vi köra ett varv med min. Eriks bilar fick vi in men min fick vi inte igång utan startkablar :(. Får bli nästa gång. På kvällen drog vi ihop lite folk och spelade brännboll, typ första gången jag tyckte brännboll var lite kul. Det var iaf skönt att rör på sig efter allt mat. Precis när vi slutade spela började det regna och de andra ville bada. Så vi drog iväg två bilar och två traktorer till strandvik. Jag hade ju fortfarande inga badkläder och niklas var inte så sugen men de andra satte sig i båten och drog över till Öna för att hoppa från berget. Eftersom det spöregnade kännde inte jag och N för att följa med och titta på utan vi drog hem. Sen åkte vi och hämtade dom när de var klara. Efter att de lämnat av sig badgrejerna så åkte de till Jesper och såg på film. Då var klockan 12 typ. Jag och Niklas hängde inte rikigt med i tempot så vi blev kvar hemma. Men vi hade mysigt med chips, dipp och godis och så var pappa uppe en stund. Även om vi inte badade eller följde med till Jesper så känndes det ändå som att vi umgicks mycket med dom andra. Jag somnade i soffan under en film och sen kom de andra hem halv 3 typ. 
 
Denna helgen har jag märkt väldigt tydligt att jag och Niklas är inte speciellt impulsiva eller spontana av oss. Vi har också lika svårt att bestämma oss. Guud va mycket beslutsångest jag har haft!
När vi åker till min familj gillar niklas att lämna alla beslut till mig och bara slappna av, och det kan jag förstå. Men jag får extrem beslutsångest när jag helt plötsligt ska bestämma allt! :O 
När de andra bara kommer på något och sticker iväg och gör det så står vi kvar och funderar och kan inte bestämma oss haha :) Vi har även båda svårt för saker som är oplanerade och vi inte hinner förbreda oss. 
Jag tycker även det är jobbigt att ta alla beslut, för tänk om jag väljer fel och så får Niklas tråkigt!
 
Jaja, tur att vi är lika iaf ;) Men vi behöver verkligen någon som drar i oss ibland så vi inte missar något roligt :) 
 
Söndag
Tog en lång sovmorgon, åt en rejäl frukost och började packa. Jag letade fram lite saker som jag ville ha med mig till kd, bland annat mina snygga stövlar som jag saknat, medan de andra kollade klart på Le Mans. Sen packade vi i bilen och rullade mot karlstad.
 
 
 
Kan väll summera helgen med att det varit olika väder, olika folk och olika aktiviteter hela tiden men väldigt kul. Hoppas även att T och M hade roligt :)
 
Det var lite synd att jag inte tog fler bilder känner jag nu i efterhand :(
 
Det tråkiga var att Niklas morfar dog under helgen :( Väldigt sorgligt! Jag träffade honom några gånger och tyckte han var jättego! Men hoppas att det var skönt för honom att somna in. Tänker på hans familj <3
 
Det jag ser fram emot nu är att vi ska hämta en ny soffa under veckan! Ska bli så kul! :) Jag längtar. Men väntar med att lägga ut bild på den förens vi har den hemma ;) 
 
Puss och Kram 
 
 
  
 
 
  
 

Välsviken here i come!

Tja!

Jag tänkte blogga igår när det var min första dag på välsviken men det hanns inte med så får bli idag ist :)

Jag har alltså flyttat lite i företaget, men inte så värst långt, från örsholmen till välsviken ;) men i uppgifter är det lite olika. Innan har jag ju suttit på huvudkontoret med kalkyl och nu är jag ute på ett bygge med en arbetsledare :)

Har ju bara varit här i 2 dagar nu men det känns bra och jag tror det blir spännande. Mycket nytt såklart! Men är med en arbetsledare som verkar jättebra och som jag gillar :) tyvärr så har han flera projekt som han åker emellan så han är inte här på heltid.

Jag började igår med att åka runt med B till en massa ställen. Sen köpte vi kläder till mig, arbetskläder. :) snickarbyxor, t-shirt, tröja, varselväst, skyddsskor och hjälm. Allt märkt med byggbolaget ;) sen så har vi två kontor i bodarna på välsviken så ett är mitt och ett är B's men vi delar och använder båda. :D vi gick ett varv runt bygget och sen fick jag lite småuppgifter. Just nu saknar jag bara en dator, som J skulle ha kommit med idag men som han glömmer hela tiden! Har pratat med han flera gånger idag. Hoppas jag får den imorn.
När jag får den så blir det lite lättare att jobba för även om jag sitter på välsviken så ska jag hjälpa dom på huvudkontoret med kalkyler och sånt.

Men idag har vi börjat gjuta på bygget :) stommen är egentligen pålar men vi gjuter ändå en platta som ska bli golv, fast det bär inget av konstruktionen. Betong-killarna hade även med sig en korv-vagn/bod där dom serverar korv och soppa :) kul.

Annars är detta ett väldigt lugnt bygge har jag märkt. Redan. Visst händer det grejer men allt sköter sig själv så man behöver knappt kolla nått.

 
Allt från grolls :)
 
 
 
 
 
 
gjutning och korvbur :P
 

 

 

 

 

 


Jobbar i solen...

Hej där!
Ja som sagt så skiner ju solen nu när jag jobbar. Men ska inte klaga! Jag har ju ett jobb :) som jag dessutom trivs med.

Och så har börjat med att följa med tjejorna här på lunchen när de går ut på promenad med hundarna. Nu när det är fint väder är det jätteskönt med en promenad på lunchen, och jag har ju ingen hund så om det regnar nån dag så kan jag stanna inne ;) hehe. Nej men det är kul att jag har börjat lära känna dom nu och kan följa med dom ut. Först i början följde jag inte med för jag våga inte fråga och sen så var jag oftast så hungrig vid tolv när dom går så jag orkade inte vänta till halv ett med å äta :) haha. Nej men tjejorna är nog dom jag kommer sakna mest när jag flyttar jobbet från kontoret till välsviken. Men jag kommer ju träffa dom ibland ändå ;) ändå ser jag fram emot att få komma ut på ett bygge. Få vara utomhus lite mer och framför allt vara med där det händer. Hoppas det blir snart :) nu ska jag fortsätta äta glass.

Puss och Kram


Golden

Hej!

Denna helgen har spenderats en hel del i Kil :) på fredagen åkte vi till Timmy och Mikaela efter Niklas slutat jobbet och grillade. Dom hade barnvakt hela helgen och bjöd dit oss på lördagen också ;)
Så på lördagen åkte vi till Kil igen, men då hade de hämtat hem Viola. Hon är så himla söt! Och pratar en massa nu, är väldigt lillgammal också:) Niklas och Timmy satte ihop en gungställning till Viola medan Mikaela gjorde acrylnaglar på mig :D sen lekte Niklas och Timmy med Viola. Vattenballonger! Så både N och T va blöta sen :D haha älskar att se Niklas leka, han är så bra med barn! :)

Det tog några timmar med naglarna men såå fint det blev! :) Mikaela är så duktig. Hon skulle göra naglarna på flera studenter under helgen så hon övade lite på mig :P när man ser henne hålla på blir man ju nästan sugen på att testa själv. Hon har ju skaffat en massa kul glitter, pärlor, nagerlack i olika färger mm.

Jag brukar ju spara ut mina naglar men inte så här långt så det känns lite ovant. Men sen på kvällen kom jag på varför jag inte brukar spara ut mina riktiga naglar så här långt. Det är ju assvårt att ta ut linserna ur ögonen!! Det gick men det va inte det lättaste. Blir nog mycket glasögon nu ;) haha.

Sen är jag lite orolig för hur det sk funka på jobbet :S På kontoret är det ju inget problem med lite långa naglar men om ja ska ut på ett bygge under veckan kanske de är lite i vägen. Men det märks :) Just nu tycker jag det är jättekul och skulle gärna ha såna här snygga naglar jämt ;) 

 


Story of my life....

Vilken go vecka detta blev då :) skulle ha jobbat alla dagar utom torsdag men på onsdagen gjorde jag klart allt och de hade inget nytt jobba till mig så jag vart ledig fredag också :) inte för att jag hade nått emot att jobba fredag, jag hade ju ställt in mig på det. Men det är ju alltid skönt med en extra ledig dag. Men idag på min lediga dag så passade jag på att åka till örsholmen och testade biltvätten där som dom har tipsat om på jobbet. Våran bil va full av pollen på utsidan och damm och grus på insidan haha :). Så det blev en tvätt både på insidan och utsidan. Det är ett ställe ganska långt in på örsholmen där de tvättar bilen för hand, 99 kr för bara utsidan och 199 kr för både inne och ute. Såå värt! Att åka igenom en automattvätt kostar ju ofta över 200 och då är det ju bara utsidan.
Visst det här drivs av utlänningar, dom har ingen kortbetalning och jag vet inte hur noga dom är men känner ändå att det är värt det för det priset. Det blir ju minst lika rent som en automattvätt. Visst det bästa är ju såklart att tvätta bilen själv (billigast också) men när man bor i lägenhet och inte har tillgång till garageuppfart och vattenslang så är det ju prisvärt att tvätta där ibland :) de flesta på mitt jobb tvättar sina bilar där och några av dom har nya fina bilar som dom är rädda om så för mig känns det trygt att tvätta där om dom gör det.



Satt häromdagen och letade i bland kontakterna i telefon efter nummret till min optiker.
Och namnet och nummret till en som inte längre finns i livet kom fram. Vilken konstig kännsla det var.
Va gör jag nu? Ska jag ta bort den? Nej det kan jag inte. Men varför ska jag ha kvar det? Nån annan har säkert fått det nummret nu.
Tog till iaf bort det men vilken märklig kännsla det var att se namnet när man blädrar genom mobilen.


Story of my life
I was so rapt around your fingers so if i would have tried to leave you
You would have talkt me out of it. It was easier to ignore you.
It was immature and mean I know and I am so sorry.

 

 

 


Recension mascara :)

Jag tänkte köra en liten recension på mascaran jag köpte för ett tag sen. Isadora dynamic lash growth heter den och har väll funnits på marknaden ett tag.

Jag har egentligen ingen favorit-mascara utan det brukar variera varje gång jag köper, vad jag är sugen på just då. Dock har jag gillat maybelline colossol volume express och köpt den flera gånger.
Jag har ju väldigt korta och ljusa ögonfransar men var inte velat testa nått serum för har hört en del dåligt om dom och dom som är bra är så himla dyra. Så när jag såg denna mascara som ska förlänga fransarna så kände jag att det kunde vara något för mig. Isadora dynamic lash growth finns som mascara och som serum, jag hade siktat in mig på mascaran men när jag köpte den så fick man med en liten förpackning serum också. Dyr var den inte heller minns inte exakt men mellan 150 och 180, som en vanlig mascara.

Så vad tycker jag?
Tyvärr så råkade jag ju köpa mascaran i brunt :( men den har funkat fint till vardags. Serumet har jag testat lite men inte direkt använt som man ska. För bästa effekt ska man ha serumet på natten och mascaran på dagen. Men mascaran har jag använt varje dag i en månad. Jag märker ju ingen stor skillnad på mina fransar, speciellt inte när dom är omålade. Dom är så ljusa så jag ser helt enkelt inte om dom har blivit längre :) haha. Man kan ju säga att med mascaran på så känns dom lite längre. Nått som jag läst om i andra recensioner och som jag även tycker själv är att fransarna är lite mer böjda uppåt. Förr när jag tog på mig mascara till vardags så blev dom ju färgade men stog fortfarande rakt fram, så fick jag böja dom till fest. Jag får ju fortfarande böja dom till fest men till vardags känns dom lite mer böjda än förr. Det är absolut en mascara jag kommer köpa igen men då i svart ;), serumet får jag se vad jag gör. Kommer använda upp det lilla jag har iaf.

Den bruna jag har haft nu har ju som sagt funkat bra till vardags för den separerar fransarna fint men till fest vill jag ju ha lite mer färg och volym så då har jag använt andra mascaror. Jag får väll se sen hur det blir med den svarta men det kan hända att jag fortfarande måste ha en som ger volym till fest.
Sen så funkar ju alla mascaror bra när dom är nya och sen blir dom dåligare men jag tycker fortfarande det känns som den gör sitt jobb fast den börjar bli gammal så det är ju bra.

Nej nu ska jag inte skriva mer men det finns fler recensioner om ni bara googlar på den.

Puss och Kram