Bättre sent än aldrig :)

Hej! Ja som vanligt blev det inte riktigt som jag hade tänkt. Jag bloggade ju dagen innan julafton och sen tänkte jag skriva nått litet på julafton. Men så blev det ju inte. Vi hade så mysigt och fullt upp så det hanns inte med. Ska försöka mig på en liten sammanfattning med bilder här dagen innan nyår. :)
I år firade vi jul hos Niklas föräldrar i Karlstad. Det finns många par som delar på sig på jul eller åker mellan familjerna men jag tycker denna lösningen med vartannat år funkar bra för oss. Jag tycker det är mysigast att fira jul med Niklas och att va hemma i årjäng är inget jag känner att jag måste, dock saknar jag ju min familj på jul när vi firar hos hans familj men det blir ju samma sak för han nästa år :).
Sen att åka de 10 milen mellan årjäng och Karlstad på julafton är inget nån av oss känner sig lockad att göra. Sen har såklart våra familjer lite olika traditioner och så men det är lika varmt och mysigt på bägge ställen <3.
Tyvärr misslyckades vi med att ställa en klocka så vi sov lite väl länge på julafton men det va ingen panik. Skönt med sovmorgon :) Åt frukost och gjorde oss iordning på bellevue sen åkte vi till Norsbron.
Juloutfiten :) 
 
Där bara myste vi, åt massa julmat, såg på Kalle Anka och öppna julklappar. Tror alla va nöjda med sina klappar. Jag är iaf jättenöjd! :D
Detta fick jag (vissa saker fick vi ihop):
en surfplatta som jag och Niklas köpt ihop.
En Nexux 7 som vi är jättenöjda med :) Så himla kul grej, att vi inte skaffat en tidigare ;) 
böcker
parfym
smycken
pengar
vantar
början på en julservice
Här är en tallrik ur servicen. Vi fick två stora och två små tallrikar av Niklas farmor. Jag vart kär i den direkt så beställde fler tallrikar och 4 glas till :) Visst är motivet underbart? Så nu har vi något att samla på. 
pizzasten
Som vi invigde några dagar efter jul. 
som sagt jättenöjd :). Tror även T och M va nöjda med fotbollsspelet dom fick av Niklas.
Här spelar jag och Tomas för fullt :) 
Idag är det måndag och Niklas jobbar medan jag är hemma och försöker plugga lite. Imorn är det nyårsafton och då drar till Karlskoga för att fira hos Elin och Erik.
Vi skulle egentligen vart i Norsbron nu under helgen och träffa Niklas mormor, hans morbror och deras familjer men de blev sjuka där så vi fick hoppa över det :(. Jättesynd, ville ju träffa dom nu när dom är här i Värmland. Men vi vill ju inte bli sjuka till nyår.
Bloggar förresten från surfplattan nu och det funkar ganska bra. Problem med att få in bilder bara så får lägga in dom i efterhand.
Ha det så bra och Gott Nytt År på er!
Puss och Kram

slappisen på bellevue . . .

 . . .här! :) 
Åhh vad jag har sett fram emot denna dagen. Slut på skolan och dan före julafton så jag ska bara slappa, kolla på tv och ta det lugnt. Och lugnt tar jag det, men jag har typ redan tröttna på å kolle på tv och klocka e bare halv tre, jag skrev in lite skolarbete på datorn i morse, tog typ 30 min. Niklas har städa hele lägenheten (min ängel) så det finns inga måsten över huvudtaget. Men Niklas jobber idag och istället för att riktigt njuta av mitt lugn så känner jag mig ensam. Att det är dan för julafton gör ju itte saken bättre för jag längter så te imöra. :)
 
Som vi kanske märker skrev jag litte annorlunda nu. Litte mer på Värmlänska, lite mer som de skulle ha låte om jag hade prata. En liten kul grej bara för jag va i Årjäng igår och fick bre på min Värmlänska litte ;) Men jag känner mig mest bekväm med och skriva på rena svenska så kommer fortsätta med det. Önskar ni mer Värmlänsk text får ni väll hojta te! :P haha 
 
Igår va vi som sagt på "Gröt - kalas" i Årjäng. Våran lilla tradition sen många år tillbaka. Kvällen började ju såklart med frågan: - "vilken gång i ordningen är det nu då?" 
- " Jaa, första gången va väll Linn född iaf, så -92 då. 
- "ja det stämmer nog" 
En 21 årig tradition med andra år. Utan uppehåll! som Ewa va noga med att poängtera ;) Min lilla familj! känns härligt att forfarande komma dit på det årliga grötkalaset även om vi kanske skapar egna traditioner i framtiden. Det är så kul att kunna ta med Niklas till Årjäng på våra grejer och att han trivs så. Han är så omtyckt så! :) <3 
Där åt vi gröt och skinksmörgåsoch jul-cheescake till efterrätt, och så plockade hans fram gamla fotoalbum från när våra föräldrar va i våran ålder. Så himla kul å se! Jag va med på hörn också, mest i Sabinas knä (haha) men även på bilder från mamma och pappas bröllop. 
 
På Söndagen kom jag direkt från Borlänge med mamma, pappa och Erik, dit vi åkte på lördag morgon. Dom hämtade upp mig i Kd, vi mötte upp med farbror jämt innan Molkom så hoppa över i hans bil så jag körde polon resten av vägen. Har åkt den 35 mi långa vägen till farfar så många gånger i mitt iv att den inte känns speciellt lång längre :) Dessutom har vi ju i min familj spenderat många semestrar i bil, vanlig bil och gamal fin chryslerbil. Kom även på där på vägen att vi ändå måste vara ganska musikaliska i min familj, löste melodikrysset, sjöng med i alla jullåtarna på radion, kunde en hel Gunnar skoga orkester - låt och Erik sitter och disskuterar jullåtar som är för höga eller för låga för hans röst haha :D. 
 
Lördag den 21 december va farfars 80års dag och han hade ingen aning om att vi skulle komma. De hade ett stort kalas i somras då han bev firad så han hade bara väntat sig ett telfeonsamtal men där dök vi upp så gissa om han blev fövånad! 
 
 
 
Packar upp presenter som vi hade med oss. 
 
 
Smörgåstårtan vi bjöd på. 
 
 
Tårtan mamma hade bakat :) 
 
 
Födelsedagsbarnet i egen hög person :) 
 
Sen på kvällen tog vi med dom ut och åt middag. Jättetrevligt och väldigt uppskattat av farfar :) Efter middagen åkte Thomas tillbaka till Forshaga medan vi sov kvar hos farfar och birgitta.
 
Söndag morgon åt vi frukost hos dem, hotellfrukost style. Åkte hemmåt på förmiddagen och stannade till hos några släktingar i Hällefors. 
 
Nej nu ska jag läsa lite bok :)
 
Så God Jul!
 
Puss och Kram 
 
 
  
  

Skitdag

Idag blev ännu en sen dag på universitetet, åkte därifrån kl.5. Men det va i alla fall en bättre dag än igår. Igår va en sånn dag då man önskar att man hade stannat i sängen på morgonen och  aldrig gått upp :(. Jag vaknade faktiskt med lite feber på morgonen så funderade på att stanna hemma men när jag väl hade gått upp kände jag mig ganska pigg. Jag visste ju att jag och Elin skulle räkna konstruktionsuppgift så ville inte lämna henne att göra det själv heller. Så jag åkte till skolan, litte lagom förkyld sådär. 

Gick bra till typ halva föreläsningen på morgonen, då började min ena lins krångla! Det kändes som jag hade nått i ögat som skavde. Satt i klassrummet och kunde inte öppna ena ögat och tårarna spruta. Fick gå ut på toaletten för att försöka se vad jag hade fått i ögat. Såg inget i spegeln men det skavde fortfrande så va tvungen att ta ut linsen. Det hade fastnat nått skräp på insidan av linsen. Behövde tvätta den men hade ingen linsvätska med mig så fick slänga linsen. Går ju inte att sätta tillbaka den i ögat. Typiskt! Dom brukar aldrig krångla. Dessutom hade jag precis öppnat ett nytt par månadslinser för några dagar sen så nu har jag bara en lins och glasögon i en månad :( 

Men det sluta inte där. Sen när jag och Elin skulle räkna på konstruktionsuppgiften så gick det inte alls bra! Inget blev rätt och vi gjorde fel så vi fick göra om och det stämde fortfarande inte. Kl.6 på kvällen gav vi upp och då va det fortfarande fel men vi såg inte vart felet va. Våra hjärnor funkade inte längre. Så trött på allt och förkyld åkte jag hem och la mig i soffan. När niklas va på innebandy såg jag på tv och tröståt lussebullar. 

Joppas ni hade en böttre dag än mig :). Idag har det gått bättre med plugget som tur är :) men vi har så mycket nu innan jul så det blir långa dar ändå. 






Puss och Kram 

nyårsklänning!

Håller på och kollar lite på klänning till nyår. Kommer fira med några kompisar i Karlskoga. Äta god mat, dricka skumpa och bara umgås. Men vi tyckte ändå det va kul att va lite finklädda så vi satte dresskoden till långklänning/finklänning för tjejer och finbyxor och skjorta för killar :) Kommer bli jättekul.
 
Känner för att köpa en ny klänning. Men det är ju svårt att välja :S 
 
Här är några som jag funderar på: 
 
 
 
 
Vill helst prova dom först också för att se vilken som passar bäst. Är ju en liten chansning att bara beställa nått.
:) Vad tycker ni?
Puss och Kram 
 
 
  

Plankan

Så där ja. 
Sista dagen på plankutmaningen gjord :D nöjd tjej. Speciellt eftersom jag va den enda som slutförde utmaningen hrmm! 

Det va kul men skönt att det är över :) väldigt lätt i blrjan att bara ställa sig typ några sekunder men mot slutet va man inte så sugen på 4 min. Då var det jobbigt men nu är 30 dagar slut :) 

Får se om det blir nån mer gång. 


Sista dagen stog jag 4,5 min. 

Idag blev det även fram med mer julpynt :) så himla mysigt med jul! 


Puss och kram 

Baka med kärlek <3

Halloj i stugan! 

Nu för tiden har jag egentligen ganska mycket att skriva om men ingen tid att skriva på. Tråkigt. 

Tar mig lite tid nu iaf och skriver om dagen :) 

Har bakat med Frida :) jättemysigt och gott! 

Vi baka lussekatter och pepparkakor. 




Gjorde lite julpyssel också

Och så fick jag denna fina av Frida i adventspresent! <3 


Söta du! Du betyder så mycket för mig! Helt underbart med en extra-syster när man inte har nån riktig. Kommer alltid känna mig som din storasyster och känna ett visst ansvar för dig. Du som är yrvädret av oss ;) du som brytet ben och har dig. 

Älskar att vi kan prata om allt, som systrar gör. 
Och som vi sa i bilen om att vi vill bevara och föra vidare våra föräldrars traditioner, och att våra barn kan bli lika nära varann som oss. 
Äkta syskonkärlek! <3