Påskafton

Tja!
Glad påsk då! :)
Ligger just nu i soffan i årjäng och slöar med godis. Kan inte bli bättre :)
Har precis hjälpt mamma beställa kaffemaskin :) tror den blir jättebra.

Igår va vi och hälsa på hos mormor. Har inte vart där på flera år men det va sig likt :) känner sig ju som ett litet barn igen när man kommer dit. Blir nog ett besök till närmare sommarn :)
Fick träffa de supersöta katterna med. Hon fick ju två av min mosters kattungar i sommras. Dom är nästan vuxna nu och supergoa!! Gick runt mellan oss alla och gosade hela kvällen :)

Idag åkte vi ut till blomskog och va med när kusinerna bytte påskbrev med sina kompisar :) sen hem till dom och prata och fika. Morfar va också med.

Ikväll samlas hela gänget hemma hos fam myrvold och äter mat och umgås. Jag hoppas på raketer men får väll se :)

Puss och Kram


Långfredag

Hejsan! Ja långfredag idag då :) Märks inte riktigt för här hemma har vi gjort en massa. Har tvättat, diskat, städat, slängt sopor och allt annat sånt :) Ska snart sätta oss i bilen och åka till Årjäng där vi ska fira påsk i år. Ska bli kul :) 
 
Igår va också en händelserik dag. Jag va ju ledig men Niklas jobba. Kl.8 körde vi med Zelda till veterinären för hon hade tid för kastrering. Sen körde jag Niklas till jobbet så jag kunde ha bilen under dagen och hämta Zelda när hon va klar. Vid 10 drog jag till gymmet och sprang 5km. Det känndes riktigt bra. Har ju inte tränat nått nu när jag va lite halvrisig, men det kändes bra igår så nu blir det nog full fart igen. Stadsloppet närmar sig ju :/ 
 
Sen tog jag en tur till Bergvik, köpte en ny mascara som jag ska testa. Den ska göra ögonfransarna längre så vi får väll se :) Och så blev det en BBcream som jag också ska testa och se om jag gillar. Har den på mig idag ;P 
 
Tyvärr så var det inte riktigt min dag igår. En otursdag kan man säga :( Jag skulle in på siba och fixa en kaffemaskin till mamma som det redan har kronglat med. Så igår kronglade det såklart ännu mer. Jag fick vänta på hjälp SUPERLÄNGE två gånger och det slutar med att den maskinen är slut. Typiskt! Men nu skiter vi i dom på siba i Karlstad och beställer en på nätet istället :) ska hjälpa mamma med det ikväll. 
Sen när jag kom hem från bergvik så börjar jag öppna sminket för jag ville kolla på dem. Tar bort alla plast på mascaran och öppnar den för att se hur borsten ser ut. Nej tror ni inte den är brun!! Brun vill jag ju inte ha. Har missat den lilla klisterlappen som sitter på locket och som visar vilken färg det är. Brukar aldrig glömma att kolla det. Och då va ju redan förpackningen bruten så ingen chans att byta den. Typiskt! :(
Men testade den med idag och tycker faktiskt inte det syns att den är brun. Den är väldigt mörk. Kommer ju ändå ha den till vardags så det får funka. :) 
 
Efter två ringde de och sa att Zelda va klar så jag kunde hämta henne. Åkte till djursjukhuset och där va det packat med djur och ägare. Ännu mera vänta. Men träffa en mysig katt och en hund :) Sen kom dom med Zelda. Operationen hade gått bra men hon va ju groggy och hon ska gå på smärtlindring i tre dagar till. Som vi ska ge henne då. Men det gick jättebra att ge henne idag. Den smakar honung så Zelda slicka sig glatt om munnen :) När vi kom hem var det ju lite cirkus. En nyfiken Lita och en Zelda som inte kunde gå rakt och som va väldigt trött. Zelda sov mest hela kvällen sen. Helt borta. Lite blev helt knäpp och kände inte igen Zelda utan morrande reste ragg och fräste åt henne. Hennes morrande fortsatte i morse. Vaknade av det. Men när vi väll gått upp så lugnade hon sig och nu kan dom va nära varann igen. (Zelda är fortfarande lite rädd för Lita). 
 
En trött Zelda
 
Ha en bra Påsk! 
Puss och Kram 

Hemmatisdag

Hej hej. Idag vart det en dag hemma med plugg såklart. Har ju sista tentan imorn ;) sen är det lite påskledigt sen praktik.
Vi hade ju tänkte att fira efter sista tentan imorn genom att ha drinkkväll hos Elin i karlskoga på kvällen. Bara spela spel, mysa och testa drinkar. Men nu idag fick vi reda på att flera inte kan och nån är sjuk och sådär. Synd :( så vi får skjuta upp lite till nån annan gång. Det kommer säkert bli roligt :)

Imorse vakna jag när Niklas sa hej då och åkte till jobbet. Låg kvar i sängen och kolla på tv när Lita hoppa upp i sängen med sin lilla boll. Så söt! Då va hon på lekhumör. Kunde ju inte göra annat än leka med henne :) kastade bollen flera gånger och hon kom tillbaka med den haha :D

Sen va det ju så fint väder så jag satte mig på balkongen i solen och räknade. Härligt att redan kunna använda balkongen! Katterna va såklart med. De älskar ju balkongen ;) men tillslut vart det nästan för varmt.

Tog sen en kort promenad också.

Puss och Kram

 

 


24 mars

Söndag idag då :) så här kommer en liten summering av helgen. På fredagen hade jag först en tenta. Vaknade med lite feber på morgonen :( jag som hade laddat upp med c-vitamin för att inte bli sjuk. Har verkligen inte tid att bli sjuk nu! Nästa vecka är tentavecka, sen påskhelg och sen börjar praktiken. Vill och kan inte va hemma.

Så tog en alvedom fredag morgon och tänkte "bara jag orkan tentan så kan jag åka hem sen och plugga hemma" men efter tentan verkade nog alvedonen för jag kände mig piggare. Så stannade på skolan och plugga lite, åt lunch där men sen va orken slut. Åkte hem och försökte plugga mer men va aldeles för trött. Sov i soffan i nån timme sen gick jag upp och bakade :) testade ett nytt recept jag hittat. En sockerkaka med kokos i och citronsmör uppepå. Ville testa för jag hade lemoncurd hemma som jag inte visste vad jag skulle göra av. Kakan vart väll ganska god men inget jag kommer springa iväg och köpa lemoncurd för att göra igen. Kanske bara själva sockerkakan med kokos isf :) älskar ju kokos. Sen laga jag mat och va helt slut när niklas kom hem. M och T kom på kvällen och de kollade på fotbollen. Jag la mig i sängen och kolla på annat, kände mig febrig hela kvällen :(
Sen på lördagen va jag piggare men vi låg kvar länge i sängen och drog oss ;) hihi. Vi hade tänkt följa med Timmy och Mikaela och Viola på barnmässan men även om jag kände mig pigg så ville vi inte riskera att smitta Viola och Mikaela som precis blivit friska. I stället kom Lena och Ingemar och det va ju minst lika roligt :) för de hade med sig vår nya hatthylla!!! Som vi har längtat! Den sista pusselbiten i vår nya hall. Och vi blev såå himla nöjda :D Ingemar har byggt den åt oss så att den passar vår hall. Han är så duktig. Det blev jättebra! Tack så mycket.

 


Vi fick fram lite påskpynt också :) vi kommer ju inte va hemma på påsk men vill ändå ha lite pynt så här veckan innan ;)

 


Lördagen va ju även min och Niklas dag och nu har vi ju vart ihop i 3 år. Det firades med god mat på glada ankan :) Rock burgers. Kan rekomenderas. Sen åkte vi hem och kolla på film, för det finns ju ingen bra som går på bio. Det blev den nya filmen som handlar om bin ladin. Zero dark thirty tror jag den heter. Den va väll bra, intressant. Kändes lite längre än de 2 tim och 20 min som den va. Ingen film jag kommer se igen men det va kul att ha sett den.
Det va helt enkelt en mysig dag med min älskade fästman! Ser fram emot många fler år med honom :)

Fick reda på att jag klarade tentan också så det va skönt.

Idag tog vi också en rejäl sovmorgon. Katterna kom och gosa och trampa runt i sängen när de tyckte vi hade legat för länge :D. Jag spenderade förmiddagen med att plugga inför tentan imorn. Är ju döden med tenta på en måndag :( har inte pluggat allt jag behövde denna helgen men lite iaf. Niklas spelade. Sen åkte vi till skattkärr för mammas kör skulle sjunga i pingstkyrkan där. Första gången både jag och Niklas va i skattkärr haha. Kören va lika bra som alltid även om det saknades några. Min bror till exempel som är i rättvik. Men det va extra kul att höra Simon sjunga solo (och duett). Sen va det fika efteråt och jag pratade med Annika. Hon är så himla go, och det va kul att prata lite. De håller på att bygga om igen på campingen. Alltid kul med lite uppdatering från årjäng.


Jag får alltid en sån skön känsla när jag kommer in i en kyrka, vilken kyrka som helst egentligen. Det känns lite som att komma hem. Oavsett vilken kyrka det är så känns det liksom så lugnt och förutsägbart. Jag vet liksom vad som kommer att hända och att alla där inne är vänliga och snälla. Kyrkan i Årjäng kommer ju alltid att vara "min kyrka" där jag hör hemma. Det har vart mitt andra hem så länge, men jag hoppas att jag ska hitta en kyrka här i karlstad (om det nu blir här jag blir kvar) som jag kan gå till. Har inte letat riktigt eftersom jag inte känner att jag har tid att gå till eller engagera mig i en kyrka just nu. Men ska nog kolla runt tids nog. Kommer nog aldrig bli den som går dit varje söndag men det är ändå skönt att nån stans att gå på typ högtider och så. Eller bara få lite lugn och ro och betänketid. Jag är lite av en tänkare och behöver tid och rum till att tänka på saker och ting.
Önskar att alla kunde känna som jag inför kyrkan men många tycker bara det är jobbigt eller tråkigt. Det har dom all rätt till även om jag tycker det är synd, för jag förknippar kyrkan med så mycket glädje och kärlek.

Nej nu har vi sett på mästarnas mästare så nu ska jag duscha och sen plugga lite till :) Btw så satt Niklas och bläddrade genom kanalerna igår (tror jag) och upptäckte då att vi hade en massa c-more kanaler som vi inte haft tidigare. Jättekonstigt, men kul :) sen fick vi höra att det är en drive som telia kör med så de kommer försvinna i april :(. Får väll njuta så länge det vara :) flera va ju HD och så (Y).

Go natt!
Puss och Kram


på tisdag händer det ...

Ja detta har vart en händelserik tisdag. I mitt huvud i alla fall :) Mycket nya saker och ny information känner jag. Vi började plugga kl.8 imorse, så hann med en hel del. Sen kl.1 va det studiebesök, eller mer som en gästföreläsning kan man säga. Men vi va i marmorsalen i Värmlandsbankenhuset, en jättefin sal i gammal nationalromantisk stil. Hela huset är i gammal elegant stil. Jättefint!
 Så kom de från Karlstad kommuns teknik och fastighetsförvalting och berättade va de gör. Och vad en projektledare gör. Det va ganksa intressant men också drygt och extremt osköna stolar:/. Men det roliga var att precis när vi kom in och satte oss så va jag hungrig. Sa till Elin som satt breve mig: dom kunde väll ha bjut på en bulle eller nått. På skoj. Sen typ mitt i presentationen så sa den ena mannen att vi skulle få kaffe och tilltugg efteråt. Haha perfekt. Tror ni inte jag fick min bulle också! :) Hahah nöjd. Tog en bulle direkt jag. Men de andra tjejerna skulle ju va duktiga och inte ta fika fast de va lite hungriga. Men tillslut tog Johanna också en :)
 
 
Det är nog inte alla kommuner som bjur på fika efter studiebesöket. Kan aldrig tänka mig att vi skulle ha fått det av Årjängs kommun i alla fall Mohahaha. Men structor leder ju än så länge med att bju på smörgåstårta och cider på studiebesöket. Och imorn ska vi på ytterliggare ett studiebesök :) 
 
När jag kom hem idag så fortsatte pluggandet (produktiv dag som sagt) och när jag loggade in på It´s för att kolla nått så såg jag att praktikplatserna kommit ut. Jippi! Det tog ju skolan bara 100 år att fixa. Jag fick plats på byggbolaget :) Hoppas det blir kul nu. Ser fram emot det.
 
Blir en liten bildbomb från helgen. :) Va ju hemma hos Matilda. Jättemysig lägenhet hade hon :) Kommer nog och våldgästar dig igen Matilda! :D haha. Där målade vi naglarna gröna och började förfesta lite. Sen drog vi vidare till en annan förfest men stannade inte särskilt länge. Drog till den gröna festen på campus. I en korridor som vanligt :) haha så typiskt studentfestande. Och i ett hörn stog två tunnor med nån grön dricka. Det va jättemycket folk och när jag fick höra att Joel va så full så han inte kom in på rockbaren så åkte jag in till stan och mötte niklas. Men det var absolut en trevlig kväll ;)
 
 
 
Sen igår (måndag) så skulle jag och elin på bodypump pass på karolinen. Gillar det passet så mycket så det blir nog ett varje vecka :) Men just igår hade elin sån träningsverk i benen så hon ville värma upp dom lite innan passet. Så vi gick till gymmet för att gå på springbandet. Men hittade nått bättre ;) Det fanns ju maskiner med egen liten tv på! Gött ju! Det va typ som en crosstrainer som känndes lite annorlunda... aa jag vet inte. Väldigt najs med tv i alla fall :) Det gillar jag. Kan man ju gymma utan att missa favoritprogrammet :P Synd att det inte finns på alla maskinerna bara. Hade älskat det på springbanden :) 
 
 
Lite suddig bild för jag gick när jag tog kortet ;) 
 
Köpte ett nytt mobilskal idag också :) Har ju velat ha ett i typ gummi/silikon. Sånt mjukt som skyddar bra. Det är ju helt svart då :) men på baksidan finns små hål och i förpackningen va det med nål och tråd så man kan typ brodera på baksidan och göra den mer personlig. Lite roligt tyckte jag :) Vet inte än om jag ska sy nått, får se vad det blir.
 
 
 
 
Ha det så bra! 
Puss och Kram
 
 

uppdatering ...

Hej! 
Lördag är här. Så gött med helg. Idag ska Niklas och Joel spela in radio så jag drar till Matilda. Har ju inte sett hennes lägenhet fast hon flytta för hur längesen som helst! :( Det har vart så mycket på skolan så jag har inte hunnit på vardagarna. Men nu hade jag tur så hon hade inget för sig idag så då tar jag och våldgästar henne. Jag och några öl ;) Det kommer bli kul. 
 
Såg idag att jag klarade tentan jag gjorde igår :) Det va skönt! Då ska jag sattsa på en 4 eller 5 i stålkonstruktion. 
 
Sen så fick jag ett mail för ett tag sen om Skanska P3 som jag sökte till. Jag kom tyvärr inte vidare :( det va ju lite synd men inte hela världen. Nu hoppas jag att jag får en bra praktik i stället. :) 
 
Ha en bra lördag allihopa! 
 
 
Gosade med Lita igår. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och imorse försökte hon sno Niklas frukost :D haha
Puss och Kram 
 
 

 
 
 

Måndag

Hej!

Måndag igen, varför går helgen så fort? Men denna måndag va jag faktiskt full av energi. Den försvann väll efter bodypumppasset på eftermiddagen ;) haha fy va slut jag va! Inte så här svettigt ork slut utan slut i musklerna. Gött faktiskt att känna att man använt dom. Mindre gött när jag knappt kunde dra tröjan över huvet efter passet och när jag kom hem och och plocka ur diskmaskinen fick jag kämpa för att lägga tallrikarna en och en på hyllan haha jaja men det är väll som det är.


Men på vägen hem hände en annan sak, jag sitter på bussen men efter hållplatsen innan bellevue svänger bussen helt plötsligt åt fel håll! Alla på bussen börjar undra vad som händer men chauffören förklarar att vägen är stängt så han måste åka runt. En tjej på bussen får höra av sin kompis att det är en olycka med en kranbil som kört in i ledningen över tågbanan och berättar det för oss på bussen. När vi åker förbi ser vi kranbilen, polisbil och den ena bommen ligger på vägen. Det är inte ofta sånt spännande händer på bellevue haha :)

I lördags gick jag upp vid 7 och åkte till svanskog för att hjälpa mormor på filippamässan :) har hjälpt henne där i flera år i rad nu. En mysig tradition. Älskar min härliga sprudlande mormor och älskar att se henne arbeta :) hon har ett sånt speciellt sätt med kunder. Vet ju att hon har det jobbigt nu när hennes gubbe är sjuk men ändå är hon världens gladaste på mässan och tar allt som det är. Jag ville va där tidigt för att hjälpa henne att bära för hon skada knät när hon klättra på taket för ett tag sen. Vi hade folk som handla typ hela tiden men på slutet hann jag smita iväg en stund och handla lite själv, påskpynt och en fin ask. Sen köpte mormor en bild som hon som satt bereve oss hade målat och sålde. En bild med söt katt :) den ska vi rama in snart.

Puss och kram

Vårat bord! 

Fillipamässafrukost :) 

Grejer :) 

 


Torsdag

Hej hej :)

Jag har haft en jättebra torsdag. Hade lång dag på skolan för vi hade lektion 8-10 och sen jobbade vi själva till nästa föreläsning som va 2-4. Sen åkte jag in till stan och klippte mig. Kännde att det verkligen behövdes. Det va längesen jag klippte mig och hade väldigt slitna toppar. Såklart va ju håret precis så långt som jag vill ha det, typiskt. Men måste ju ta bort det slitna så nu fick det bli lite kortare ändå. Det växer ju så fort ;) så nu är det lent och skönt.

Nu ska jag se på fuskbyggarna. Tycker om typ alla hus och bygg program. Vet inte hur mycket jag tror på alla fuskbyggare och vad som stämmer och så, jag menar hur många kan det finnas? men tycker det är kul att kolla på programmet för att se hur mycket jag kan och fattar, typ byggtermer och så.

Puss och kram


Cykling

Hej! Ligger nu i soffan och kollar på body of proof medan älskling ligger i sovrummet och ser på fotboll :) skönt med två tv, haha.

Igår fick älskling äntligen sina glasögon :D det är lite ovant för han, och för mig. Men han passar jättebra i dom. Min snygging! <3

Idag testade jag och Elin P ett nytt pass på livskraft (nytt för oss iaf). Spinning movie. Man ser på film på storskärm när man cyklar :) det va kul å testa. Passet va en timme och så kan man ha pulsband på sig om man vill och se sin puls på skärmen. Vi hade inga pulsband denna gången men det blir det nog nästa gång :)

Det är så kul och testa nya pass och hitta nått man gillar :) trodde aldrig jag skulle orka cykla i en timme men det gick.

Puss och kram


Igen

Nu blev det visst två inlägg på samma dag :) väldigt va jag bloggar haha. Men men .. Tänkte bara tipsa om en rolig app. Ni kanske redan har hört om den för det finns fler som skriver om den på internet. Jag hittade den på en annan blogg :) tänkte bara skriva lite kort om den. Vill ni veta mer hur den funkar är det bara att googla så kommer det upp.

Jag har länge letat efter vägar att göra min iphone mer personlig för det tycker jag är det enda tråkiga med iphone. Att alla ser lika dana ut. Sen kan man ju ha olika skal och så men innuti ser de ju lika ut. Så hitta jag ju som sagt på en blogg hur man kan byta utseende på sina appar :) gissa om jag blev glad! :) Appen heter cocoPPa. Finns nog bara till iphone.

Med den byter man egentligen inte utseende på apparna utan man skapar en genväg till appen ( så den riktiga appen måste va kvar). Men det funkar lika bra tycker jag. Vet inte om de tar upp nått extra utrymme dock.

Det är väldigt enkelt att skapa dom. Bara att ladda ner appen och följa instruktionerna :) kan rekomendera att registrera sig direkt för man kan bara skapa några utan att registrera sig.
Det finns en massa fina appar att välja mellan. Får typ beslutsångest varje gång haha. Det enda negativa är att alla appar går inte att göra genvägar till, typ musik, bilder, inställningar mm. Och lite speciellt med meddelande, telefon och mail är att man länkar till en kontakt, ett telefonnummer och en mailadress. Men det funkar för mig :)

Sen de nedladdade apparna så kan man tyvärr bara länka till de som finns inlagda i cocoPPa :( de flesta och mest populära finns ju typ fb, insta, twitter, ibooks mm. Men typ svenska appar, spel och så finns ju inte.

Kan iaf säga att det är en rolig app och ett väldigt bra tidsfördriv. Jag har skapat lite "genvägsappar" då och då så nu börjar det bli några.

Hoppas nån mer tycker det är kul att pilla med :D detta blev ett lite längre inlägg än jag tänk.

Puss och kram


Ensamma hjärtan och herrelösa hundar

Nu har jag vart duktig på att läsa böcker ett tag :) det är så skönt. Hatar när jag får mina break och inte hinner eller orkar läsa.

Denna gången vart jag tipsad av min moster. Hon sa: denna boken måste du läsa! Så lämna hon den till mig för att va säker på att jag skulle läsa den. Haha :). Jag läste ut den för några dagar sen och vill gärna skriva om den medans det är färskt. Så förlåt till Lena som precis ska börja på den, men du kan ju strunta i att läsa detta inlägg eller nått ;) hihi

De senaste böcker jag läst va ju deckare men denna är typ så långt från deckare du kan komma. Jag gillar ju många typer av böcker så detta är absolut ingen ny genrer för mig. Men bara för att en bok inte har den spännande jakten på en mördare så kan de va spännande ändå, på ett annat sätt. Man bara måste läsa vidare för att få fortsätta följa personens tankegång. Jag fastnar lika mycket i desa böcker.

Det är absolut än lung bok men en som aldrig blir tråkig utan det händer saker hela tiden ändå. Lite kortfattat så handlar den om Rachel som ärver sin mosters hus och hennes hundpensionat och hem för övergivna hundar. Rachel har haft en jobbig tid och är glad för att komma bort från London. Men i den lilla by där mosterns gård ligger känner hon ändå lite press på sig för att folk förväntar sig av henne att hon ska sköta hundgården och parar ihop rätt människa med rätt hund lika bra som hennes moster gjorde. Så hon slits lite mellan att stanna kvar på landet eller åka tillbaka till stan. Ni får väll läsa själva hur hon gör ;) sen handlar det om en del personer runt om som på något vis får eller har en koppling till hundstallet.

Boken har allt: kärlek, mellan hund och människa, mellan människor. Sorg, längtan, humor och svåra beslut. Eftersom boken skildrar flera personer så är det lätt att identifiera sig med en eller flera. Jag till exempel känner igen mig i speciellt två personer. En väldigt skön bok som man blir glad av. Den slutar lyckligt och kan kanske få en och annan som inte gillar hundar att börja göra det. Jag älskar ju redan hundar så tycker boken är så charmig.

Så kan varmt rekomenderas för den som vill ha en lugn och lättläst bok som gör en glad nu när våren kommer.

Mycket kärlek till denna boken! En som jag skulle kunna tänka mig att läsa igen nån gång. Får väll flörta lite med min moster då ;)


Smile

Hejsan!

Vart så himla fint väder idag :) åkte med älskling in till stan och sen ut till uni. Satt i biblan med johanna och louise och solen flödade in genom panoramafönstren. Så skönt! Tyvärr så tog min miniräknare slut på batteri och de andra hade inte med sina så jag fick räkna så gott jag kunde med telefonen och tog tidig helg.

 

Drog in till stan vid 1 och köpte två tröjor på gina. Jätttefina :) synd bara att t-shirten framhäver mina stora överarmar. Men jag jobbar på det ;) så till sommarn sitter den kanske snyggt haha.

 

Åkte hem och kollade ifatt lite serier på play :) sen va det powerstep halv 5.

Nu har vi ätit pommes och nuggets :) väntar på godiset och snart blir det film. Tycker synd om älskling som inte fått sina glasögon än :( tycker inte han ska ha ont i huvet längre. Men vi sattsar på nästa vecka.

Ha en bra fredag!