det rullar på . . .

Hejsan!
 
Valborg idag :) Soligt och fint, dock blåser det en del :( Har jaft ännu en bra dag på praktiken, Niclas kom tillbaka efter sin teneriffa resa så nu fick jag jobba med honom igen :) Kul.
 
Igår skulle jag och elin träna, vi ska försöka oss på två pass i veckan och en dag på gymmet och köra samma varje vecka för att få lite rutin på det. Tyvärr hade elin ont i halsen så jag fick gymma själv. Men det gick så bra så. 
Började med att träna handlederna. Ska börja med det nu för jag har problem med handlederna. Det är egentligen gammalt och självförvållat, jag har ju åkt snowboard i flera år och det är inte bra för handleder och svanskota :( När jag började fanns inte många av de skydd som finns idag så jag har bara åkt med hjälm. Idag finns ju handledsskydd och ryggplattor. Så varje gång man ramlar eller "sätter sig ner" så stöter man i svanskotan och tar emot sig med handlederna. Jag brukar inte ha nått problem med det i vardagen utan jag känner det bara varje gång jag åker. Men nu när jag har börjat träna mer så får jag ont. Speciellt armhävningar och dips gör ont men även i styrkepassen där vi kör med skivstång så får jag ont :( Kan även känna av det en helt vanlig dag. Har läst och kollat och det bästa sättet verkar vara att stärka upp musklerna runt själva leden genom övning med hantlar eller skivstång. Så det ska testas nu och se om det blir bättre. Svanskotan känner jag aldrig av.
 
Sen blev det intervaller på löpbandet. Först 10 min gå sen 3min spring, 1min gå, 3min springa, 1min gå osv. i 40 min. Det gillade jag faktiskt så ska fortsätta göra det :)
 
Idag ska vi till svärföräldrarna och äta mat och se på majbrasa.
Ha en bra valborg!
 
Puss och Kram
 

Bra helg

Tjena!

Ligger nu i soffan och kollar på Maria Wern :) Insåg förr veckan att jag har sett de flesta men det va länge sen och dom är bra så jag ser dom igen.

Helgen har som sagt varit bra :) fredag fixade vi det sista inför invigningen. Det vart inte alls så stressigt som vi trodde utan vi va klara i tid. Tipsprommenaden var ju mitt område så jag stod där vi ett bord och såg till att alla gick tipspromenaden. Jag överraskade J med att ta dit pappa :) det gilla dom nog båda två. Sen kom Niklas efter 6, lagom till maten. Sen var det god mat, bra underhållning och allmänt trevligt så vi vart kvar allihop tills pappas sista buss skulle gå vid halv 11. Då hade verkligen partyt dragit igång, folk dansade och stree. Fick ju se min handledare lagom i gasen ;) haha men det va nog tur att jag tog det lugnt och åkte tidigt, man vet ju aldrig vad som hände senare. Får väll höra allt imorn. Det va kul att va med iaf och få se delar av starboys :) Björn och Johan. Jätte roliga och duktiga va dom!

På lördagen vakna jag tidigt och pigg :) vi åt frukost och sen drog vi till våxnäs och köpte sommardäck till Erik. Packade ihop katterna och åkte mot Årjäng, stannade bara till i Norsbron och lämnade av katterna. Tog en lugn kväll i Årjäng, det va så fint väder så vi åt mat ute, kollade på hockeymatchen och sen en film. Jag sov genom delar av filmen :(
Söndagen va ju anledningen till att vi åkte till årjäng för då firade vi min minsta kusin som fyllde 11 år. Träffade några ur min släkt och Maria, Tomas och lilla Nelly va där. Några skulle dit nu ikväll också. Nelly har blivit så stor :) hon är lång och rödhårig som sin pappa. Hon står upp själv och det dröjer inte länge förens hon tar sina första steg. Hon kröp runt i en väldig fart och öppnade Helenas skåp med plastlådor och drog ut alla på golvet. Såå söt! ;)
Jag fick även gosa lite med charmtrollet gustav :) deras katt. Väldigt stor och långhårig. När han låg i mitt knä hängde han halvt utanför haha :). Han hade huvet på min arm och jag kliade honom, sen va min arm böt för han dregla haha. Men så goo!

Hoppas ni med haft en bra helg :)
Puss och Kram


Förbereder

Hej!

Idag springer alla runt som tokiga på byggbolaget för imorn är den stora invigningen. Det grejas och snyggas till för fullt och jag hjälper till så mycket jag kan och försöker samtidigt göra klart uppgifterna jag får av J. Det kommer bli jättekul imorn ju. 170 pers är anmälda och starboys kommer uppträda och en hotellkock lagar mat. Låter väll inte helt fel? :) en massa dricka har dom köpt in också så jag hoppas inte alla blir fulla och odrägliga. Jag har fixat en tipsprommenad :) Det är kul att jag får va med och fixa för festen och att jag sen får vara med på den.
Det känns också bra när de ger mig mer och mer ansvar för saker. "Det där fixar du Linn" hör man då och då. :) haha


Imorse hämtade J upp mig på Bellevu och så åkte vi och kollade på ett jobb på en skola. Mitt när vi står där med ritningar och knackar på väggar och har oss så slutar en lektion och det kommer ut lite barn. Jag står vid ritningarna själv så två tjejer blir lite nyfikna och kommer fram. Dom hade aldrig sett riktiga ritningar sa som så jag lät dom kika lite. Dom frågade lite typiska barnfrågor som varför vi ska bygga om och när vi ska börja och om jag ska vara med och så. Sen frågade dom hur gammal jag va. 21 svarar jag. Den ena tjejen spärrar upp ögonen och jag får tillbaka: - inte för å va taskig med jag trodde INTE du va 21!
Nej nej, tack för den. Det där med "inte för å va taskig" hjälpte ju inte så mycket. Men kan förstå dom lite när jag bara är ett huvud längre än dom och dom va 10 år :/

Tänk när jag ska jobba sen och springa runt och hjälpa / bestämma över männ som är en halvmeter längre och väger dubbelt så mycket. Kan inte låta bli att skratta lite när jag tänker på det :) Ser ändå fram emot det.

Igår vart det ett träningspass med Elin :) Testade ett nytt. Tabata heter det, kommer från Kina tydligen. Men det går ut på att man gör de vanliga konditionsövningarna och styrkeövningar fast i intervaller. Ni vet knäböj, armhävningar, sittups, springa mm. fast man jobbar intensivt i 20s sen vila 10s och så håller man på så, med alla övningar. Väldigt effektivt faktiskt. Hela passet är 45 min. Bra trött efteråt! Hoppas vi kan gå på det igen, de har det bara på test än så länge på livskraft men hoppas det blir kvar. 



Puss och Kram


Ny vecka

Hello! 
 
Måndag idag och en ny vecka drar igång. Helgen har bjudit på mycket lugn och fint väder :) så härligt! 
Lördag va vi på dubbeldejt med Mikaela och Timmy :) det va roligt. Vi va på bio och såg Oblivion. Jag och Mikaela såg fram emot att få se Tom Cruise naken men det fick vi inte så det va ju en liten besvikelse ;) haha. På lördagen hade vi även premiärfrukost på balkongen för iår. 
 
På söndagen tog jag en promenad med Maria och lilla Nova :) det blev en lång promenad på över en timme. Sen lite mer prat ute på parkeringen :D vi är så glada att vi har varann för ingen av oss känner nån annan på bellevue. Nova sov skönt i vagnen hela vägen. 
 
 
Sen var det lite städning och sen mys resten av dagen. Tycker det är så skönt med dom här perioderna när jag "jobbar" istället för att plugga för då är jag verkligen helt ledig på kvällar och helger. Annars har man ju alltid nått plugg. Jag tycker det är kul att plugga och tycker inte det tar över mitt liv utan jag försöker ju ha helgerna ledigt men de här avbrotten är sköna när jag verkligen inte har nån ting. 
 
Men idag är det en grymt seg dag på praktiken :( J och Niclas är ju borta och även om jag har uppgifter så tycker jag de går fortare än jag tänkt och jag kommer snart inte längre. :( 
 
I eftermiddag blir det kanske ett besök på lager 157 med Frida :) det hoppas jag. 
 
bilder till det här inlägget kommer senare för bloggappen funkar inte :( 
 
Puss och Kram

Fredag = mys

Hej!
Helgen är så välkommen. Men denna dagen på praktiken gick också jättefort. Nästa vecka blir jag mycket själv, jobb-niclas åker till teneriffa och J är borta på jobb mån tis. Men jag vet vad jag ska göra och det finns ju fler på kontoret om jag behöver hjälp :)

Nu har vi ätit tacos, handlat mys, jag har duschat och nu blir det film snart. Riktigt fredagsmys med min älskade med andra ord! :)

Idag såg jag senaste avsnittet av helt sjukt på play. Det som handlade om beroende med Martin Timell och Sanna Bråding. Gillar programmet mer och mer, Helenius är rolig och de tar upp bra saker.

Kunde verkligen känna igen mig i några saker som Sanna sa om ätstörningar. Inte det om beroende och droger för det har jag inte hållt på med ;). Men just det där med smusslet, likgiltigheten, muren man bygger upp mot alla och hur mycket energi man lägger ner på att inte visa nått. Har inte vetat så mycket om henne innan, bara om drogerna. Så det va kul att höra henne berätta sin historia. Otroligt stark människa som gått igenom allt det där!


just give me a reason

Torsdag idag, gud va veckan går fort. Att den här dagen bara försvann gjorde det ju inte bättre. Kan inte fatta va länge jag har vart på praktiken nu. Flera veckor ju! 8 veckor kommer gå superfort. Men tur för mig så kommer jag va kvar under sommarn!! Kan fortfarande inte fatta hur jag skaffade mig ett sommarjobb i byggbranschen men. Jätteglad för det är jag. En annan sak jag är jätteglad över är att vi fick resultaten från sista tentan i stålkonstruktion idag, och jag fick högsta betyg!! Så himla nöjd! Kan inte fatta hur det gick till :D Men då kommer jag antagligen få en 5a på den kursen och det vore ju jättekul :) 
 
Idag på praktiken satt jag med på möten hela dagen. Det va därför dagen bara försvann. Jag skrev protokoll på bägge mötena så är ju lagom snurrig i huvet nu. Sen så är det dålig ventilation i konferensrummet så efter två möten hade jag ont i huvet :( Jag är ju sånn, så jag känner ganska fort när det är för lite syre för då får jag ont i huvet. Så det va ju inte så skönt. Men vi fick smörgåstårta och J berömde mig för mina bra protokoll. Det bästa med möten är det goda fikat :P haha. 
Sen var det bara att hoppa på bussen in till stan där Elin mötte mig och så drog vi och tränade. Första gången sen tidigt förra vecka. Vart ju sjuk på torsdag förra veckan, en liten förskylning men ville inte träna förens jag va helt frisk. Men snuvan hänger ju kvar än. Tills jag kom på att det kan ju va allergin som har dragit igång. Det kan va därför jag är snuvig, är ju pigg i övrigt så kände för att träna. Det fick bli ett bodyattack pass. Mycket kondition. Skitjobbigt var det! känndes att man inte hade kört på ett tag. Får ta tag i milen snart också så jag är redo för stadsloppet :) 
 
Köpte en drickyoghurt idag också :) har inte druckit det på flera år. När jag bodde i årjäng köpte mamma det till mig och Erik ibland. Och gud va god den va! hade glömt va goa dom va haha ;) 
 

Good things and bad things

Hej!
Sökte kurserna inför hösten igår :) hade så svårt att bstämma mig så väntade till sista dan. Jag och Elin träffades efter praktiken igår på ett café och pratade om hur vi skulle söka och sen gjorde vi det. Så nu blir det nog bra :) Sen gjorde vi lite skolarbete. Kompletteringar på vårt grupparbete. Men vi gjorde inte helt klart så måste fortsätta nån annan dag.

Idag är det en jättefin hund här på praktiken. En brun jaktlabrador. Sånna hundar gillar jag. Stor, lugn och snäll. Det är J's hund. Tror nästan alla som jobbar här har hund för det är alltid en eller två hundar här haha :) men de andra två som brukar va här är mindre raser. Men väldigt söta :)

Sen så fick jag veta i morse att mormors gubbe dog igår eftermiddag :( stackars mormor!! Men han har varit sjuk länge så skönt att han fick somna in. <3

Puss och Kram


Fredag!!!

Hallo!
Skönt med fredag :) även om jag trivs på min praktik så vill jag ha helg. Just denna helgen behöver jag för att vila ut. Blev förkyld på onsdag natt så vaknade med ont i halsen, snuvig och antagligen feber (kollade inte) på torsdagen. Men min lärare skulle ju komma och hälsa på på praktiken så jag tog en alvedon och drog iväg. Det räckte för att jag skulle orka hela dan :) men när jag kom hem va jag helt slut så Niklas fick laga mat.

Idag är jag lika snuvig men ingen feber så det ska nog funka idag med :) om jag orkar blir det en fika med tjejerna efter praktiken.

Men torsdag då, min lärare kom och det gick jättebra :) han sa att jag va en av hans mest seriösa elever och att han hoppas att jag får högsta betyg. Han ska även hjälpa mig och skicka cheklistor jag kan gå efter. Han är så snäll. Nu kanske han gör samma sak mot alla elever det vet ju inte jag men det va riktigt skönt att höra :) trodde inte han hade lagt märke till mig ens haha.
Sen skulle jag ju sitta med på möte och skriva protokoll. Det va lite rörigt men det gick. Jag skrev ner så mycket jag kunde. Sen renskrev jag på datorn och skrev ut för J att läsa.

Idag fick jag tillbaka den av J och det va bara några småfel på formulering och så :) Mycket bra!! Sa han att det va. Gud va glad man blir! Detta måste va anledningen till att jag vill göra saker bra, jag Älskar berömm!
Jag borde egentligen ge andra mer berömm när dom gör nått bra för jag vet ju själv hur skönt det känns.

Nej nu hoppas jag på en lång helg :) dom ska ha lan hemma hos oss hela helgen. Men om jag ska va sjuk så ska jag ligga i soffan så får dom hämta grejer till mig :) haha.

Puss och kram


Byggmöte och träningsverk

Hallo!
Idag vart det en heldag i charlottenberg :) följde med J på ett byggmöte. Åkte racerbil dit hihi. Mötet började 9 och va klart efter tolv. Då vart det mat på hotellet och sen ett varv på bygget :) väldigt stort bygge. Är ju ett nytt köpcentrum. Sen skulle J möta och prata med några föer så jag passade på att kolla runt. Pratade med en gubbe som kände pappa :) och sen hängde jag hos en av arbetsledarna på bygget. En tjej som inte har jobbat så länge på byggbolaget och som har gått samma utbildning som jag. Så vi kunde prata lärare och grejer :) jättekul! Och hon visade mig mer på bygget, gick upp på taket bla. Sen vart det racerbilen hem efter 3. Va tillbaka vid halv fem så jag fick skynda mig till bussen.

Fick va med på mötet idag för ska vara med på ett nytt möte imorn och då ska jag skriva protokoll :/ läskigt! Det verkar svårt. Men vi får väll se.

Har dessutom världens träningsverk efter passet igår. I låren, rumpan och biceps. Har haft ont i halsen hela dagen och det gillar jag inte :( vill inte bli sjuk nu!

Puss och kram


Tisdag

Hej!

Har påbörjat en ny vecka på byggbolaget. Det är fortfarande kul och känns väldigt bra att vara här. Idag är det dock lite ensamt för Niclas och Jonas som jag brukar hjälpa är borta idag. Så nu sitter jag själv på mitt lilla kontor med ett norskt evighetsprojekt. Eller det känns så åtmindstånde. Håller på och mäter och räknar hur länge som hellst. Att det är svårt att veta på ritningarna vad som är befintligt och vad som är nytt gör ju inte saken lättare. Men jag kämpar ;) Jonas kommer ju ändå kolla igenom det sen och alltid lär jag mig väll nått.
Har fått börja ringa samtal också :/ fy va läskigt det är! Fick ringa ett förra veckan och ett idag. Jag som hatar att ringa :( men det är en del av jobbet här. Dom pratar i telefon mest hela tiden. Så det är bara att vänja sig :) träning för mig. Men samtalen har gått bra än så länge. Dom som jag ringer till kan ju så mycket och får sånna samtal hela dagarna så dom har förstått mig bra :).

Imorn blir nog spännande. Det va först meningen att jag skulle hämta jobb-niclas på flygplatsen imorn men sen kom Jonas och sa att jag kunde följa med till charlottenberg på byggmöte :) så det blir charlottenberg imorn.

Ikväll blir det ett bodypump pass med Elin och på torsdag kommer min lärare från skolan och hälsar på på praktiken :)

Puss och kram


2 dagar ... And I like it!

Tjena!

Nu har jag alltså varit två dagar till på Byggbolaget. Tänkte blogga igår men hann inte. Vill blogga varje dag nu för jag är med om så himla mycket och det är så mycket intryck haha. Men jag trivs i alla fall jättebra :) Det är så kul och lärorikt.

Har jobbat med Niclas även dessa dagar och även om det kändes lite i början som att han ville bli av med mig så är det tvärt om nu. Han gillar att ha med mig. Jag är ju hans extra minne och han sa idag att han inte vet hur han ska klara sig själv efter 8 veckor haha. Så kul att höra :D det värmde! Det känns som man gör nått bra och verkligen hjälper till, inte bara är i vägen. Vi har otrolig kul också, skrattar flera gånger om dan. Och idag sjöng vi med i eric claptons "cokain" när vi åkte bil haha.

Blev även bjudna på lunch av J's son som jobbar på optimera :) har berättat en massa om dagens komiska ögonblick för niklas. Jobbigt med två niklas men det får bli vanliga niklas och jobb-niclas. ;)

Kan inte skriva om alla intryck och kännslor för då skulle detta inlägg aldrig ta slut! :)

Men just nu är jag så himla glad och lyrisk. :) får väll se om det håller i sig. Och några dagar kommer kanske värsta inlägget där jag svär över byggbolaget haha. Men det får bli då det. Just nu har jag det så bra :)

Fick ju ett eget kontor igår och dator, ska få egen inloggning med. Men har inte hunnit sitta där än för har ju hjälpt jobb-niclas hela tiden haha.

Måste berätta det sista som hände idag för det va så kul, och känndes bra. Jag och jobb-niclas åkte och kollade på ett jobb under dagen och sen gav han mig i uppgift att skissa upp det på datorn. Ja det gjorde jag ju såklart, niclas säger att det ser bra ut och sen tycker niclas vi ska visa vad jag gjort för J. (J måste nämligen godkänna allt vi gör). Shit tänker jag, litar han så på mig? Vill han inte kolla på det själv? Nej han skriver ut min skiss och så visar vi J.

Det känndes väldigt konstigt att visa upp nått jag gjort, även om det va en liten grej så är det ändå nått som kommer användas på riktigt!! Jättecoolt ju! :) väldigt roligt att få det ansvaret. Ser nästan fram emot att göra mer saker å lägga under näsan på J :) haha. Men ska väll inte räkna med att han blir nöjd med allt man gör men ändå.

Riktig kick för självförtroendet iaf! :)

Go natt.


Byggbolaget

Hej! Ja då va första dagen på byggbolaget gjord :) mycke intryck och så men det känns bra. Sov inte så mycket inatt för att jag va så nervös och rädd för att försova mig. Så vaknade typ 100 gånger och drömde massa konstigt. Men jag kom upp i tid. Tog bilen till örsholmen där deras kontor är. Hade åkte förbi igår för att sa så jag hitta vägen. Kom in och fick reda på att min handledare hade fått rusa iväg till västerås imorse så jag fick hänga med en annan kille. Det va jättefina lokaler för de har precis flyttat huvudkontoret till örsholmen. Alla hade egna fina kontor med glasväggar, fint fikarum och ett afterwork rum som dom kalla det. Ett relaxrum med sköna fotöljer och bastu! Skitnajs! Imorn kommer jag få ett eget kontor. Men är ju inte direkt självgående så kommer väll springa in och ut ur detta kontoret hela dagarna haha :). Men än så länge så känns det bra. Min handledare kom tillbaka efter lunch men jag fick fortsätta jobba med den andra killen. Vi höll på med kalkyler, mängdberäkning och anbud. Ska fortsätta med det imorn. Ha det så bra!!