Produktiv söndag

Hej! 
Då va denna regniga helg snart över. Tråkigt väder men annars en bra helg. 

Igår va vi en sväng på Bergvik :) va ju tvungen att shoppa lite när man har fått sin första lön ;) sen åkte vi till norsbron för att grilla med Niklas bröder, hans moster och hennes familj. Så trevligt! :) god mat, kul å träffa dom och fick leka med niklas kusin. Sen när vi åkte hem fick vi skjutsa en full timmy och en full viktor till orrholmen :) tjänade en hamburgare på det. 

Idag har jag fått mycket gjort. Niklas har vart hängig och mest legat i soffan så jag har hunnit tvätta, diska, göra det jag behövde på ex-jobbet (som vi hoppas handledaren ska va nöjd med snart), lagat mat, sprungit, duschat och nu har jag tid över att slappa på kvällen :) perfekt! 

Vi har även plockat två fästingar på Lita idag :/ och en igår. Äckliga djur! Lita får vi plocka fästingar på varje vecka men zelda har vi inte hittat en enda på. Helt otroligt! 

Vad det gäller ex-jobbet så gjorde vi ju klart det, redovisade och lämnade sedan det till våran handledare som måste godkänna det. Hon sparade våran rapport till sist så nu sitter vi och ändrar de kommentarer hon hade på det. Sen skall det godkännas av examinator, sen ska betyget in och först efter det kan jag ansöka om att få ut min examen. Längtar så! 

Igår fyllde även min älskade Frida 18 år! Lilla syster va stor du blir! Känns som du växer ikapp mig ju :O snart har du körkort och allt. Du ger mitt liv så mkt glädje och jag är så glad att få ha följt dig i alla dina 18 år! Går inte en dag utan att jag är tacksam för att du finns <3 


Vackrast är du också! 

Puss och Kram 



Övernattning i Skövde.

Så va man hemma igen efter en liten försmak på livet i Skövde. :) 
Vi åkte dit på tisdag morgon, jobbade hela dagen och vid 4-halv 5 åkte vi till hotellet inne i Skövde. Det va ett litet hotell och ganska billigt antog jag eftersom dom har bott där när dom har jobbat i Skövde men jag blev förvånad över mitt fräscha rum. 
 
Rummet :) inte dåligt med två sängar. 
 
Det fräscha badrummet :) 
 
 
Sedan gick vi till Oleary's där vi hade bokat bord till 6. På vägen dit fick jag reda på att jag hade fått ett av de få nyrenoverade rummen på hotellet :D Nice! Så de andra hade inte riktigt samma standard. 
 
På Oleary's såg vi på fotbollen, åt mat och drack öl :) supertrevligt.
 
Vi va typ 10 pers för övrigt, folk jag kommer att jobba med. Alla är väldigt trevliga (fast grabbiga :P), och humor har dom. Jag skrattade så jag fick tårar i ögona flera gånger :D bådar ju gott för framtiden. 
 
Efter matchen gick vi och satte oss på en uteservering. Ännu en öl. Det va ju så varmt och skönt ute, jag satt utan jacka först. Sen fick jag ta på den. Men behövde inte filten förens jämt innan vi skulle gå. Fick höra fler roliga historier :) 
 
Tror vi vi gick tillbaka till hotellet vid halv 11 nån gång. Jag låg iaf i sängen vid lite efter 11 :) 
 
Tillbaka på rummet. 
 
På ons va det frukost halv 7, vi hann med att låsa ute projektchefen på balkongen när han rökte innan vi drog till byggarbetsplatsen :D haha. Sen hem till KD på em. 
 
Så fick jag en lite försmak på hur livet kan se ut i Skövde efter semestern. Kanske inte öl och uteservering varje kväll men gänget verkar skönt :) hoppas jag passar in. 
 
Puss och Kram
 

midsommar mm...

Tjenna! :)
 
Hoppas ni har haft en bra midsommar. Det har i alla fall jag :D
 
I år spenderades den med Niklas familj och hans farmor. Jättemysigt! :) Vi åt mat, pratade, några såg på fotboll och sen på kvällen blev det film. En skön midsommar med andra ord. Helt ok väder också, lite sol och inget regn.
Jag och Lena delar på en flaska rosé :) Så gott! Vi va dom enda som drack vin. Tycker nästan synd om dom som inte gillar vin ;P haha. Nej men det är ju så gott att gå runt å smutta på :)
 
Sen fick vi såklart jättegod mat och jordgubbstårta till efterätt :) MUMS!!
 
Jag och min älskling önskar alla trevlig midsommar! <3
 
Sen så håller jag och Niklas på och börjar bocka av lite saker på vår önskelista. Den vi har skapat genom att strunta i att köpa vissa saker så länge jag har pluggat. Vet inte hur många gånger vi har sagt meningen "det kan vi köpa när du(jag) har fått jobb". :D haha så typiskt. Men nu har jag ett jobba så dags att börja beta av listan :P
 
Kommer ju inte kunna köpa allt nu direkt men nu har vi iaf råd med lite mer saker utan att behöva spara så mycket :) Det känns skönt. Men något överdrivet shoppande blir det nog inte ;)
 
Det som står högst upp på önskelistan just nu är detta:
 
 
 
TV-möbel.
 
Får väll se om det blir just dessa två men kommer väll upp bilder när vi har skaffat nått. Är ju så kul å skaffa grejer till lägenheten :) ;)
 
Puss och Kram

Härliga tider

När jag bloggade sist så skrev jag ju om mitt nya jobb. Nu har jag hunnit med tre dagar och det känns verkligen jättebra! Med arbetsplatsen, kollegorna, företaget och allt :) Det ska bli så kul. Jag ser verkligen fram emot det. Jag kommer jobba på ett projekt i Skövde, där vi kommer att bygga om och bygga nytt på ett sjukhus. Jag har ju skreve under ett sekretessavtal så får se hur mycket jag skriver om det i sociala medier. Jag får ju inte avslöja företagshemlighete som priser och sånt men man vill ju skriva om sitt jobb och själva projektet är ju inte hemligt på något vis. Jag kommer bara vara extra försiktig så här i början så jag inte skriver något olämpligt ;) 
 
Så jag kommer inom en inte allt för lång framtid bo och jobba (mest jobba) i Skövde. Vi jobbar då 4-dagars veckor och då kommer jag sova borta. Det kommer ju bli lite ovant i början men man vänjer sig nog snabbt :) Kommer redan bra överens med en kollega så det ska nog gå bra. Alla är väldigt trevliga. 
 
Just st nu sitter jag och skriver från min nya iPad air som jag fått av företaget. Har fått väldigt bra hjälpmedel i form av: dator, iPad och iPhone. Så himla nöjd! 
 
Det va även med skal, simkort och mobilladdare :) Men detta är såklart grejer vi behöver i vårt dagliga arbete som projektingenjör (vilket jag kommer jobba som nu) och inga mutor ;) haha. Det är ju kul med ett företag som satsar på ny teknik och moderna metoder och det gör dom. Dom hoppar gärna på nya saker och är tidigt ute. Det ska bli kul å utvecklas med dom. 
 
Alla dessa saker fick vi redan första dan ( jag och en kille till är nyanställda). Första dagen tillbringade vi på huvudkontoret och fick en massa information om företaget och hur dom jobbar. 
 
Andra dagen blev det att åka till Skövde kl 6 på morgonen. Kolla in vart vi ska bygga och hänga med på massa möten. Massa intryck och nya ansikten. Tillbaka till kd på em. 
 
Och idag drog vi tillbaka till Skövde 6 på morgonen. Något mer möte men jag satt mest med ritningar. Åkte hem lite tidigare idag 14.30 :) men har fått träffa mer härligt folk och känner mig ännu mer insatt i projektet. 
 
Kommer dessutom väldigt bra överens med Johan som jag kommer att jobba närmast. Har samåkt med honom till Skövde nu dessa dagar och det är hans arbetsuppgifter som jag lite ska "ta över", så han kommer typ lära upp mig. Sen kan jag alltid ta hjälp av andra såklart och med tiden kommer jag bli mer och mer självständig. Detta projekt löper över 2 år så jag vet ju vad jag kommer hålla på en tid framöver. 
 
Puss och kram

pepp

Feeling broken
Barely holding on
But there's just something so strong
Somewhere inside me
and I am down but I'll get up again
Don't count me out just yet

I've been brought down to my knees
And I've been pushed way past the point of breaking
But I can take it
I'll be back
Back on my feet
This is far from over
You haven't seen the last of me

They can say that
I won't stay around
But I'm gonna stand my ground
You're not gonna stop me
You don't know me
You don't know who I am
Don't count me out so fast

There will be no fade out
This is not the end
I'm down now
But i'll be standing tall again
Times are hard but
I was built tough
I'm gonna show you all what I'm made of

I've been brought down to my knees
And I've been pushed way past the point of breaking
But I can take it
I'll be back
Back on my feet
This is far from over
I am far from over
You haven't seen the last of me

No no
I'm not going nowhere
I'm staying right here
Oh no
You won't see me begging
I'm not taking my bow
Can't stop me
It's not the end
You haven't seen the last of me



Så otroligt peppande låt!! kommer alltid lyssna på den när jag känner mig låg. Ibland behöver man sånna låtar. Jag behöver sånna låtar :)

puss och kram




Bloggtorka = lycklig tjej

Halloj! 
 
Nu har det varit en händelserik period, en sådan period då man borde blogga varje dag. Jag har velat blogga varje dag men det har inte blivit av. Jag gillar ju bloggen och gillar när jag har något att skriva om, men jag har inte orkat, eller inte hittat orden eller inte hunnit. Men nu tar jag mig i kragen och kör en uppdatering. Kan hända att det blir en lång sådan ;) 
 
Kan ju börja med att ex-jobbet är så gott som klart. Det är redovisat och inlämnat :) Nu skall det bara godkännas av ett antal personer och sen kan jag ansöka om att få ut en examen. Det ser jag fram emot. Dagen då jag äntligen kan kalla mig Byggingenjör. 
 
 
Glada tjejer innan redovisning. 
 
Jag va rätt förkyld men redovisningen gick bra :) 
Efter det blev det firande och middag med alla andra i klassen som redovisade. Väldigt kul och härligt att få ett avslut med majoriteten av klassen iaf. Och mina tjejor såklart! Nu skiljs vi ju åt :(
 
 
Det va iaf en jätterolig kväll/natt (trots min förkylning) och det har varit 3 underbara år så tack för det! <3 
 
Sedan var det bara att vänta nervöst i några dagar på besked om jobb. Och det kom ett glädjande telefonsamtal tillslut :D JAG HAR FÅTT JOBB!! Typ hoppade och dansade hela dagen. Ringde och skickade sms och va i ett allmänt lyckorus. Dagen efter va det dags att fira med släkt och vänner så det passade ju jättebra :) Fick fira både avslutade studier och jobb. 
 
 
 Har inte jättemycket bilder från festen men TACK så jättemycket till alla som kom och förgyllde min dag. Tack för att presenter, blommor och kramar! Ni betyder såå mycket <3 
 
 
Lyckliga jag! :)
 
Har fått vila några dagar nu och njutit av lugnet och solen. Såå skönt! 
 
 
Solat en del :) och även kollat på några serier :o ;) 
 
 
Solade med Zelda en dag <3 
 
Och idag var det dags att bege sig till Byggdialog, min nya arbetsgivare, skrev på avtal och sånt. Ska börja jobba på måndag den 16:e och jag ser fram emot det jättemycket. 
 
Kan inte fatta att jag har klarat av en universitetsutbildning, och skaffat jobb! Redan nu! :) Hur gick det till och hur gick det så snabbt?
 
Men det är verkligen inte så att allt detta har ramlat ner i mitt knä direkt. Jag har verkligen KÄMPAT. Så länge jag har vetat vad jag vill så har jag lagt ner mig 100 %. Utbildningen va inte alltid lätt och söka jobb va en kamp. Jag har övervunnit många rädslor under tiden och jag känner mig verkligen förtjänt av detta! Jag har rätt att må bra, jag har rätt att få vara lycklig nu. Det är jag som har åstakommit detta och nu ska jag njuta av det :)
 
Puss och Kram