Slutet av 2012

Hej hej!

Ja nu närmar det sig 2013 med stormsteg och detta kommer antagligen va mitt sista inlägg det här året :)

Sen vi kom tillbaka från årjäng har vi spenderat mycket tid hos niklas föräldrar eftersom niklas morbror och hans familj är där och vi vill hinna träffa dem så mycket som möjligt innan de åker tillbaka till södertälje :) de är ju så goa! Och niklas lilla kusin Devin tycker så mycket om mig :) barn är ju för söta. Men eftersom Niklas är mina kusiners idol så är det väll inte mer än rätt att jag får vara lite populär bland hans kusiner ;) haha

Vi kommer fira nyår med Niklas familj (eftersom jul va hos min) , hans morbror med fru och kusiner och Niklas mormor och hennes man som kom till värmland igår. Det kommer bli en jättetrevlig nyår, det är jag säker på! :D


Så Gott nytt År på er!


Dopparedan :)

Ja jag tänkte ju blogga den 24e men hade fullt upp så det får bli idag 25e istället :)

Hade både en jättetrevlig jul och en hemsk jul. Mormor, moster och kusiner kom hit och åt mat och godis och så kollade vi på kalle anka. Bytte julklappar och sen åkte de hem. Vi myste ner oss i sofforna och började öppna julklappar. Jag fick jättemånga bra julklappar! Är såå nöjd :)
Se kom jaqueline så fikade vi och bytte julklappar med henne och vi fick fina saker från thailand och hon fick raggsockor och mössa :D haha
Sen spela vi spel och Jaqueline vann!

Avslutade julaftonen i kyrkan med midnattsmässa med massa sång :) det behövdes.

Orkar inte med fler dödsfall snart :( även om det inte drabbar min familj så gör det lika ont i hjärtat när det är folk runt mig som drabbas. Tycker det har vart alldeless för många trafikolyckor och för många pappor som dött!

Är så hemsk när det händer på julafton också :( då alla ska va glada och va med sin familj, inte förlora dom.

Så ta hand om varann!
Puss och kram


Dan före...

Tja!
Sitter hos bästa extrafamiljen Västsäter :) har grötkalas här i år, 20e året nu. Bleve tradition detta.

Är hemma i årjäng nu och julkänslan har infunnit sig fast jag saknar dalarna :) vi har hunnit klä granen och grejat. Älskar allt julgodis mamma gjort med.

Puss och kram

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1155123/images/2012/pic_50d7735b9606ee5acd61a766.jpg" class="image">


Jullov :D

Hej!
Igår tog jag jullov så nu ligger jag i soffan med tända ljus och kollar på tv. Det va såå skönt med sovmorgon imorse :)

Idag ska jag bara ta det lugnt och börja småpacka lite.
Igår gjorde jag klart allt skolarbete och lämnade in mitt projekt som tillslut blev 26 sidor och 6 ritningar. Så skönt att lämna in det och känna sig klar :) nu kan jag slappna av. Det va kul också för jag trodde att jag skulle behöva sitta hela veckan för att bli klar men va klar redan på onsdag. Så jag köpte en tröja till mig själv :)

Valde mellan dessa två men det blev den till vänster :)


livet på en pinne. . .

Hejsan!
Rubriken är ett litet citat från min kära klasskamrat Elin. Bara för att jag alltid har så kul på skolan när hon är där, just för de här små kommentarerna.
 
Just nu sitter jag och har läst på och förberett mig för intervjun imorgon :S ju närmare det kommer desto mer nervös blir jag. Kommer väll skaka när de ringer imorn. Inte för att samtalet är livsavgörande på något sätt utan mest för att jag är rädd för att göra bort mig :/ Men jag får tänka så att om det inte går bra så är det inte meningen att jag ska va där :) Finns andra alternativ och det vet jag. 
 
Hände en anna rolig sak på skolan idag. Jag fick reda på att jag kom in på praktik-kursen till våren! Jippi! :D Glad tjej! Jag visste ju att jag låg bra till med poäng och så men det va många som sökte också :) det skulle ju va 15 platser men vi blev 19 tillslut. Har man fixat praktikplats själv får man oftast hoppa på.
 
Så ju närmare julen jag kommer desto bättre verkar det bli :)
 
Har förresten fixat lite till mig själv, va och handlade julklappar när jag hittade en tröja jag ville ha. Men jag struntade i den och tänkte nej nu är det julklappar till mina kära som gäller. Men sen kom jag på att om jag jobbar på bra på skolan nu innan jul och får färdigt det jag hade tänkt mig (det som egentligen ska in efter jul, men då får jag längre jullov) så ska jag köpa tröjan till mig själv.
Ibland kan man behöva en liten morot sådär :P Jag behöver i alla fall. Jag får väll rapportera sen hur det blev med tröjan :)
 
Puss och Kram
 

Lite av allt . ..

Tjena! 
Jahap. . .det här inlägget får handla om lite allt möjligt :) 
 
Igår gjorde jag nått jag inte brukar, jag ställde kockan på 10 på en lördagsmorgon och gick upp, tog bussen till Karolinen och tränade :) Jag, Elin och Johanna hade bokat oss på ett corepass kl.12 och efter det testade vi gymmet. Jag har nu bytt träningcenter från Kauif till Livskraft :) Det känns jättebra. Livskraft är lite dyrare men man får mycket mer. De har både gym och pass medans Kauif bara hade pass, sen så finns de både på universitetet och på karolinen. Vi tänkte dra igång på riktigt efter jul men eftersom vi fick december gratis så smygstartar vi lite.
 
 
 
Sen så läste jag ut Paganinikontraktet igår :) den andra boken av Lars Keppler, efter Hypnotisören. Denna kommer också bli film. Jättebra bok denna också. Kanske lite bättre till och med ;) Dena är minst lika spännande och man fastnar så man inte kan lägga boken ifrån sig. Sen så är den lite mindre äcklig så jag tycker nog denna är lite bättre. Man fick veta lite mer om Joona Linna men det finns fortfarade många frågetecken kvar som jag hoppas jag får svar på i kommande böcker. 
 
 
 
 
Så det vart en lite snabbrecension på den :) kan verkligen rekomendera den lika mycket som hypntisören. 
 
Just nu sitter jag hos svärföräldrarna och vi ska, om en timme typ, gå bort till kyrkan och lyssna på när Lenas kör har julkonser :) Det ska bli trevligt. Tyvärr så missar jag mamma, Erik, Frida, Ewa och dom andras julkonser i Årjäng idag. Men de va lite sena med att säga till mig så då blir det så :) får gå på dom nästa år kanske :) Jag har ju sett dem flera gånger.
 
 
Så nu vet ni lite vad jag har för mig. 
 
Puss och Kram
 
 

Decemberstress

Tja!
Sitter på bussen och klockan är 07.28 men det är fredag så jag är nöjd ändå :) De två senaste veckorna har bara flugit förbi! Har haft så mycket att göra på skolan nu med inlämningar och responstillfällen mm. Så tiden har sprungit iväg! Det är skönt för då får jag jullov snart men samtidigt är december en månad som jag tyckar kan krypa sig frammåt. Så man kan njuta av allt julmys så länge som möjligt :)

Sen här om dag så ringde de från Skanska om studentprogrammet så jag ska telefonintervju med dom på tisdag. Så håll tummarna för mig ;) För att visa hur svår det är att komma in så får nästan alla en telefonintervju, sen får några åka ner till göteborg och träffa dom för ytterligare en intervju och sen är det några som får plats.

Så ha en bra fredag!! :)

Puss och kram


Promenad . .

Hej på andra advent! :) 
Här hemma har vi en skön söndag, låg kvar i sängen länge imorse, åt frukost, tog en promenad, fikade och nu sitter jag och surfar runt medan Niklas ser på fotboll.
 
Igår hade jag en jättemysig dag :) Tog bussen in till stan vid 1 för att träffa tjejorna. Vi hade bestämt under veckan att vi skulle ses på lördag och baka lussekatter och pepparkakor, lite julbak och dricka glögg och bara mysa. Så vi träffades på stan och skulle handla allt vi behövde :) Väl inne på affären ändrade vi oss och bestämde oss för att baka lussekatter och knäck istället så köpte grejer till det. Sen tog vi bussen till Norrstrand och hem till Elin P där vi skulle baka. Jättemysig liten etta har hon men det gick att bra att klämma in fyra tjejer i köket och baka. Vi hade köpt vanlig glögg och blossas apelsinglögg. Har ni sett eller smakat den? Den oranga flaskan i alla fall :) Jättegod va den! Kan varmt rekomenderas.
 
Så vi bakade och drack glögg och pratade :) 
 
 
Apelsinglöggen :) Har tyvärr ingen bild på flaskan . . .
 
 
Lussedeg :) Fast tror Elin J åt upp halva :D haha 
 
Så idag var det ju lika fint väder som igår så jag och älskling tog en promenad ner vid älven. Tog lite bilder också. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen när vi kom hem från promenaden värmde vi oss med lite adventsfika :) glögg, pepparkakor och lussekatterna och knäcken som vi gjorde igår. Megastora lussekatter blev det :D haha 
 
 
Så njut nu av eran andra advent :) 
 
Puss och Kram 
 
 
 

Älskade snö!

Hejsan!
Ja nu är det verkligen vinter ute :) som jag har längtat. Sen förra året typ ;) det kom ju så lite snö i fjol så jag va rädd att det skulle bli samma sak iår men det ser ju lovande ut. Visst är det kallt men jag försöker att hålla mig från att klaga för jag vet hur mycket jag har längtat efter det här. Tycker snö är såå vackert, och när det inte blåser ute så är det faktiskt inte så kallt. Sen så har ju skaffat mig så bra vinterjacka i år så det får allt bli kallare innan jag fryser ;)
Så just nu bara njuter jag, vaknar upp varje dag och blir glad när jag ser det vita täcket :D det är ju så mysigt att sitta inne i värmen och titta ut på det vackra, sen svär man väll lite när man går till bussen och det snöar och blåser. Men för det mesta är jag glad och lycklig<3  
Jag passar så bra här i det svenska klimatet med både vinter och sommar. Älskar bägge årstiderna! Några av mina favoritsysselsättningar är på vintern :) jag längtar alltid efter vintern på sommarn och efter sommarn på vintern. Skulle nog inte orka bara en årstid hela året :/

 



Gjorde lite mer julstämning genom att ta in en kruka från balkongen, sätta en julstjärna i den och ställa i köket ;)


Nu har jag ritat fördigt mitt projekt i cad som ska lämnas in imorn också så jag kan lägga mig med gott samvete :) sov gott!

 

 

 

 

 


Första advent

Aa . . .första advent va ju igår så därför tänkte jag visa lite bilder på vårat julpynt, so far kan man säga :) För vi har ja inte pyntata klart än. Men det är ju så kul å börja lite. Så det blir några före och efter bilder. 
 
Före
 
 
       
 
Före
 
 
 
Vardagsrumsbordet
 
Vardagsrummet efter
 
Lite mysiga ljus också :) 
 
 
Våran balkong :) som älskling fixade. 
 
Puss och Kram och njut nu i december <3