Living the life . . .

Tjena!
 
Har ju inte uppdaterat på ett tag men tiden och dagarna har flugit iväg. Tänkte blogga efter min första vecka i Skövde men det blev aldrig. Sen tänkte jag ta det efter andra veckan men då va jag i Sälen på helgen. Så nu sitter jag här efter tredje veckan och försöker knåpa ihop något.
 
Det har som sagt gått några veckor men jag trivs jättebra på jobbet. Trivs med dom andra som är där och jag har fullt upp. Har nog inte riktigt fattat att det är ett heltidsjobb än. Känns inte så permanent. Eftersom jag är ny och fortfarande i min inkörningsperiod så känner jag mig för det mesta som en prao eller nått. Inte att jag har samma rang som dom andra och har mitt eget kontor och kommer vara där i 2 år framöver. Det är ganska overkligt än så länge :) Men det kommer väll. Och jag känner verkligen att jag gör nytta. Jag får viktiga arbetsuppgifter och egna ansvarsområden. Så självklart känns det som jag jobbar.
 
Sen ibland så påminns jag verkligen av hur vuxen jag är. Som när vi fick dit en riktig prao till bygget, en som läser till snickare, och jag var den första på plats på platskontoret. Då fick jag ta hand om honom och visa honom saker. haha gissa om jag kände mig viktig och vuxen :) Lilla jag kan plötsligt mer än andra, får lära andra. Samma känsla som sista året på uni när jag och Elin fick leka lärare och hjälpa ettorna.
 
Skickar med lite bilder också.
 
Lite bilder på mitt krypin i Skövde :) Vi bor i baracker så alla har ett eget sovrum och toalett sen har vi ett stor allrum med tv och en köksdel. Så såhär ser mitt rum ut precis när man kommer innan för dörren.
 

Sängen. Det är lite rörigt och gardinerna är fördragna men det är ganska fint. Bättre än jag trodde det skulle vara att bo i barack ;) haha. Men Niklas jobbarkompis tyckte det såg ut som en fängelsecell :) . kan jag inte förstå. Helt sprillans nya är dom också (Y)
 
Bild tagen från sängen.
 

Mitt egna lilla badrum :)
 

och såhär ser jag ut när jag jobbar! haha nej då. Inte hela tiden iaf. Bara när jag är ute i gropen och tittar.
 
Som sagt va jag ju i Sälen förra helgen. Det var dags för Vasastafetten och företaget har ett lag som är med och springer. Man springer alltså hela Vasaloppet fast på sommaren och i 10 etapper. Dom frågade mig ganska tidigt om jag ville vara med och jag tänkte att det kunde vara en kul grej, och en chans att lära känna dom på företaget. Och det gänget jag hängde med till Sälen är minst lika roliga som gänget jag har i Skövde.
 
Vi åkte ett gäng från Karlstad vid 4 på fredag eftermiddag. En full bil. I Torsby mötte vi upp en bil till och han va själv så en hoppade över från vår bil till hans. Så från Torsby till Sälen var vi 4 i bilen.
 
Väl framme mötte vi resten. Totalt va vi 11 st och det är 10 sträckor på loppet så kvällen spenderades med att bestämma vem som springer vilken sträcka vem som skulle stå över. En majoritet kände sig lite krassliga, otränade eller hade ont någon stans. Jag fick iaf den sträckan jag ville på 4,7 km.
 
Vi bodde i ett hus som var delat med en lägenhet på övervåningen och en på undervåningen. Jag bodde i den undre lägenheten med 5 andra. Fick dela på en dubbelsäng med Kristin. Lite roligt ändå första gången man träffas. Vi va nämligen de enda tjejerna. "men det va ju kul å lära känna dig" sa Kristin när vi skulle lägga oss. Klockren!!
 
Sen va det upp tidigt på morgonen och möttes av detta vädret
Men vi hade räknat med regn hela helgen så vi va inte så förvånade. Fick frukostbaguetter och sedan började folk åka till sina olika sträckor.
Jag skulle inte springa förens vid 14 så det blev några timmars väntan. Blev avsläppt på min kontroll i spöregn, gick upp till växlingen, det slutade regna, solen kom fram och när min lagkamrat kom in för att lämna över armbandet var det uppehåll. Banan va fin, grusväg i skog, lite småbackar. Fick runda lite vattenpölar men slapp regn. Hade 30 min på mig men sprang på 32.21 så det va inte så snabbt. Är ganska säker på att jag kan snabbare men jag va så sjukt nervös och rädd för att ta ut mig för mycket i början. Men jag är nöjd att jag tog mig runt och hela grejen är väldigt rolig. Blev upphämtad och så åkte vi till målet i Mora. När våran sista lagkamrat kom in på upploppet sprang vi in i mål tillsammans med honom. Där fick vi medaljer mm.
 
Nummerlapp och inte så leriga skor.
Efter målgång började hemfärden.
Hoppas jag kan och får följa med nästa år för det va verkligen en kul grej. Så tack till alla inblandade.
 
Jag har även nått ännu en milstolpe med mitt pluggande. När man är klar med sin utbildning får man skicka in en ansökan om att få ta ut sin examen. En komité godkänner och så får man ett examensbevis hemskickat. Det har tagit lite tid att få vårat examensarbete lär och godkänt. Vi hade inte gjort massa fel utan det va mest att det tog väldigt lång tid för våran handledare att läsa det, sen hade hon semester mitt i allt. Men nu är det godkänt, inlämnat och betyget har kommit in. Så igår skickade jag och Elin in våra ansökningar om examen.
 
Får väll se hur lång den processen tar men borde ha mitt examensbevis inom en inte allt för lång framtid.
 
Puss och Kram
 

Hälsoundersökning

Ja då har jag vart på min första hälsoundersökning :) företaget jag jobbar på skickar alla sina anställda på hälsoundersökning vart annat år så det är ju bra. 
 
Nu blir detta ett inlägg om hälsoundersökningen och så kommer det ett inlägg senare om min första jobbvecka efter semestern. :) 
 
Själva undersökningen tog kanske 30-40 min och sköterskan va jättesnäll :) eftersom min undersökning va kl.10.30 och man ska vara fastande 4 h innan så hade jag inte ätit någon frukost. 
Alla mina värden såg jättebra ut! :) haha är lite stolt nu :) för man får väll skryta lite? Okej, då gör jag det :D 
 
Jag låg normalt på alla värden, blodtrycket var lågt, ingen risk för diabetes, tydligen dom bästa värden för kolesterol som man kan ha enligt sköterskan :) och ett midjemått på under 88cm vilket är bra för en kvinna. 
 
MVG kan man väll säga ;) nej då, skämt åsido så tycker jag det är bra med sånna här hälsoundersökningar som kollar det vanligaste. Det är ju bra å veta om man ligger i farozonen för tex. diabetes eller högt kolesterol. 
 
Nu va jag ju inte orolig direkt för denna undersökning eftersom jag känner mig frisk. Det är inte speciellt ofta jag är sjuk, och då är det typ en förkylning :) 
 
Men jag har ju inte alltid mått bra och det va skönt å veta att kroppen inte tagit skada av mina dåliga beslut och påhitt. Efter all problem med maten och vikten så är det skönt att hålla lite koll på blodsocker och blodtryck. Man kan väll säga att min hjärna inte alltid har sammarbetat med min kropp och det är skönt att veta att de dumma beslut som hjärnan gjort inte har förstört kroppen totalt utan att den har återhämtat sig såpass att värdena ser så bra ut som de gör. Men kroppen är ju dessutom fantastisk på att anpassa sig och läka sig själv :) så nu är det bara att fortsätta ta hand om denna kropp på ett bra sätt. De mentala ärren kommer alltid finnas kvar men kroppen verkar funka som den ska och det är lugnande. 
 
 
Så ta hand om er alla nu :) och blir ni erbjudna nån hälsokontroll tycker jag absolut att ni ska göra det. Vad har man att förlora lixom :) 
 
puss och kram