bokmalen is back . . .

Tjenna tjennare! (som jag och Elin har börjat säga, internt skämt haha)
 
Idag läste jag ut en bok och tänkte jag skulle recensiera den här på bloggen som jag brukar göra med böckerna jag läser, då kom jag på att jag har ju läst två böcker till som jag inte har recensierat här ännu. Så idag blir det ett väldigt recensionsinlägg med tre olika böcke,r men jag ska försöka hålla mig kort om varje bok :) 
 
Vi börjar med den som jag läste klart först. Du gamla du fria av Liza Marklund
 
Fast i detta fallet lysnade jag klart på den! :P Den va nämligen på ljudbok. Jag har inte tyckt så mycket om ljudböcker förut, jag har lyssnat på nån men då har jag vart tvungen att ligga i sängen på mitt flickrum hemma i Årjäng med CD:n på och bara rulla tummarna och lyssna. Jag har inte riktigt gillat det förut utan föredragit en riktig bok att hålla i. Nu har jag defenitivt ändrat mig. Nu gillar jag absolut ljudbok! Nu har jag ofta så mycket att göra så då kunde jag lyssna under tiden jag gjorde nått annat. Och när jag körde bil va det underbart att lyssna :) Det vart ju också tusen gånger bättre av att jag hade den i min Iphone så jag kunde lyssna vart jag än va. Nu låter det lite som jag fått världens uppenbarelse här om ljudböcker och jag förstår ju att alla saker jag räknar upp nu är ju såklart anledningar till att just ljudböcker finns och det visste jag såklat från början. Men det va liksom skönare än jag hade tänkt mig. Och man lyssnade ju klart boken så snabbt! Lyssnade lite då och då istället för att släpa med sig en vanlig bok för att läsa lite då och då, det gör man ju inte. 
Så nu vart det väll nog om det tror jag så kan vi ju gå in på handlingen av själva boken istället :D haha. Absolut läsvärd bok, det är alla hennes böcker. Men kan inte säga att denna blev min favorit. Denna va lite grymmare än jag minns de andra vara och så var denna väldigt inriktad på Annika Bengtzon och hennes privatliv. Det är liksom i hennes privatliv som allt utspelar sig och inte på tidningen som det brukar. Ska inte avslöja för mycket men det va det jag reagerade på. Det gjorde absolut inte boken dålig att den handlade så mycket om henne och hennes liv men det skiljer den från de andra. Det känns lite som att det skulle kunna va den sista boken i serien men man vet ju aldrig ;) Men kan som sagt rekomendera att lyssna på den på ljudbok. Man fastnar och så är boken slutan innan man hinner blinka! 
 
Till nästa bok då. Det är Twilight Breaking dawn av Stephanie Mayer
 
Jag har ju läst alla fyra böckerna men de tre första var ett tag sen och denna blev jag klar med nu :) Så eftersom jag inte skrivit nått om de tidigare böckerna så blir detta en recension av alla fyra böckerna. Jag tycker ju som många andra att dessa böcker är underbara! Jag är egentlgen inte så mycket för fantasy på film men i böcker är det en helt annan sak för mig. Jag har mycket lättare för att leva mig in och det blir ingen skillnad på om jag läser om vampyrer, trollkarar, drakar eller vanliga människor. På film kan det te sig lite overkligt men i böcker blir det mer troligt. Många tycker att de i böckerna förfinar vampyrer och gör dom snälla och vackra istället men jag menar, varför inte? Har man hittat på onda vampyrer kan man väll hitta på goda vampyrer? Jag, för min del gillar ju böcker med lyckligt slut också så det passar mig väldigt bra. Sen så har jag en känsla av att Stephanie använder vampyrer som metaforer för något annat. Kanske som en bild av tex vad tjejer förväntar sig av sin drömkille, att han ska vara snygg, stark, snabb, kärleksfull och finnas där för evigt. Kanske menar hon att man ska fortsätta leta efter honom och att han kan finnas i den person du minst trodde. Som en vampyr. Sen så är Bella en karaktär jag älskar, inte för att hon får två snyggingar att falla pladask för henne utan för att hon är så okompliserad men ändå speiell på samma sätt. Hon är en tjej som inte känner att hon passar in någon stans och inte är bra på något tills hon blir vampyr. Så tror jag många kan känna. Böckerna är otroligt spännande och jag tror som sagt att det finns många dålda budskap i dem, så läs dem och se vad de säger till dig.
Jag läste den första på svenska och de andra tre på engelska och det tyckte jag va bra. Kan rekomendera att läsa dem på engelska för de är inte så svåra. Lite konstiga ord här och där men inget som stör mig på så länge jag förstår handlngen. Har inte ork att sitta och leta upp översättningar till alla ord utan vill hellre komma vidare. Otålig som jag är :P haha 
 
På tal om otålig så kommer vi in på nästa bok, Hypnotisören av Lars Kepler
 
Den började jag med i torsdags och blev färdig idag (måndag). haha snacka om att ha brottom! Nej men jag har haft lite tur också. Har haft mycket tid att läsa under helgen och när jag sträckläser i flera timmar så kommer jag långt :) Jättespännande bok som man lätt fastnar i. Jag hade hört så mycket possitvt om boken innan och den levde upp till förväntningarna. När jag kommer visst långt in i slutet på en bok och upphällning börjar så kan jag inte sluta läsa! Jag måste få veta! Det har hänt nån gång att jag har läst till 1-2 på natten innan en skoldag bara för att läsa ut en bok. Jag är så pgg och inne i det så jag känner ingen trötthet. Och om jag ens skulle försöka lägga bort boken så kan jag inte somna ändå så det är lika bra att läsa klart. Vet inte hur många gånger det hände med Harry Potter böckerna. Och denna boken va likadan. Jag läste inte till långt in på nätterna som tur va men hade det tajmat sig dåligt på slutet så hade jag säkert gjort det. Boken kändes tjock när man började med den men det gick så fort! Nu ska jag bara se filmen också ;)
Ska inte spoila för mycket ifall nån vill läsa eller se den men kan säga några saker jag reflekterade över. Boken är full av hemskt störda människor som har varit med om hemska saker. Och det gör mycket av bokens "äcklighet", man får en insyn i hur dess männsikor kan vara och hur de har det. Hur förstörda de är och vilket kämpigt liv de lever. Nu tror jag väll inte att hela världen är full av dess människor för det är ju trots allt skönlitteratur vi pratar om men jag tror absolut att de kan finnas ett fåtal. Och det finns alltid anledningar till varför de är som de är. Jag tror det finns anledningar till varför vi alla är som vi är, det är händelser i våra liv som formar oss. Vad människor gör omkrig oss formar oss. Även om det är skönlitterära böcker tycker jag ändå att man lär sig en massa av dom. Som i denna boken, om hur svårt det är för samhället att hjälpa dessa människor. I boken får man följa en massa männsikor men det jag reagerade på var hur lite man får reda på om huvudpersonen Joona Linna. Han spelar en stor roll i boken och man följer honom mycket, men inte särsklit mycket privat. De andra personerna får man reda på hur de bor och en de saker från deras förflutna men ingenting om Joona Linna. Det får mig att undra på om de kanske har sparat det till en senare bok. Att denna första handlar om Erik och nån av de andra mer om  Joona. Men det återstår att se :)
 
Nu har jag nog fördjupat mig tillräckligt för idag ;) 
Puss och Kram
    

Gone baby...

Tja! Lite sent inlägg om helgen ;) skulle skriva igår men hann inte :( satt på skolan till 5, åkte sen till niklas jobb och väntade till han slutade. Då åkte vi till Niklas familj för att hämta våra katter och för hans pappa skulle kolla på våran bil :) där fick vi mat och jag klippte niklas hår :/ alltid lika rädd när jag gör det men denna gången vart han nöjd och jag tyckte med det såg bra ut :)

Sen fick Niklas en lista på grejer att köpa till bilen så idag blir det en tur till biltema. Vi kollade även lite på blocket efter en ny bil och guud va sugen man blir! Saknar ju såklart min kära bmw men varken den eller niklas volvo håller särskilt länge till :( och de är inte speciellt ekonomiska.


Så helgen då :P fredag slappade vi bara hemma och kollade på film. The green mile i över 3 timmar :) jättebra film. Vid 1-tiden på lördagen drog vi mot årjäng. Mamma och bror va i skövde hela helgen så det va vi och pappa. Vi tog en tur till Töcksfors och fixade lite grejer, åt mat och störde oss på norskar ;)

På kvällen firade vi min kusin som blev 15 :D stora killen! Vi åkte dit och jag hoppades att de skulle ha några kattungar kvar som jag kunde gosa med :) men det va inte så många kvar men som tur va så kom lilla Nelly dit så jag fick ha henne i knä en stund.
När vi kom dit hade de bara den söta röda katten kvar. Två gråa hade mormor fått och den lurviga grå hade en kompis fått och den vita hade försvunnit några dagar tidigare så den va troligtvis död sa de :( men den röda va så go så.

Helena gjorde klart maten och när vi skulle börja äta ringde telefonen och helena svara. Hon gick inte iväg eller nått utan stog kvar i köket och pratade, men jag lyssnade inte på samtalet förens Maria sa: "jag tror de pratar om kattungen. Hon sa precis liten och vit" då började vi alla lyssna på samtalet. Helena sa: " jag kommer direkt och hämtar den" och la på. Då va det några som bodde längre bort som hade hittat kattungen :) jag och moster hoppa i bilen och åkte iväg. När vi kom fram satt katten i knä på gubben som bodde där men när vi kom in i rummet hoppade katten ner och sprang fram till Helena som lyfte upp den. Den kunde inte få nog av klappar och gos utan strök sig mot Helena och spann hur högt som hellst. Tackade grannarna, stoppade katten i buren, där ville han absolut inte va utan försökte hela tiden ta sig ut. Så åkte vi hem och när vi släppte ut han så sprang direkt till sin bror. Sen spendera han tid med varje person på kalaset och skulle bli kliad och åt mat 5 ggr på en timme :) haha goingen va så glad å va hemma.

Så det va ett lyckat kalas :)


Never say never

Hej!
Gött med fredag igen :) på lördag åker vi till Årjäng igen ;) min kusin fyller år! sötisen ringde ju själv och bjöd dit oss och då kan man ju inte tacka nej. Inte jag i varje fall :P haha

Idag har varit en lugn dag för mig. Vi hade inget på skolan så jag har gått runt hemma i mina mjukisbyxor och utan smink. Tänk att jag tycker så mycket om mjukisbyxor nu. Så har det inte alltid vart. Jag va ganska sen med det, det tog flera år innan jag började använda mjukisbyxor. På den tiden va jag så bekväm i mina jeans, det va mina favvisar. Jag tyckte mjukis va så fladdriga och ivägen :/ Jag tycker fortfarande mest om jeans men de som känner mig vet att jag har en tendens att sitta på lite konstiga sätt och dra upp bena i konstiga ställningar och mina jeans blir så slitna av det. Sen så har min kroposform ändras lite så jeans är mera tajta på vissa ställen :) så nu tycker jag det är skönt med mjukisbyxor så jag kan sitta som jag vill :D


Men hela dagen va jag inte hemma och pluggade utan tog mig till universitetet och tränade på Kauif :) är inte alltid så sugen på att träna på fredagar men det är ett bra styrkepass då som jag gillar så idag va jag peppad.

Ser ni mina magrutor? Haha skoja bara! Har typ inga och de små jag har syns bara om jag spänner magen ;P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puss och Kram


Snabbt!

Hej!
Jag ville gärna skriva ett inlägg igår om tacksittningen men hade ingen motivation till att skriva :( typ samma idag men ska nu slänga ihop ett kort inlägg ändå.

Japp, på lördag va det ju tacksittning som sagt :) riktigt kul! Matilda försöker alltid få mig att dricka mer genom att tävla :) men kul har vi alltid! Man skulle ju va utklädda också och i brist på fantasi så bestämde vi oss för björnligan :) men det va riktigt lyckat tyckte jag ända till vi kom till festen och det va typ 3 björnligor till. Men vi va ju lätt de snyggaste :) varför finns det ingen kvinlig björnligan för? Mycket sexigare :P

På söndag tog jag det lugnt, låg kvar länge i sängen och gick runt i mjukisbyxor hela dagen medan Niklas spelade in radio :) fick även gjort en del på mitt projekt. Så om ni inte hör något från mig så är det för att all min tid går till projektet nu :)

Puss och Kram


i vimlet

Tjenna!
Jag skrev ju om lördagen men får skriva lite om söndagen också :) Niklas skulle ju spela in radio med Joel och en till. Jag brukar ju va hemma och sitta tyst när de spelar in men vid 1 ringde mamma och sa att de va på väg från Dalarna och skulle få lite dötid i karlstad mellan 3 och 7 typ och undrade om de kunde vänta hos oss. Jag vill ju inte missa en chans att träffa mina föräldrar men hemma hos mig kunde vi ju inte va. Det fick bli en stund på Bergvik bestämde vi och så skulle vi åka hem när de hade spelat in klart. En stund innan jag skulle åka och möta dom så ringde Keith och sa att han typ va utanför våran dörr och ville träffas. Han är ju inte speciellt ofta i kd så jag kunde ju inte säga nej till att träffa han heller. Det fick helt enkelt bli så att jag och Keith åkte till Bergvik och hängde med mamma och pappa tills radion va klar. Då åkte vi hem till mig och Keith drog vidare på bio. Fick en trevlig stund med mamma och pappa :)
 
Jag hade ju tänkt plugga under helgen också och dum som är så försköt jag ju det till söndagen för då trodde jag att jag skulle ha tid :( men icke! Alla ville ju komma hit på söndagen! Så fick råplugga hela kvällen sen, med en liten paus för solsidan såklart ;)
 
Idag va jag med om något annat i alla fall :) Vi slutande vid kl.ett så gick på 1an bussen för att åka hem från universitetet. Den blev självklart full så jag fick stå hela resan :( Men då ser jag någon som sitter några säten fram. Han är väldigt lik Stefan Holm, tänker jag. Kommer på att det kan ju faktiskt vara han. Står där länge och väl och försöker bestämma mig för om det är Stefan Holm eller en kopia. Jag vet fortfarande inte om det va han men hoppas att det va det. Som tur va satt han mestadels och kollade ner i sin mobil eller nått annars hade han väll funderat på varför jag stog och nöstirra på han halva vägen in till stan. Om vi nu låtsas att det va han (jag är typ 90% säker)
så vart jag så paff när jag såg honom. Vad gör han på bussen? tänkte jag. Menar han att han åker buss som vi andra? Nu kanske ni tycker att jag förstorar upp detta lite väl mycket, och jag vet, Stefan holm är ju ingen superkändis direkt som borde ta limousine till universitetet varje dag. Men även fast jag vet att han jobbar där så är jag ändå van att se honom på tv. Det är ju inte så att man springer på han i korridoren varje dag. Jag har nog sett han på riktigt typ 2 ggr eller nått, men på tv typ 100! Det va därför det kändes så konstigt för mig att se honom på bussen så där. (Kanske därför jag inte kunde bestämma mig för om det verkligen va han.) haha jaja får väll hoppas att man hamnar på samma buss igen :)
 
Kaffe!!
 
bild från violas 2årskalas i lördags. Jag skrev nog inget om det. Det va jättemysigt kalas. Barnkalas är ju för mysiga :) Viola va söt och vi fick jättegoda tårtor som Mikaela hade bakat!
 
Puss och Kram

Mexico

Ja jag lovade ju lilla Matida att skriva ett inlägg om helgens fest så här kommer det.

Vi tog bussen till karlskoga vid 6. Det enda bra med att det tar så lång tid att åka buss va att vi fick den längsta pratstunden på flera veckor! :) haha. Man hinner ju inte säga så mycket när man bara ses i korridoren på skolan. Nu fick vi ta igen det. Vi kom fram till Karlskoga i tid! Se där ja Värmlandstrafik! Ni kan ju om ni vill.

Elin hade erbjudit sig att möta oss och visa vägen till lokalen men vi valde att förlita oss på iphone och vårat lokalsinne :/ men tro det eller ej, vi hitta fram. Utan att gå någon värre omväg. Jag som bara hade träningsvärk i armarna efter styrketräningen i fredags körde på höga skor också :(

Så fort vi "kändisarna från karlstad" kom fram så drog partyt igång :) nja inte riktigt. Dom hade ju fixat en massa grejer och pyntat fint. Vi fick leka "sätt mustachen på mexikarn", shota tequila och stoppa huvet i ett hål i en pappbit. Tyvärr spårade några av gästerna ur och snodde pinjatan och gjorde sönder den så ingen fick godis :( dålig stil tycker vi!

Nej men som slutsats tycker jag karlskogaborna festade bra :) de va lite sega i starten så det tog ett tag innan festen drog igång riktigt men annars jättebra :)

Som avslutning tog vi nattmat och sen 20 i 2 bussen hem. Jag somnade såklart på bussen :( stackars Matilda.
Väl framme i smällkallt karlstad vi tre på natten plockade Matildas mamma upp oss.

Så Karlskoga kan man absolut satsa på och det är ju som Matilda sa, kul ibland och festa där man inte känner folk istället för samma gamla som man alltid hänger med. Så se upp karlskoga! Om vi vill ha lite omväxling kanske vi kommer tillbaka. ;)

Nej men jag hoppas Matilda också hade en bra kväll :) och här kommer lite bilder. Visst är vi snygga i mustach? :P


Länge sen ....

Hej!
Nu är det snart helg igen och det ser jag fran emot :) ska ju på mexikansk fest i karlskoga på lördag. Jag och Matilda ska utforska karlskogas nattliv ;) haha nej då!

Sen så hände det en väldigt rolig sak igår. Jag satt i biblan med min grupp och skrev. En tjej slår sig ner vid datorn breve oss. Jag känner inte igen hennes röst men när jag vänder mig och kollar så är det ju Emelie, som jag på högstadiet ihop med! Vi gick i samma klass i tre år men har inte sett sen vi sluta 9an. Väldigt komiskt ögonblick när vi kände igen varandra :) men också ett härligt ögonblick för det va så längesen jag träffa henne!

Det fick mig att tänka på våran gamla hägstadieklass :) vilken härlig klass vi hade. Hade vart kul och träffa alla igen! Hoppas verkligen det händer :)

Puss och Kram


Helga!

Hej!!
Jag har tänkt blogga flera gånger under helgen men hela tiden glömt bort det :( så det får bli ett måndagsinlägg istället :)

Helgen har väll vart bra tycker jag :) jag hade sett fram emot den här helgen för det va så mycket kalas :P och så va jag hos optikern i fredags. Tyvärr så mådde jag så dåligt på fredagen så kunde inte följa med till Lenas kalas :( jag mådde bra på morgonen för då gjorde vi tenta och sen fikade vi några tjejer :) jättemysigt! Sen åkte jag hem och va jättetrött och klarade inte äta nått. Släpade mig till optikern fast jag inte mådde så bra och som tur va gick det fort så fick jag åka hem igen sen. Höll på att somna på bussen men tänkte att det säkert va för att jag gick upp vid kl.6 på morgonen, så jag skulle hinna bli pigg till kvällen. Men icke! Klarade inte somna och inte äta utan bara låg i soffan. Jättekonstig känsla för magen skrek efter mat hela tiden men så fort jag åt nått va jag "mätt" efter en liten bit. Det gick inter ner mer fast magen kurrade. Så istället för att åka på kalas där jag inte skulle klara äta nått och bara ligga i soffan så bestämde jag mig för att stanna hemma och försöka sova och äta så Niklas fick åka själv till sin familj. Som tur va fick jag i mig lite mat och somnade tidigt så dagen efter va jag bättre :) underliga saker man är med om ...

Så på lördag kom mamma och pappa hit efter en dag i Kil:) så följde jag med dom in till stan på Marias 40 årsfest. Denna gången stannade Niklas hemma men jag ville ju inte missa ett kalas till :)
Festen hölls i korskyrkan i stan och det bjöds på god mat, musik, skratt och uppträdanden! Tiden gick så fort, vi gick vid halv 12 och då hade hon inte öppnat presenter än ;) haha söta Maria!

Jag på kalaset :) Mamma övertalade mig att ha flätan på sidan

Marias bror och en tjej som spelar
 
 
 
 


Igår blev det skön sovmorgon och en lugn förmiddag och sen bio på kvällen :) bourne legacy. Kan rekomenderas. Jättebra!

 


Idag har jag skaffat nya appar så sitter och leker lite och skapar nya bakgrunder



Nej nu ska jag se på djurakuten!
Puss och Kram