Föreläsare på heltid?

Halloj.
Sista veckan innan semestern här. Allt rullar på och det känns som veckan kommer gå jättefort. Sen är det ju sedvanlig sommarfest med jobbet på torsdag, det ska bli skoj. 

Skickade ett sms till Elin idag med texten: jag tror fan jag ska bli föreläsare på heltid snart :D. 

Lite överdrivet kanske men det har faktiskt blivit en del presentationer och föredrag under mitt första år på ByggDialog. Och jag känner verkligen att jag växer med uppgiften. Från att ha varit en som hatar att prata inför andra (tycker fortfarande det är småläskigt) så kan jag nu göra det utan magont i flera veckor i förväg. 

Det beror lite på situationen såklart. Blir jag tvingad att prata om något, får en bestämd tid och en publik som jag måste träffa varje dag sen så är det fortfarande jobbigt. Men när jag gör det av egen fri vilja, informerar om något och för en publik där alla är okända så känns det nästan kul ibland. 

Jag fick frågan idag om jag tillsammans med några andra tjejer kunde tänka mig att träffa några tjejer som läser till byggingenjörer på högskolan i Skövde och berätta lite om mitt jobb och svara på frågor. No problems! Sa jag :). 

Man kan ju inte direkt säga nej. Dels så är det hedrande tycker jag att de ens frågar mig (de vill ha mig där). Sen tycker jag det är en bra grej att fokusera lite extra på byggingenjörs-tjejer. Något liknande hade jag gärna gått på under min tid på universitetet. Så när det är för en bra ska så ställer jag gärna upp :) ska nästan bli lite kul. Mitt jobb har jag ju inga problem att berätta om. 

Jag brukar ju inte vara för att man ska favorisera någon grupp så här men samtidigt är man ju lite feministisk så då går det bra :) haha. Nej men jag kan förstå deras tänk lite. Killar hittar nog ganska snabbt sin plats på ett bygge, nu pratar jag bara om byggen för många tjejer blir ju konsulter och stöter kanske inte på samma problem i branschen. Därför ville de ha tjejer ute på projekt som kom och pratade. En tjej som hamnar på praktik eller annat kan kanske känna sig lite vilsen på ett bygge med 30 gubbar. 
Då kan det ju vara skönt att veta att vi är faktiskt fler tjejer där ute. Jag ångrara inte en sekund att jag jobbar med det jag gör. Oftast är det jättekul på ett bygge (med 30 gubbar). Och därför vill jag ta varje chans jag får att locka ut fler tjejer på byggarbetsplatserna, de flesta blir ju som sagt konsulter och annat. Kanske för att de har dålig koll på vilka möjligheter som finns. 

Haha som ni märker så är detta lite av en hjärtefråga för mig :). 
Därför bjuder jag även på en bild på mig ute i produktion. Under våren hade vi nämligen en fotograf här på bygget i Skövde som tog lite bilder för hemsidan mm. Då frågade de också om jag ville ställa upp på några bilder. Samma sak där. Gillar inte! att bli fotograferad, och stör mig lite på fenomenet att ta kort på den enda tjejen på bygget för att hon är automatiskt den "snygga". Varför skall jag va med på alla bilder bara för att jag är i minoritet och sticker ut?  
Men fick ju förklarat för mig att även dessa bilder skall användas i gott syfte så jag ställde upp även på det. 
Tycker dessutom resultatet blev rätt bra :) 


Puss och Kram


Fridas student

Hej hej! 
Nu är ju studenttiderna här och i år var det Fridas tur. Bara Herman kvar sedan har alla mina extra syskon tagit studenten. 

Detta va såklart stort för mig eftersom vi är så nära. Delar ju alltid hennes glädje (och sorg). 

Först hade hon bal. Detta var på måndagen och eftersom jag jobbade i Skövde då så kunde jag inte kolla på dem :( men har istället fått njuta av bilder från denna dag. Delar därför med mig av några av dessa bilder fast de inte är tagna av mig. 


Med sin bal-dejt. 

Var precis så vacker som jag visste att hon skulle vara <3. Klänningen hade jag också fått se i förväg. 


Stoltheten och kärleken flödar! <3 

Men själva studenten var på torsdagen och då var jag tack och lov hemma i karlstad så jag kunde smita iväg en stund och ta emot henne när de sprang ut. 


Mycket folk utanför Nobel. Och otroligt varmt. 
Jag har inte jättebra bilder på när de springer ut för eftersom jag är så kort så tog min längre bror kort med sin mobil och de har jag tyvärr inte. 

Före de sprang ut. 

Skylten som Herman håller. 


När hon väl kom så blev det många kramar och blommor. 

Det fina paraplyet gjorde att hon hamnade i tidingen. 

In action. 


Resultatet. Såklart fick även de fina föräldrarna vara med. Bästa extrafamiljen man kan ha! <3 


Sedan blev det såklart fotografering med de flesta släktingar. (Redan börjat jobba? ) 


Och åka flak såklart! :D 


Festligheterna fortsatte sedan på kvällen i Årjäng, på Röset. 

Där var det öppet hus med en massa folk, massa mat och massa fika. 


Tog inte så mycket kort då :) hade lite batteri i mobilen. Men här är iaf presentöppningen i full gång. Jättemkt fina presenter fick hon.


Sedan lite fotografering med den lycklige studenten. Har alltid roligt med dig stmpan <3 



Stort grattis ännu en gång till min duktiga syster! Är så himla glad och stolt över dig :) <3 

Blev lite tårögd här om dagen när jag tänkte på att din farfar missar det här. Jag vet att han hade velat vara där och jag vet att du hade velat ha honom där. Jag vet vad han betyder för dig. Men jag vet också att vart än finns nu så tittar han ner och är såå stolt över sin lilla Frida <3 

Nu får du ha det så himla bra i USA och lova att du kommer tillbaka till mig efter ett år. 

Puss och kram 

Mors dag och Joline

Hejsan svejsan. 

Då var det måndag igen, helgen går så fort! Trotts att jag har en extra ledig dag. Den tenderar att bli fullspäckad ändå ;) vet inte hur jag lyckas. 

I fredags trodde jag att det skulle bli helt okej, jag visste att jag hade tvätt-tid och så skulle vi ut och äta med vänner på kvällen. Så tänkte jag rita lite på mamma och pappas hus där emellan. Men sen kom den ena saken efter den andra, fick hämta ut paket åt Niklas (hos jordens segaste ombud) så blev sen till affären, vilket gjorde att jag blev sen till tvätten. Och då hade jag inte gjort mig iordning något före för jag tänkte att jag har ju så lång tid efter att tvätten är klar. Men det blev jättestressigt! Sen fick jag tillfälligt hjärnsläpp och trotts att jag visste att vi skulle mötas halv 7 så tyckte jag att bussen som gick 18.25 va en bra idé. Tills jag stog på hållplatsen och Niklas ringde. Jäklar! Vi skulle ju va där halv! 

Jaja, de fick vänta lite på mig :). 

Färdigfixad! 

Sen fick vi vänta på maten typ en timme ändå så det gjorde inte så mkt. Tur vi inte hade bråttom den kvällen :) efter maten blev det en tur till tables. Tror det är ett av mina favvoställen faktiskt :) 

Jag brukar ju klaga på att vi är så gamla Niklas och jag men när vi kom till Tables va det faktiskt Niklas och jag som satt med var sin drink när de andra tog kaffe (!). Kanske inte är pensionärer riktigt än. 

Av någon anledning blev jag väldigt sugen på att riktigt supa till den kvällen men det va nog bara jag som va taggad för vi åkte ändå hem ganska tidigt allihop. Några skulle på fest dagen efter så. 

Men det va ju skönt att vakna pigg på lördagen för då gick vi upp i tid så niklas hann bygga ihop sin nya datastol och jag hann rita lite mer. Sen drog vi till Årjäng. Eftersom det var mors dag under helgen och Niklas mamma gottade sig i Ungern så blev det att hälsa på min mammi <3. 

Passade ju såklart på att träffa min kompis Jaqueline och min lilla guddotter Joline också. Va där redan på lördagen men Niklas följde inte med eftersom han varit förkyld en längre tid och inte ville smitta gulle-barnet. 


Vi leker lite Joline och jag :) sen somnade hon i mitt knä och det finns det också fina bilder på men de tog Jaqueline. 
Hade även med mig lite kläder som jag köpte till Joline i London. 



Det dröjer nog till hon kan använda dom men de va så söta så jag kunde inte låta bli :P. Tänk när hon börjar tulta runt med jordgubben på rumpan. Jag kommer ju dö :) 

Söndag firade vi mamma med fika och present. 
I år hade jag lagt ner mig och hittat present till både min mamma och Niklas mamma :) 


Jättefina muggar med änglevingar som jag fyllde med godis. Jag tror de blev nöjda ;). 
Så min mors dag gick lite i ett tema i år. Men mammor är ju som änglar, håller ni inte med? 

Sen kom såklart Jaqueline och hälsa på hos mamma också :) det gick bra att Niklas va där så länge han inte snosa på bebisen (hur kan man låta bli? :O) 

Lilla Joline hos mamma <3 vem har charmat vem egentligen
Finns ju inget gulligare än små barn. Och min guddotter är ju såklart den sötaste ;) haha. 

På söndag kväll åkte vi tillbaka till Karlstad. Kollade till katterna lite snabbt, hämtade sedan Lena på tågstationen och såg sedan på Mästarnas mästare hos dem. Så vi hann med ett litet morsdag-firande där också :) 

Fick även presenter från Ungern! Jag fick en jättefin sjal :) har tyvärr ingen bild nu men det kommer säkert. 

Hoppas ni hade en riktigt bra helg och fick fira era mammor ordentligt! 

Ni får gärna skriva vad ni vill se mer av/eller höra om. Känns som jag fastnat lite i bloggandet. Kan ju skriva mer om jobbet och visa lite bilder. Kan ju inte skriva detaljer eller visa alla bilder men lote kan kag bjuda på. Fast det beror ju på vad ni vill läsa :) även om jag älskar mitt jobbså kanske inte alla orkar läsa om det. Men att bara skriva vad jag gör på helgen börjar bli tjatigt nu :). Får komma med nött nytt och fräscht snart. 

Puss och Kram