Dille på skor

Hallo. 

Är väldigt inne i sko-djungeln nu :) man kan ju aldrig ha för många par skor enligt mig ;) 

Min bror höll på å bli galen på mig och mina skor när vi bodde under samma tak :) 
Had aldrig haft extremt mycke skor men har alltid haft stor faschination för skor och skulle alltid in i alla sko-butiker. Men å andra sidan är ju min bror sån som köper 1 par sen går han i dom till de är trasiga och då köper han 1 par nya :) haha. 

Nu vill jag utöka min samling till sommaren med fina skor. 


Har letat efter denna typ ett tag nu men inte hittat så många. Dessa är från ellos och de gillar jag. Vet dock inte om de är tråkiga i svart :/ . Någon som har tips på liknande men i roligare färg? 


Föll även för dessa med glitter och låg klack :) men vet inte om jag gilla "banden vid knäppninge". 


Gilla dessa skarpt! Härlig färg. Men de va rätt dyra så får se :) 

Vad tänker ni uppdatera er sommargarderob med? 

Puss och Kram 

London 8-10 maj 2015

Hejsan! 
Det har tagit lite tid men nu har jag äntligen fått in alla bilder i daton så nu är det dags att skriva och berätta om min ressa till London :) Det har tagit lite tid för direkt efter resan åkte jag och jobbade. Sedan har jag varit sjuk och inte orkat något annat än att ligga i soffan och kolla på serier. 
 
Men nu ska jag äntligen lägga ut alla bilder från resan här. Kommer nog låta bilderna tala mest för sig själva, så lägger jag till lite kommentarer. 
 
 
Flög med Ryanair från Rygge flygplats till Stansted flygplats. Mamma skjutsade mig till Rygge. 
Flygresan tog ca 1h och 40 min. 
 
Väl framme på stansted tog jag express-tåget till Liverpool street station. Så här såg det ut där. En stor tågstation så när jag kom upp blev jag väldigt osäker på vilket håll jag skulle gå åt. Hade fått en karta av Camilla där hon hade ritat vilken väg jag skulle gå. Men jag visste ju inte vilken sida av stationen jag va på! Men jag började gå och hittade snart skyltar mot sevärdigheterna. En väldigt bra sak med london, bra skyltat.
 
Lite arkitektur på vägen.
 
 
 Lite lätt regningt på fredagen, men varmt ändå. 
 
 
Inne i gången till vänster var det som en marknad innomhus, eller massa butiker. Jättemysigt! Och till höger ser ni ett monument som sticker upp mellan byggnaderna. Minns inte vad det hette :) 
 
 
On London bridge! Utsikt åt ena hållet. 
 
Utsikt åt andra hållet. Där har ni tower bridge. 
 
 
På väg mellan London brodge och tower bridge. Ser ni tåget som går högt där uppe? I London går tågen antingen under marken eller högt uppe :) 
 
När Towerbridge hittade jag detta konstverk. "more london" där det rann massa vatten, dels på mark, bilden till höger och dels på de stora "klossarna" till vänster. Väldigt rofyllt med grönska och vatten mitt i en storstad. 
 
Nära Tower bridge.
Va ju tvungen att ta en selfie :) 
Tower of London. 
 
On tower bridge. Första tornet. 
Nöjd över att tagit mig hit all by my self! :) 
 
 
Utsikt från bron till vänster och andra tornet till höger. 
Karakteristiska byggnader på väg mot london eye. 
Ju närmare london eye jag kommer desto mer ont i fötterna får jag. Vill ju hinna se allt men det börjar bli jobbigt att gå. Får stanna några gånger på vägen. 
 
Första skymten av mitt mål. :) 
Gick dock aldrig närmare än så här för gick aldrig över flogen på fredagen. Ville till Big Ben då :) Vi va dock flera gånger på andra sidan Themsen på lör-sön.
 
 
Gick genom fina parker. 
Massa flaggor vid parlament squere. 
The Big Ben! 
 
And I was here! :) 
 
Genade genom St. James Park. Vid det här laget vill jag bara sätta mig någon stans! 
 
 
Piccadilly circus. Äntligen! 
Hittade denna Tiger of Sweden butik (heja sverige) och sedan ett café där jag äntligen fick vila mina fötter. 
 
Mötte sedan upp Camilla på Piccadilly vid 8-tiden. Ett kärt återseende! Så himla länge sen! 
Vi gick sedan till en mexicansk restaurang. Ångrar att jag inte tog några mer kort den kvällen :( Men vi hade så mycket att prata om. 
Efter maten gick vi runt lite till, men eftersom jag hade ont i fötterna och hade bärt unt på mitt handbagage hela dagen tog vi ganska snart tåget hem till Camilla. Hon bor i ett samhälle lite utanför London. ca 30 min med vanlit tåg och 15 min med snabbtåg. Richmond heter det. Ett fint samhälle med en hel del butiker men även mycket natur. 
 
Hu bodde jag då? Hos Camailla värdfamilj. Jättesnällt av dom att låta mig bo hos dom, verkligen! Fint hus har dom också. 
Camillas rum. Jag sov på madrassen :) Lagom för oss. Vi va ju mest ute och flängde ändå. 
Hennes egna badrum. Lyxigt värre! :) Så vill jag med ha! 
Lite dåliga bilder men Älskade hennes dusch! :) 
 
Utanför deras hus. 
Startade lördagen med brunch på giraffe :) Här har vi fått drickan. Camilla har en smoothi med mango (mums) och jag fick världens godaste pepparmint te <3.
Våra berg av banana and blueberry pancakes! Så gott! 
Gick sedan en sväng på marknaden i Richmond. 
 
Fina Richmond. 
Åkte in till London. En av alla deras gamla och underbara tågstationer. 
Det var väldigt mycket folk på gatorna och vi hittade fler arkitektoniska egenheter :) 
Besökte Kings Cross. Någon som känner igen sig? 
 
Just det! Harry Potter :) För alla nördar. Det var dock väldigt lång kö för att ta kort vid plattform 9 3/4. 
Så vi besökte butiken i stället. 
Utifrån. 
Vi va ju tvugna att åka dubbeldäckare. 
Jag och Camilla på bussen. 
En fika på starbucks innan shoppningen drog igång. 
En cool glas entré mitt emot starbucks. 
Fler härliga byggnader. 
Vi hittade en butik med svenskt godis :) Sedan höll vi på att shoppa ihjäl oss på Primark. Det är alltid otroligt mycket folk där men om ni är i London så måste ni nästan dit. Finns hur mycket som hellst! och billigt är det. 
Sedan var det dasg för teatern :) 
 
Jättebra platser hade vi :) Man får inte ta kort under föreställningen så ni får tyvärr inte uppleva den magiska stämmningen. Då måste ni gå och se den :) Vilket jag kan rekomendera. Bästa musikalen/teatern på länge! Rolig, underhållande, all den bra musiken från filmen. Och den afrikanska stämningen och kulturen är ju det bästa med allt! Så himla skönt med de afrikanska rytmerna, bongotrummorna och kläderna. Man blir så avslappnad. Ja gud va underbar den va! 
Förväntansfulla tjejer :)
 
Efter showen tog vi oss en drink på denna uteservering. Där uppe på terassen. Så skönt att kunna sitta ute vid 10 på kvällen utan att frysa ihjäl. 
Min glada vän! <3
Gick sedan genom ett nattligt London till tågstationen. London eye by night. 
Gick förbi denna byggnad med alla siffror på. Har ingen aning om vad det står för. Någon som vet?
Söndag morgon gick vi upp tidigt och Camilla följde med mig in till Lnodon för att se till så jag kom med rätt tåg :) Här är vi på bron bredvid London eye. 
 
Ännu en god frukost :) fast denna gång på Pret. 
Smoothi på massa härlig frukt och äggsmörgås till det. 
Stressade sedan genom några tunnelbanestationer bort till Liverpool street station. 
På stationen hittade vi denna söta fåren Shaun! :) Vi ahde sett flera under helgen och skämtat om att kort vid en. Men det har alltid kryllat av barn så blev aldrig någon korttagning. Förens vi hittade denna helt ensam på stationen. Då var vi ju tvugna att latja lite. Som det sista innan jag åkte. 
Passade på att ta lite bilder vär vi stog och väntade på att få gå ombord på planet. Så himla härligt väder så det gjorde inget att stå ute ett tag. Man kunde stå utan jacka utan att frysa.
Fick sitta vid ett fönster och det var en ganska målnfri dag så man kunde följa England länge. 
 
Hej då England! 
Landade på Rygge i tid och där mötte mammsen upp mig. Världens bästa mamma som både lämnar och hämtar <3 Det fick hon en present för. Sen när vi kommer till årjäng visar det sig att sista bussen till Karlstad går 18.00 och den har vi missat. Så mamma kör mig även till Karlstad.
 
Så tack alla som hjälpte mig denna helgen! <3 Och speciellt tack till Camilla som tog så väl hand om mig i stor staden! Det va så roligt att träffas igen. Jag kommer absolut att åka tillbaka! 
 
Har ju inte sett allt än! :) 
 
Puss och Kram
 
 
 

Drömmar om London

Hej på er! 

Nu kanske jag får tummen ur och uppdaterar lite oftare. 
1 maj idag. Hockey vm har dragit igång så sambon sitter bänkad framför tv:n :) 

Under tiden planerar jag min weekend i London. Åker ju nästa fredag :) ska bli så himla kul! Har aldrig varit i London men det är ju en sådan stad som bara måste till någon gång. Anledningentill att det blev nu är att min kompis Camilla som bor i London och jobbar som aupair har bjudit dit mig för att gå på teater. Min plan ser ut så här: jag landar på stansted flygplats 12.55. Tar tåget/tunnelbana till centrala london. Tar mig till stationen vid piccadilly circus och går därifrån till oxford street, hyde park, buckningham palace, st james park, big ben och london eye. 
Tar mig sedan till dit Camilla bor. Hon kanske möter mig i London. 

Lördag: vi åker dubbeldäckare, ser tower bridge, tower of london, st paulus cathedral, kings crossing och ser the lion king. Kanske inte den ordningen men :) då är camilla med mig hela dagen. Söndag får vi se vad vi hinner med på morgonen för mitt plan går från stansted 13.20. 

Jag kanske är lite nitisk när det gäller detta med planering men det finns rum för lite planlöst strosande och shopping också. Men jag ville gärna ha en rutt färdig fär fredagen eftersom jag blir mycket själv då innan Camilla slutar. Så hon har hjälpt mig hitta en rutt där jag får se de sevärdheter jag vill. Känner inte riktigt att jag vill komma till denna storstad helt utan plan och börja vandra runt. Då kommer jag gå vilse och inte se en enda sevärdhet :). Är ju inte direkt som i sverige att man kan ta fram gps:en så fort man inte vet vart man ska ;) 




Sen så är min 10 dagars detoxkur slut. Jag är faktiskt stolt att jag klarade det. Speciellt eftersom denna vecka varit den värsta på länge med tårta och fika. Trodde jag skulle dö! Men jag höll ut. 

Det värsta var sista dagen (onsdagen) för då fick vi cider och tårta efter mötet på jobbet. Blev fört lite förtvivlad men tänkte sen att, nej fasen. Har det snart gått 10 dagar så ska jag väll klara hålla ut sista dagen! Kan ju inte svika mig själv nu. 

För som Niklas sa när jag började klaga inför honom på min missade tårta, att jag som är så smal och fin borde kunna äta lite onyttigt ibland (söt som han är). Men det är inte det som det handlar om! Jag vet att jag är smal (man kan dessutom äta nyttigt även om man är smal). Jag äter alltid det jag vill. Jag unnar mig godsaker. Det var inte för att banta som jag gjorde detta i 10 dagar. Det var för att ge kroppen en paus från många av de gifter som detoxen skall rensa ut! Jag ville bevisa för mig själv att när jag säger att jag skall göra något i 10 dagar, så gör jag det. Oavsett vad som frestar mig. Så därför är jag stolt och nöjd. För jag klarade mina 10 dagar. Så nu går jag tillbaka till att äta som jag brukar, varierat och unnar mig godsaker ibland :) 

Kan absolut rekomendera denna om man vill köra en detox. Den smakar gott, jag fick energi och 10 dagar går fort :) 

Puss och Kram