summer


                                            "Solnedgång i Rättvik"



Vad är det för väder vi har? Det bara regnar och regnar. Jag brukar inte ha nått emot regn men just nu förstör det mitt sommarlov och det gillar vi inte. Nu dra vi snart te Rättvik på Classic Car Week och vi hade hoppats på bättre väder där men det ser inte så ut. Himla tråkigt. Jag tror aldrig jag har vart där och det har regnat hela veckan men det gör det antagligen i år.
Men antagligen spelar det ingen roll, det kommer nog folk ändå och vi har nog kul även om det regnar lite. Ska bli så kul att spendera en hel vecka i en av mina favoritstäder omgiven av gamla bilar och raggare. :) 

By the way så tror jag att många har fått fel uppfattning om raggare. Och eftersom jag anser mig va lite av en expert på området så kan jag förklara vad en raggare är. Kanska expert är lite att ta i men jag har vuxut upp mitt ibland dom och tycker mycket om dom. Det är ett sätt at leva, klä sig och umgås precis som alla andra stilar tex. punkare, hippies, hårdrockare, country mm. Jag kan ju börja med det viktigaste i en raggares liv och det är BILEN. Såklart! Att ha en en bil är det ultimata för en raggare, visst du kan va raggare utan bil men deras stora intresse är ändå bilarna och det är det dom har gemensamt. och det finns inet som säger att cheva-folk bara hänger med cheva-folk och pontiac-folk med pontiac-folk. Nej alla pratar med all, fast det är så klart normalt att en som har en Buick tex och ser en annan fin Buick så pratar ägarna med varann. Men de är väldigt öppna och oftast glada personer. Kanske andra har fått en bild av att de är sura och arga av sig och inte vill prata med andra men det kan nog bero på att de har svårt för sånna som inte har samma intresse och jag har ju som sagt bara sett dem när de är runt människor som har samma intressen och de förstår varann. Och som sagt alla är ju olika, ingen är samma som nån annan, inte heller raggarna. finns nog alla sorter. Sen kan jag medela att alla dricker inte öl hela tiden, vissa dricker inte alls, andra dricker annat fast öl är en vanlig dryck och inte bara bland raggare. Tjejer existerar såklat med och de är inga luder eller lösa på nått sätt. Ofta är de lika intresserade i bilar som sina killar. De kan kanske verka lite manliga av sig en del. Men coola är dom. Raggare är inte heller själviska utan sympatiska och hjälpsamma. Lånar gärna ut saker till bilen och hjälper till om ens bil går sönder, ingen kan allt men alla kan något. Riktigt kul å se. Så ni som ogillar eller är rädda för raggare har nu fått veta sanningen, de kanske ser tuffa ut i sina trasiga jeans, skinnväst och ölmage i vädret men jag är så glad att jag har haft dem i mitt liv. 
Vem vet, kanske finns det en liten raggare i mig me ;) 

So long! :D 

Puss och Kram  


Helgen

Gud vilken rörig helg!
Jag vet inte om den va bra elller dålig, den va bara komplicerad. Fick mig att tänk till.

Det va ett tag sen

Nu var det ett tag sen jag bloggade så jag kännde att det var dags. 

Det finns så mycket man vill göra på sommaren och jag har inte hunnit med helften av det jag vill göra. Tiden flyger fram. Men hittills har mamma fyllt 40- stort kalas, Frida fyllde tretton - stor tjej nu, Moster har provat på å va skådelspelare, jag har vart på kusten och brorsan har köpt en dator.

Kommer kanske lite bilder från mammas kalas och bygdespelet som moster och kusinerna var med i lite senare när jag orkar.
Nu är det sämst väder så man vill inte va ute. :( Ganska grått och deprimerande faktiskt. 

Nu hade jag inget mer att berätta. Ha det bra! 

Puss och Kram