Zeldas äventyr och bok recension

Ja nu har Zelda varit ute på äventyr i alla fall! Det var på söndagen som vi tyckte hon va ute större delen av dagen och på eftermiddagen och kvällen kom hon inte in alls. Nu när dom har upptäckt kattluckan så går de mest in och ut hela tiden. Men hon va ute otroligt länge så på kvällen gick niklas ut för att se om han såg henne i närheten men nej. Vi tänkte att hon kommer nog under natten. Men på morgonen när vi kom upp, ingen Zelda. Jag gick ett varv och ropade innan jag gick till bussen men såg inget. Niklas var förkyld så han stannade hemma. Vid tre på dan gick han ut igen och då hörde han en katt som jamade i ett garage här. Han visste ju inte om det va hon men det va ju en instängd katt. Så niklas började ringa runt för att hitta nån som kunde öppna garaget. Tillslut fick han tag i en snickare med huvudnyckel som hjälpte han att öppna. Och där va hon! Zelda. Väldigt gosig, konstig i pälsen och luktade garage. Hon ville ganska snabbt ut igen så Niklas släppte ut henne. Men när jag kom hem så kom hon in igen. Sen på kvällen la hon sig vid min fotända och sov som en död hur länge som helst. 
Sötisen! Skönt att du är tillbaka <3 

Och nu en bok recension: 

Denise Rudbergs 
Ett litet snedsprång


En ny författare för mig, vilket det ofta är för jag läser allt möjligt och håller mig sällan till samma författare. Men ändå.... detta skall vara en deckare vilket jag tycker är lite missvisande. Jag ska försöka göra denna recension utan att avslöja för mycket. Det är en bra bok och jag gillar verkligen kataktärerna i den, men det är just det, det handlar mer om karaktärerna och deras privatliv än om mordet. Jag tycker det känns mer som en roman med ett litet mord. Den är lite upplagd såhär: först ett mord, sen en massa om karaktärernas liv och sen hittas mördaren. Slutet var också väldigt snopet för mig. Man får reda på vem mördaren är men inget mer, inget varför eller hur eller nått. Bara: det är den! Sen slut. Snopet! Speciellt eftersom man har följt mördaren lite. 

Jag kan inte säga att jag tycker illa om boken för den är bra skriven och läsvärd. Kan bara inte säga att det är en deckare. Det är mer en roman. Kan summera det som dålig deckare men bra roman :) haha är jag krånglig nu? 

Puss och kram 


Lördag

Har inte haft någon lust att skriva det senaste. Trots att jag har gjort saker så har jag inte haft någon lust eller inspiration. Däremot har jag läst en massa bloggar ;) haha 

Lite grejer jag har gjort: 
Va på välkomstfesten förra helgen det va kul men skrämmande va lite jag kom ihåg dagen efter :/ 





Snygga vi är :D haha

Men innan välkomstfesten så åkte vi till Kristinehamn och körde gokart. Det va riktigt kul :) en stor utomhusbana men 9min är egentligen lite för kort. Men det är ju så kul! Så det kommer vi göra igen.
Gokart-brudarna! :) 

Sen fyllde ju Niklas år på måndagen (den 9e). Vi firade honom både på söndag och måndag. Men jag gick upp tidigt och gjorde frukost på sängen och sjöng för honom på måndagen. Det va uppskattat :) så grattis än en gång min älskade! <3 

Sen passade jag ju på å bli sjuk :( typiskt! Men det är ju min årliga "börja skolan"-förkylning så jag är ju inte direkt förvånad. Missade ju tyvärr Mattias och Tomas födelsedag :(

 Nu börjar jag bli bättre :) 

Lita gosar med mig när jag är sjuk :) <3 



Sen slickar hon muffinspapper på niklas mage :D haha sötis! Gottegris! ;) 

Har även påbörjat ett litet projekt i CAD men mer om det senare :) har även läst flera böcker och det kommer en recension på iaf en bok. 

Puss och Kram 




dalarna

Nu tänkte jag äntligen ta mig lite tid och skriva om helgen :) 
 
Skulle ha gjort det för flera dagar sen men jag har lagt skolan först och läst mycket. Sen vill man ju se lite på tv med ;) Känner att jag har bra motivation nu till att läsa och plugga så det är lika bra att passa på för ju längre terminen går desto tröttare blir jag. Så skolan kommer först nu. 
 
Men iaf, det blev mycket bilåkande i helgen. ca 80 mil har jag räknat det till. Först till Årjäng på fredagen, hade med oss Pappa och Frida i bilen. Gjorde inte så mycket på fredagen utan tog det lugnt, landade och la oss tidigt. 
 
Lördag morgon började vi resan mot Borlänge, med att lösa melodikrysset i bilen. Med mobilerna!! Va Hi-tech vi är :D haha. Va framme i Borlänge vid 2 och farfar mötte oss. Det var första gången jag såg deras nya lägenhet som dom har flyttat till. Väldigt fin lägenhet som jag tror passar dem väldigt bra. Men de har ju ett antal gigantiska möbler från det stora huset så just nu känns lägenheten lite trång :P. Men samtidigt skönt att se alla de bekanta sakerna på det nya stället. Sen så hade deras förrening ett antal gäst lägenheter/rum så jag och Niklas fick ett eget kryp in. Det var inte i samma hus som farfar och farmor men det spela inte så stor roll. Förreningen har även en fin festlokal som vi använde flitigt under kvällen. 
 
 
Vårat rum. Hallen
 
 
 
 
 
 
Vi gjorde oss iordning ganska direkt för festen började 16 :) Vi skulle fira att Farfar fyller 80 år i år och farmor 70 år och lite inflyttningsfest och "tack för hjälpen med flytten" -fest. Aa ni hör. 
 
Det var iaf väldigt trevligt att träffa alla släktingar som man inte träffar så ofta. Bl.a. fick jag prata mer med mina kusiner som förvisso bor i forshaga men som jag typ aldrig träffar. 
 
 
 
 
 
 
 fina festlokalen och fina dukningen :) 
 

tog typ inga bilder under festen för farfar införde mobil-förbud. haha xD 
alla fick iaf ett sånghäfte vid sin plats så det blev massa sånger och några tal. 
 
 
 
Farmors ena dotter spelade fiol, så farmor fällde en tår. 
 
 Folk började trappa av allt eftersom tiden gick och tillslut satt alla som var kvar runt ett bord. De flesta var kvar till 11-12 nångång. Min farbror och kusiner var kvar längst med oss trots att de var tvugna att köra tillbaka hem på natten.
 
Söndag började med frukost för alla som hade sovit kvar (typ alla) i festlokalen. Nästan som hotellfrukost :) :P 
Sen var det bara att sätta sig i bilen och åka mot värmland. Va ju även Niklas första resa till Dalarna med oss. Hoppas han stog ut! ;) haha. Nej men jag älskar ju Dalarna och kommer åka dit igen så hoppas att Niklas med tyckte om det så han kan hänga på. 
 
 
 
 
 
 
 åkte direkt till nästa kalas i Årjäng :) Hermans konfirmation. Min lill-pojke blir så stor! :) Men han kommer alltid vara minstingen i mina ögon. Önskar honom ett stort lycka till! <3 
 
 
Gla-fisen med fluga och allt :) 
 
Fick inte träffa Simon för han hade åkt mot Småland innan vi kom dit :( Han går på skola i glimåkra. Men vi fick ett jättefint kort :) 
 
 
 
 Jag fick även tillbaka mina älskade "gossi-dun" som mamma har lagat :) Blev sååå glad. Nu kommer jag inte frysa. 
 
 
Puss och Kram