Matkasse. Erfarenheter?




Jag är jättesugen på att testa en matkasse :). Har tänkt det länge faktiskt. Mest för att få inspiration och nya recept. Tycker annars om att handla mat så det är inte det momentet jag vill slippa utan mer få nya roliga och enkla recept. Slippa planera middagar. 

Varken jag eller Niklas är ju några kockar. Vi gillar enkel mat som går fort. Jag vill gärna ha ganska nyttig mat också (inte så viktigt för Niklas).  Vi har egentligen fastnat i det gamla vanliga. Även om man tänkt att man ska börja kolla i kokböcker med mera så blir det aldrig av. 

Sen så tycker jag att sedan vi började jobba båda två och har råd mer så köper vi oftare mat ute. Vilket inte heller är så nyttigt. Ibland kan jag köpa mat fast jag egentligen orkar laga men jag vet inte vad jag är sugen på. 

Nu ska jag bara se om jag får med mig Niklas på det här ;). Kanske börjar när vi flyttat till huset. 

Någon som har erfarenhet av matkassar? Är det bra? Vilken är bäst? 

Puss och Kram

Husdrömmar som blir verklighet

Hej. 
 
Jag längtar såå till imorn! :) Är som ett litet barn innan julafton. Vi ska besöka huset imorn. Lika roligt varje gång. Och lika tråkigt varje gång man måste åka därifrån och inse att vi inte ska bo där riktigt än. :(
 
Men nu är första gången vi är där sedan huset blivit vårat på riktigt. Det känns kul :) Vi ska gå igenom hela huset och systemen tänkte vi. Vi har blivit rekomenderade att besöka huset ca 2 gånger innan tillträdesdagen så det va lika bra att börja direkt kännde vi. Nu efter jul och nyår och allt. 
 
Sedan vi skrev på kontraktet har allt med huset kännts mer och mer overkligt på något vis. Men igår va vi på banken och pratade lån och imorgon ska vi dit så sedan hoppas jag att det känns mer verkligt igen. Även om vi pratar om huset hela tiden och längtar som galningar så har det ändå kännts lite som en dröm. 
 
Det känns vi har väntat så länge på hus fast vi började leta på allvar först nu under hösten, jätekonstigt. 
 
I alla fall så känndes det bra efter vi hade varit på banken. Nu har vi koll på ekonomin och det ser bra ut. Det kommer vi klara av :). Men vi är ju 2 vuxna som jobbar heltid utan några speciella skulder (endast köpt lgh och en bil, jag har inte ens studieskuld) så varför skulle vi inte klara av det lixom? 
Men det finns såå mkt mer kostnader att tänka på när man köper hus, det är inta bara att ta ett lån på några miljoner direkt. Det är pantbrev, lagfarter, skatter, försäkringar mm. Jag visste ju att det fanns lite kostnader runt om men man har ju inte koll på storleken direkt. Nu har vi koll på allt känner jag :) Niklas tror jag fortfarande är lite förvirad men han säger att så länge jag förstår allt så är han nöjd. Det ska nog gå bra. 
 
Tycker även om vår bank-kvinna, hon förklarar bra. Va lite tveksam till henne i början för hon är rätt tyst. Man måste verkligen fråga saker för att hon ska berätta, det kommer inte automatiskt direkt ;) men som sagt, hon är noggrann och bra på att förklara har jag märkt nu så tycker jag hon är bra. 
Ringde ju både henne och vår mäklare lite i panik under köpet när jag inte förståd eller behövde råd (får ju alltid panik när jag velar) och båda har alltid tagit sig tid att svara och lugnt förklara. Känns ju som man kommer med 1000 dumma frågor ungefär men de har varit väldigt tålmodiga och hjälpsamma. Guld värt! 
 
Självklart har vi ju våra föräldrar att be om hjälp och råd men ibland är det skönt att parat med "experter", det är ju deras jobb. Och just att de inte får en att känna sig dum gör väldigt mycket. 
 
Jag och niklas tar ju mer och mer steg in i vuxenvärlden och detta är första gången någon av oss köper hus så klart att man har mycket funderingar när man ger sig in på nya områden. 
 
Men vi är så glada! och så REDO för det här! :)
 
Haha ganska hoppigt inlägg det här blev känner jag :)  Blev ingen bild nu heller för har typ inga på datorn. 
 
Puss och Kram