Detox Yves Rocher

Hej. 
Söndag morgon här och jag ligger vaken i sängen med en sovande sambo bredvid mig och en trampande katt :) då passar jag på å blogga lite. 


Nu har det ju gått några dagar på min detoxkur och jag känner mig nöjd. Kör en 10 dagars kur från yves rocher som smakar persika. Måste säga att den är faktiskt god, även om färgen inte är speciellt tilltalande. Man tar 45 ml och blandar med 1 liter vatten, det skall drickas under en dag. 

Jag hade väll inga stora förväntningar egentligen, har aldrig tänk göra en detox men när jag fick denna i glossybox så kännde jag att då kan jag lika gärna testa istf att slänga den :) och om jag ska köra så är det lika bra jag kör all in. Så jag bestämde mig för en vecka efter påsk och allt som jag skulle köra. Det blev inte helt optimalt för vi bytte helg att åka till Årjäng men det löste sig. Drycken fick åka med och jag har inte haft uppehåll. 

Nåväl. När jag började i måndags så var jag ju i skövde, och tänkte att nu får jag säkert dricka hela tiden, bli irriterad och trött utan kaffe och det kommer vara allmänt jobbigt. Men det var jättelätt! Drycken är god, och läskande, så det känns absolut inte jobbigt att dricka en liter för drycken gör en typ mer törstig. För mig tar den slut innan dagen är slut så får dricka vanligt vatten också. Att ha uppehåll med kaffet va inte heller så svårt som jag trodde. Jag har ju egentligen inte ett beroende av kaffe utan dricker det mer av vana. Fick påminna mig själv vid rasterna att inte ta en kopp kaffe. Men hade ju drycken i min kopp istället och det funkar typ lika bra, det handlar ju mest om att man vill sitta och hålla i den där koppen på rasten. Vad som är i är mindre viktigt :) 

Drycken innehåller i stora drag: maskrosextrakt, persikoarom, grönt te mm. och den skall främja kroppens eget reningssystem. Den skall även ge energi och kan hjälpa vid viktnedgång (det tror jag mest beror på hur man äter under tiden). Jag vet inte om jag känner av rensningen så mycket, när jag jobbade blev jag inte ens mer kissnödig än vanligt, det blev jag dock på helgen :) vet inte om den ger mig mer energi men när jag jobbade så blev jag inte tröttare än vanligt i alla fall så den ersatte nog mitt kaffe . Dock tycker jag att energin var mer jämn när jag jobbade, inga toppar och dalar som jag brukar ha. 

Det svåraste tyckte jag var att veta vad man skulle äta under tiden. Något man skall äta mer av? Något man skall undvika? Försökte läsa på nätet men hitta inget bra. Ni andra som kört detox, vad åt ni under tiden? 
När man läser om denna kur så står det att man skall äta varierat och ha en sund livsstil. Jag hörde även med en kompis som har detoxat förut hur hon gjorde. Hon åt nyttigt sa hon. Så jag har valt att avstå helt från uppenbara sötsaker (godis, chips, dricka mm.), alkohol och kaffe. Undvikit skräpmat och efterrätter. Men antar att det är upp till var och en att bestämma. Vad som är bäst för en själv. Men jag såg även det som en skön grej, att avstå sötsaker i 10 dagar kan nog vara nyttigt ibland. 

Det började bra, tidigt i veckan, då var jag inte alls sugen på godis. Det var till och med skönt att gå i affären och känna att nej jag går förbi godishyllorna för jag ska inget ha. Men helgen i Årjäng va svårare :S. Blev ju bjuden på mat både av mamma och moster, med efterrätt! Då blev det jobbigt, tog pyttesmå smakprov på efterrätterna eftersom de hade gjort egna och det känndes taskigt att inte ens smaka. Men nu ska jag köra all in de dagar som är kvar och sedan ska jag belöna mig med glass :) för det är jag mest sugen på. Haha. 

Puss och kram 


Det här med att få beröm....

Hello! 
Nu har våren kommit på riktigt :) det har varit varmt och det har regnat, så en vår brukar vara. Sen är ju vårat bygge i Skövde i värsta blåshålet så det är ju inte alltid så trevligt. 

Jag har kommit på att jag är jättedålig på att ta emot beröm! Verkligen. Något att öva på? :) Oftas blir jag typ röd i ansiktet, klämmer fram ett "åhh tack" och ler lite smått konstigt. I alla fall om det är riktigt viktig beröm av någon man inte känner så bra. Kompisar är ju skillnad. :) 
Föra fredagen spenderade jag på kontoret i karlstad för jag hade ett möte där. Då träffar jag vår personal chef som säger att hon " bara hör massa bra om mig" vår VD som tyckte jag va duktig på utbildningen och så fick jag reda på att jag fått löne förhöjning på 10%(!) vad hände där lixom?!?

Sen efter frukost bad min chef mig att komma in på hans rum en kort stund. Och där fick jag höra ännu mer va nöjd han är att dom anställt mig, att han redan vid första mötet såg något hos mig och kollade av hur jag trivs, om jag får göra det jag vill och går mot mina mål. Så gullig! Jag visste ju typ inte vad jag skulle säga. Trivs ju så himla bra och kämner mig ompysslad. Så jag svävade ju typ på små moln av glädje resten av dagen och kunde knappt koncentrera mig på jobbet :D haha. 

Va tvungen att ta en lunch på stan med Niklas för att fira. Och han va ju såklart glad för min skull och ville gärna luncha. 

Så om någon undrar om man får skryta lite på sin egna blogg? JA det får man! :) 


Så sjukt glad! 

Puss och Kram 

Gynekologiskt cellprov och klippning

Inlägg från 27/3 som inte publicerats som det skulle. 

Tjena! 
Idag hade jag en bokad tid på barnmorskemottagningen för att genomföra ett gynekologiskt cellprov. Något som jag egentligen tänkt hålla för mig själv och inte gå ut med i sociala medier. Men efter jag varit där och fått veta av min barnmorska hur många det är som struntar i att gå och göra detta prov så kännde jag att något måste jag faktiskt skriva, och då blev det här. 

Visste ni att anledningen till att så många får livmoderhalscancer i Sverige varje år är för att typ 3 av 4 kvinnor (eller nått liknande, minns inte siffran direkt men många iaf) går inte när de blir kallade till provtagning. 

Nu är detta inte ett test för cancer utan man kollar om det finns några cellförändringar. Cellförändringar kan innebära mycket, det behöver inte vara farligt. Så om provet visar på en förändring så behöver det inte innebära cancer i första hand utan kan vara förändringar som försvinner av sig själv, kan vara virus som försvinner vid behandling mm. 

Så det finns ingen som helst anledning att inte göra provet! Det går snabbt, gör inte ont, kostar 200 (värmlandslandsting) men det är ju en liten summa för att få veta om man är frisk. Sedan slipper man ju leva i ovisshet. 

Jag vet ju inte vad anledning är till att så många uteblir men det kanske kan vara så att många av de 23 åringar som får sin första kallelse aldrig varit på gyn-undersökning tidigare och tycker att det känns obehagligt och jobbigt. Det kan jag förstå, men gå ändå! Det är inte så farligt som man tror. Dom är väldigt snälla, försiktiga och förstående när man kommer dit. Man pratar lite först och de förklarar och lugnar en. Så säg när ni kommer dit att ni är nervösa så kommer de göra allt de kan för att ni ska må bra. Sedan är det väll inte jordens roligaste grej att ligga där i stolen med benen i vädret men hemskt är det inte på något sätt. Min barnmorska va väldigt bra och sa: - jag är en sån som pratar hela tiden, så jag kommer tala om allt jag gör så inget blir någon överraskning. 
Väldigt bra av henne! Jag kännde mig helt trygg. 
Så snälla ni, backa inte ur på grund av detta. Första gången är alltid värst, sen kommer det gå som en dans ;). 

Sedan passade jag även på att fråga henne om de märker någon skillnad på de som har vacinerat sig mot livmoderhalscancer? Efter som jag själv tagit detta vacin så var jag nyfiken. Och hon svarade att risken för att få livmoderhalscancer minskar avsevärt om man vacinerar sig. Det är sånt de har sett. Man kan ju inte vacinera sig mot alla typer av livmoderhalscancer men i alla fall 3 typer. Och det är jättebra. 
Så hon poängterade verkligen va bra det var att jag hade vacinerat mig och att jag kom på min bokade provtagning. Det är allt man kan göra. 

Så alla kvinnor: Gör provet!!! Och se till så era döttrar vacinerar sig!! Det hjälper faktiskt! 

Och prata med varandra! Om detta. Med mammor, döttrar, kompisar, sprid information omkring er. Nu har jag informerat här. Men jag kan ju berätta att jag först hörde det från tjejkompisar som är något år äldre, att man gör detta prov. Så när jag fick kallelsen så visste jag vad det handlade om, jag visste att mina kompisar gjort det och jag visste att jag ville göra det. Så var öppna nog att prata om det. Man behöver inte skriva på fb den dan man har vart där så alla vet, men prata med bästa kompisen eller mamma om det. 
Och får du ingen kallelse när du fyllt 23 så kontakta närmaste barnmorskemottagning så hjälper de dig. 


Hade även klipptid denna dag. Kände att de va så länge sen jag klippte mig så ville få bort de slitna topparna och få lite förändring. Och det blev det. 


Här har frisören även lockat det lite. 


Nytt och fräscht! 

Hej på er!